Skocz do zawartości

Czego Nie Lubicie W Usa?

NisseN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jak ktos liczy kazdy grosz to utrudnia, ale generalnie to sie koduje w glowie ile do przecietnego rachunku dojdzie lub ile na dolarze jest dodatkowo. U mnie to jest okolo 5-6%. To oznacza okolo $1.5 przy moich zakupach spozywczych. Chyba wiecej zostawiam przy kasie miedziakow, zeby nie nosic po kieszeniach. Da sie przezyc.

Pewnie, że się da :)

Tylko to mnie dezorientuje :P

Napisano

Pewnie, że się da :)

Tylko to mnie dezorientuje :P

Najlepsza jest mina na twarzach dzieciaków jak rodzice im tłumacza ile należy dac pieniedzy pani/panu przy kasie :) dzieciak widzi jedna cenę a tu pani wola inna :) i wytłumacz, ze należy doliczyć tyle % ceny do ceny ha ha ha . Wyraz na twarzy jest niezastąpiony!

Napisano

Ja mam podobnie :P Coś kosztuje niecałe $10, a mam w porfetlu na tyle bilonu, że mogłabym się tego pozbyć, a tu zagwostka, bo przy kasie okazuje się, że trzeba wyciągać banknoty :P

Wiem, czepiam się. Ten typ tak ma :D

Napisano

A ja mam urlop nieograniczony. Tyle ile chce, pod warunkiem ze zrobie to co mam zrobic :)

W nyc poznalem osoby co nigdy nie opuszczaja miasta. Autentycznie. Biorą urlop i ja nie wiem - siedza w domu w tym syfie.

No ja byłam w NYC w czerwcu i różnica temperatur na stacjach metra a pociągach była kosmiczna :P

tak - stad biora sie ogromne bóle glowy i oslabienia orgamizmu. !

Napisano

W nyc poznalem osoby co nigdy nie opuszczaja miasta. Autentycznie. Biorą urlop i ja nie wiem - siedza w domu w tym syfie.

Dla mnie w ogole mieszkanie w miescie w USA to porazka. Ale co kto lubi ;-)

Napisano

bardzo droga sluzba zdrowia

miasto slabo dostosowane do pieszych

samochodem poruszac trzeba sie wszedzie

alkohol mozna tylko kupic w liquor store

policja daje mandaty za nie uzycie kierunkowskazu a nie robi nic z samochodami na drogach, ktore nadaja sie tylko na zlomowisko

brak osiedlowych sklepikow

brak marek kosmetykow, ktore sa dostepne w polsce (niepolskie)

brak chipsow paprykowych! ;)

mieszkam w Wyoming, w innych stanach moje minusy moga nie wystepowac.

Napisano

bardzo droga sluzba zdrowia

miasto slabo dostosowane do pieszych

samochodem poruszac trzeba sie wszedzie

alkohol mozna tylko kupic w liquor store

policja daje mandaty za nie uzycie kierunkowskazu a nie robi nic z samochodami na drogach, ktore nadaja sie tylko na zlomowisko

brak osiedlowych sklepikow

brak marek kosmetykow, ktore sa dostepne w polsce (niepolskie)

brak chipsow paprykowych! ;)

mieszkam w Wyoming, w innych stanach moje minusy moga nie wystepowac.

Nie ma chipsów paprykowych? :mellow::o

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...