sly6 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 pytanie proste to czemu piszesz ze na kartę czekasz 1 miesiąc jak nie miałeś rozmowy o wizę na pobyt stały. rejestrujesz się przez ta stronę https://cgifederal.secure.force.com/?language=Polish&country=Poland tak zaznaczasz dv1
chosen Napisano 9 Maja 2017 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 musieliśmy się nie zrozumieć, Ty napisałeś ze na kartę czekam miesiąc i ja zacytowałem. Nie ważne, zaraz się zarejestruje pod podanym przez Ciebie linkiem.
sly6 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 ważne jest by dojść do porozumienia a gdy się pisze to czasami dochodzi do nie porozumień taki masz ciekawy temat o tnt
chosen Napisano 9 Maja 2017 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 profil pod wskazanym linkiem założony. Adres do dostawy paszportów wybrany tj odbiór w biurze TNT - mieszkamy obok. Teraz tak na szybko prośba o potwierdzenie czy na pewno nie zapomniałem o czymś przed rozmową (dokumenty): - zdjęcia do wizy/GC - ile szt ? - mam 4 szt - zaświadczenia o niekaralności - odpisy zupełne aktów urodzenia i małżeństwa - dyplomy ukończenia studiów ? - badania od lekarza Czy jest coś jeszcze o czym zapomniałem ?
Sewerynr Napisano 9 Maja 2017 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Ja mam rozmowę 30 maja. Prócz tego że termin przyszedł mailem to powinienem ten termin jeszcze potwierdzić? Zarejestrować siebie już w tym tnt i czy na jednym utworzonym koncie można podać 4 osoby do gc czy dla każdej z osobna założyć konto?
sly6 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 13 minut temu, chosen napisał: profil pod wskazanym linkiem założony. Adres do dostawy paszportów wybrany tj odbiór w biurze TNT - mieszkamy obok. Teraz tak na szybko prośba o potwierdzenie czy na pewno nie zapomniałem o czymś przed rozmową (dokumenty): - zdjęcia do wizy/GC - ile szt ? - mam 4 szt - zaświadczenia o niekaralności - odpisy zupełne aktów urodzenia i małżeństwa - dyplomy ukończenia studiów ? - badania od lekarza Czy jest coś jeszcze o czym zapomniałem ? paszport,pieniążki a co do zdjęć to dwa zdjęcia na osobę.
sly6 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 9 minut temu, Sewerynr napisał: Ja mam rozmowę 30 maja. Prócz tego że termin przyszedł mailem to powinienem ten termin jeszcze potwierdzić? Zarejestrować siebie już w tym tnt i czy na jednym utworzonym koncie można podać 4 osoby do gc czy dla każdej z osobna założyć konto? tej daty się nie potwierdza. Przychodzisz w danym dniu na rozmowę. Można dodać na jednym profilu 4 osoby lecz u siebie zaznaczasz dv1 jako osoba co wygrała.
sly6 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 20 minut temu, chosen napisał: profil pod wskazanym linkiem założony. Adres do dostawy paszportów wybrany tj odbiór w biurze TNT - mieszkamy obok. Teraz tak na szybko prośba o potwierdzenie czy na pewno nie zapomniałem o czymś przed rozmową (dokumenty): - zdjęcia do wizy/GC - ile szt ? - mam 4 szt - zaświadczenia o niekaralności - odpisy zupełne aktów urodzenia i małżeństwa - dyplomy ukończenia studiów ? - badania od lekarza Czy jest coś jeszcze o czym zapomniałem ? drukujesz te dwa dokumenty.. Ze masz rozmowę na ten dzień plus potwierdzenie wysłania ds https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/interview/prepare-for-the-interview.html
Labs92 Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Mam do Was pytanie, tych co latają do USA różnymi liniami. Jak to jest z tymi walizkami? Wymiary maksymalne walizki (wys+szer+głęb) nie mogą niby przekraczać 158cm, ale czy ktoś to sprawdza? Znalazłem na internecie fajną walizkę, której wymiary to łącznie 159cm i niby jest preferowana do USA. Drugie pytanie odnośnie bagażu podręcznego. Niby maks wymiary to 115cm (55 wys, 40szer i 20 głeb) i tutaj wiem, że mają te kosze specjalne, ale czy wymiary walizki już są podawane z kółkami (od ziemi do uchywtu złożonego?) Teraz w lidlu widziałem promocja będzie na bagaż podręczny i tam właśnie wychodzi wymiar 115cm na całości ale czy razem z kółkami czy nie? Wiem, że mogę iść do sklepu z miarką i pomierzyć walizki ale pytam Was z doświadczenia lotów do US, bo pewnie różnią się od tych po Europie.
ilon Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 12 godzin temu, Labs92 napisał: Mam do Was pytanie, tych co latają do USA różnymi liniami. Jak to jest z tymi walizkami? Wymiary maksymalne walizki (wys+szer+głęb) nie mogą niby przekraczać 158cm, ale czy ktoś to sprawdza? Znalazłem na internecie fajną walizkę, której wymiary to łącznie 159cm i niby jest preferowana do USA. Drugie pytanie odnośnie bagażu podręcznego. Niby maks wymiary to 115cm (55 wys, 40szer i 20 głeb) i tutaj wiem, że mają te kosze specjalne, ale czy wymiary walizki już są podawane z kółkami (od ziemi do uchywtu złożonego?) Teraz w lidlu widziałem promocja będzie na bagaż podręczny i tam właśnie wychodzi wymiar 115cm na całości ale czy razem z kółkami czy nie? Wiem, że mogę iść do sklepu z miarką i pomierzyć walizki ale pytam Was z doświadczenia lotów do US, bo pewnie różnią się od tych po Europie. Mi tam nigdy nikt nie mierzyl torby.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.