megan07 Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 co do nowenny to wlasnie jest wiele swiadectw naprawde pomaga i ja sie wlasnie modlilam wtedy jak bylismy tylko online bysmy byli razem i 2 lata pozniej wygralam ta karte , modlilam sie tez o wyleczenie z zoladka bo mialam jakis refluks i tez sie naprawilo- samo- po jakims czasie, a trwalo kilka lat ta choroba, potem sie modlilam o jego zdrowie, wczoraj skonczylam 2 nowenne o jego zdrowie i dzis chyba znow zaczne kolejna no bo on jeszcze mam miec te opercaje i ma chemie . Co do dlugosci to jak sie jest samemu i nie przerywa to nawet w 40 min sie odmowi 3 rozance, ale tak srednio to 1 godzina idzie na to, a jak sie rozprasza to wiecej, mozna sobie to dzielic i po trochu w ciagu dnia, mozna tez w czasie np drogi do pracy czy jazdy gdzis odmawiac, czy jakis prostych czynnosci ja odmawiam. tu sa swiadectwa http://pompejanska.rosemaria.pl/category/swiadectwa-nowenna-pompejanska/
megan07 Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 ania1989 dzieki ciesze ze sie podoba, mi pomaga nowenna sprawdzaja sie prozby tylko trzeba czasem poczekac nie odrazu sie sprawdzaja niektore , bo np ja sie modlilam bysmy z moim byli razem w maju 2013 wtedy nie bylam jeszcze gotowa by juz byc razem, trzeba bylo zbierac kase, nawet nie spodziewalam sie ze wygram ta karte tak szybko, nie wygralam wtedy w 2014 ale wtedy bym byla nie gotowa, a wygralam w 2015 wiec to odpowidni czas byl. Jakies intencje niezgodne z wola boga sie nie sprawdza i sie otrzyma cos lepszego w zamian, ludzie tez pisza ze otrzymuja dodatkowe laski.
megan07 Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 A mam pytanie jak to jest z dentysta jak sie chce ubezpieczenie to trzeba wykupic i kosztuje np 50 na miesiac i dopiero po 6 miesiacach mozna isc? Bo takie cos znalazlam , czy sa jakies inne?Moze jakies polecacie ?
Łukasz90 Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 Myślałem ,że tego dzielić nie można i trzeba to odmówić wszystko na raz , a jak można dzielić to spokojnie przez dzień po jednym różańcu jestem w danym momencie odmówić (np. jedna z rana , druga w południe a trzecia na wieczór) .Początkowo za nim zacząłem czytać informacje na tej nowenny byłem nastawiony hurra optymistycznie max kwadrans i nowenna odmówiono ale jak przeczytałem ,że to trzeba odmówić trzy całe ,,stare" tajemnice różańca to mina mnie zrzedła. Wydawało mnie się ,że trzy tajemnice to zajmie min 2 godziny ale jak masz sprawdzoną godzinkę to też spoko. Co do świadectw to jest ich ogrom i naprawdę jestem w szoku ,że ja do tej pory o tym nie słyszałem.
megan07 Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 mozna dzielic ja nawet dziele dziesiatki bo nie mam warunkow nie raz zeby odmowic 1 rozaniec w calosci, godzina wychodzi na 3, albo nawet 40 min ale wtedy trzeba tak jakby na wyscigi.
SuperTraveller Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 5 godzin temu, KaeR napisał: Jak bedziesz szukal, to mi przypomnij, bo mi sie wydaje, ze bylem fanem od poczatku zanim to bylo cool. Ja z natury jestem sceptyczny i z nieufnością podchodzę do takich historii. Odnośnie całej tej sytuacji - czuję się jakby mnie ktoś przekonał, że Święty Mikołaj istnieje, istny mętlik w głowie
megan07 Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 ktos mi polecil odnosnie dentysty w mojej okolicy ta strone moze tam sie udam http://dental.tufts.edu/patient-care/
andyopole Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, pelasia napisał: Jak sie tu wszyscy nawrócili Moze pogadam z naszym plebanem i jakas msze za foru.usa.info.pl bysmy zamowili? Wkrotce podam nr konta gdzie bedziecie wysylac datki (co laska).
pelasia Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 47 minut temu, andyopole napisał: Moze pogadam z naszym plebanem i jakas msze za foru.usa.info.pl bysmy zamowili? Wkrotce podam nr konta gdzie bedziecie wysylac datki (co laska). Odmów jakas za mnie, bo jednak ja sie nawrócić nie dałam. A datki w moja stronę, tez mozna rzucić, ja juz cel na nie znajdę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.