E=mc2 Napisano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2015 Ciekawi mnie jedna rzecz, zastanawia mnie czy ktoś tak próbował robić. Mam umowę w T-Mobile abonament, dość spory, jeszcze przez rok. Jak wyjadę do USA, to raczej nie będę tego potrzebował, wystarczy mi najmniejszy 30zł, albo w ogóle na kartę. Wiadomo, że T-Mobile się nie zgodzi (większość abo to raty za telefon), ale ciekawe czy jest opcja obniżenia abonamentu w Polsce pod warunkiem podpisania umowy abonamentowej w USA. Tak czysto na logikę to jest jedna firma i po takim "myku", firma ma więcej kasy w swoim skarbcu + gwarancje, że będę z nimi w USA na kolejne lata (bo w PL po roku już mnie nie zobaczą). No i dla mnie to jest idealne. Czyli, można powiedzieć win-win.. Pewnie bym musiał się zapytać w T-Mobile, chyba, że ktoś już tak próbował?
KaeR Napisano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2015 Ciekawi mnie jedna rzecz, zastanawia mnie czy ktoś tak próbował robić. Mam umowę w T-Mobile abonament, dość spory, jeszcze przez rok. Jak wyjadę do USA, to raczej nie będę tego potrzebował, wystarczy mi najmniejszy 30zł, albo w ogóle na kartę. Wiadomo, że T-Mobile się nie zgodzi (większość abo to raty za telefon), ale ciekawe czy jest opcja obniżenia abonamentu w Polsce pod warunkiem podpisania umowy abonamentowej w USA. Tak czysto na logikę to jest jedna firma i po takim "myku", firma ma więcej kasy w swoim skarbcu + gwarancje, że będę z nimi w USA na kolejne lata (bo w PL po roku już mnie nie zobaczą). No i dla mnie to jest idealne. Czyli, można powiedzieć win-win.. Pewnie bym musiał się zapytać w T-Mobile, chyba, że ktoś już tak próbował? Mogę Ci powiedzieć jaka będzie odpowiedź: nie. Poza tym, T-Mobile nie ma umów okresowych w USA. Jest tylko month-to-month.
haneczka019 Napisano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2015 Ciekawi mnie jedna rzecz, zastanawia mnie czy ktoś tak próbował robić. Mam umowę w T-Mobile abonament, dość spory, jeszcze przez rok. Jak wyjadę do USA, to raczej nie będę tego potrzebował, wystarczy mi najmniejszy 30zł, albo w ogóle na kartę. Wiadomo, że T-Mobile się nie zgodzi (większość abo to raty za telefon), ale ciekawe czy jest opcja obniżenia abonamentu w Polsce pod warunkiem podpisania umowy abonamentowej w USA. Tak czysto na logikę to jest jedna firma i po takim "myku", firma ma więcej kasy w swoim skarbcu + gwarancje, że będę z nimi w USA na kolejne lata (bo w PL po roku już mnie nie zobaczą). No i dla mnie to jest idealne. Czyli, można powiedzieć win-win.. Pewnie bym musiał się zapytać w T-Mobile, chyba, że ktoś już tak próbował? Nie można, nie jest to jedna firma . Tak ogólnikowo, co innego T-Mobile w Europie co innego w USA.
Magdalena S Napisano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Ciekawi mnie jedna rzecz, zastanawia mnie czy ktoś tak próbował robić. Mam umowę w T-Mobile abonament, dość spory, jeszcze przez rok. Jak wyjadę do USA, to raczej nie będę tego potrzebował, wystarczy mi najmniejszy 30zł, albo w ogóle na kartę. Wiadomo, że T-Mobile się nie zgodzi (większość abo to raty za telefon), ale ciekawe czy jest opcja obniżenia abonamentu w Polsce pod warunkiem podpisania umowy abonamentowej w USA. Tak czysto na logikę to jest jedna firma i po takim "myku", firma ma więcej kasy w swoim skarbcu + gwarancje, że będę z nimi w USA na kolejne lata (bo w PL po roku już mnie nie zobaczą). No i dla mnie to jest idealne. Czyli, można powiedzieć win-win.. Pewnie bym musiał się zapytać w T-Mobile, chyba, że ktoś już tak próbował? jedna marka, ale firmy zupelnie inne. na 99.99% sie nie da.
andyopole Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 Nie można, nie jest to jedna firma . Tak ogólnikowo, co innego T-Mobile w Europie co innego w USA. Tak samo jak np. City Bank. Logo to samo ale firmy odrebne.
E=mc2 Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 A to nie wiedziałem. Myślałem, że T-mobile to T-mobile
Mateusz20 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Trzeba coś w Polsce wysyłać do jakiegoś urzędu? W jakim banku konto na początek? Zrobić sobie jeszcze akt urodzenia?, bo poprzedni wzięli w ambasadzie. Co muszę wziąć ze sobą na 100% żebym nie zapomniał (żółta koperta, paszport, płyta z prześwietlenia)?
zielonywkarty Napisano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Pro forma mozna zglosic wyjazd ponad 6 miesiecy za granice czyli czasowo wymeldowac sie z miejsca zamieszkanie. przepis jest martwy ale obowiazuje.
kzielu Napisano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Trzeba coś w Polsce wysyłać do jakiegoś urzędu? W jakim banku konto na początek? Zrobić sobie jeszcze akt urodzenia?, bo poprzedni wzięli w ambasadzie. Co muszę wziąć ze sobą na 100% żebym nie zapomniał (żółta koperta, paszport, płyta z prześwietlenia)? Skarbowego. Jak im nie dasz znać to dostaniesz wezwanie do złożenia PIT.
ilon Napisano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2016 Serio? Przeciez jak nie ma dochodu to urzad nie dostanie zadnego PIT11 od pracodawcy. Na jakiej podstawie skarbowka wezwie do rozliczenia? ;>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.