Gość Napisano 19 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2016 Pomyslalam to samo co Lx13. Pomysl jak bedziesz musiala czekac na wize narzeczenska lub malzenska (jesli sie zdecydujecie). To tez miesiace rozlaki.
adele89 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2016 Mimo wszystko 10 miesięcy to długo i chciałabym Go w tym czasie zobaczyć
Lx13 Napisano 20 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2016 Leć do Kanady. Facet przyleci do ciebie na weekend i jakos dacie radę. Jesli to jest problemem do obawiam sie ze uzyskanie wizy b2 lub wogole K bedzie problemem jeszcze większym.
ilon Napisano 20 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2016 Wlasnie jakis czas temu sie zastanawialam jak to jest z wiza K1 i osoba karana. Tak czysta ciekawosc. ;> Ja sie z moim nie widzialam 6 miesiecy, ale szybko zlecialo. Tez bylam zajeta, szkola, praca, wiec nawet nie wiedzialam kiedy ten czas zlecial.
Lx13 Napisano 20 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2016 K1 to inna bajka. Nie można obywatelowi USA zabronić legalnego ściągnięcia zony/męża nawet karanego. No chyba ze w grę wchodzi zagrożenie dla państwa. Cała zabawa w wizy K rozbija sie o to zeby wyeliminować przypadki fikcyjnych ślubów.
margherita_s Napisano 20 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2016 Pomyslalam to samo co Lx13. Pomysl jak bedziesz musiala czekac na wize narzeczenska lub malzenska (jesli sie zdecydujecie). To tez miesiace rozlaki. Ale nie 10. Przecież zawsze można się odwiedzać w tym czasie, gdy czeka się na wizę. Ja sobie nie wyobrażam 10-miesięcznej rozłąki. Maksymalnie 4 miesiące.
ilon Napisano 20 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2016 Mozna sie odwiedzac, ale autorka ma pewne watpliwosci, czy dostanie turystyczna z wyrokiem. ;> Z tym K1 to roznie bywa. Byly na forum przypadki, ze ktos czekal z 7 miesiecy. Jak doliczysz do tego wszystkie formalnosci, czyli przeslanie papierow do Warszawy, dostanie listu z ambasady, wizyta u lekarza, rozmowa w ambasadzie, wylot to moze i wyjsc z 10 miesiecy. Ale z drugiej strony to bywaly i przypadki ze petycje byly zaakceptowane w ciagu kilku tygodni. Zalezy jak sie trafi. No ale poki co to autorka chyba jeszcze sie nie hajta, takze problem K1 jeszcze jej nie dotyczy. ;D
Lx13 Napisano 21 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Bo prawdopodobnie jej nie dostanie a nawet jesli to jak powie na granicy ze do narzeczonego to jej nie wposzcza... Zbyt duże ryzyko ze bedzie chciała zostać w USA w sposób nie przewidziany prawem. Ja jej wierże ze chce pojechać i zobaczyć, niestety wytyczne USA sa takie ze każdy jest traktowany jako potencjalny imigranci dopóki tego nie udowodni.
sly6 Napisano 21 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Ilion z wiza k1 i karalnością jest jak z innymi wizami Zalezy za co to bylo..i sama rozmowa Kanada to ze nie ma wiz nie znaczy nic Kanada tez ma zasady wjazdu takich osób..jeśli pilnuje USA i tych zasad to i Kanady tak samo będę pilnować
aniala Napisano 21 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Ja powiedziałam na granicy, że jadę do chłopaka (w ambasadzie też). Ale to rzeczywiście ryzykowne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.