truski27 Napisano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Dnia 26.08.2017 o 06:18, Czołg napisał: Ze strony Lotu: ,,1) Podczas odprawy on-line lub przy stanowisku odprawy na lotnisku należy podać wszystkie wymagane informacje (Advance Passenger Information System), jak poniżej: nazwisko imię płeć narodowość numer paszportu, kraj wystawiający dokument, data ważności informacje o Zielonej Karcie (jeśli ma zastosowanie) kod kraju obywatelstwa adres pobytu w kraju docelowym 2) W przypadku posiadania paszportu kraju*, który należy do „Programu Znoszenia Wiz” tzw. Visa Waiver Program (VWP), wymagana jest elektroniczna autoryzacja podróży do/z/przez Stany Zjednoczone (ESTA -Electronic System for Travel Authorization). Rejestracja możliwa jest on-line: http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/estaOtwiera się w nowym oknie. Przypominamy, że pasażerowie nie posiadający wizy lub nie zarejestrowani w systemie ESTA, nie będą wpuszczeni na pokład samolotów odlatujących do USA. *Kraje, których obywatele wymagają rejestracji ESTA: Andora, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Czechy, Chile, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Niemcy, Węgry, Islandia, Irlandia, Włochy, Japonia, Łotwa, Liechtenstein, Litwa, Luxemburg, Malta, Monako, Holandia, Nowa Zelandia, Norwegia, Portugalia, San Marino, Singapur, Słowacja, Słowenia, Korea Południowa, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, Tajwan, Wielka Brytania." W wykazie państw PL nie widzę wobec czego wystarczy podanie danych przy odprawie. P.S. Nic takiego mi nie przyszło na maila truski27. Może Air Berlin śle każdemu z automatu czy jest potrzeba czy nie. Może
Felek07 Napisano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Myślicie, że 1,5h na przesiadkę we Frankfurcie wystarczy?
cee Napisano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2017 Powinno spokojnie starczyć, ale artystów nie brakuje
M4tte0 Napisano 1 Września 2017 Zgłoś Napisano 1 Września 2017 Witam, mam Pytania lecę do Nowego Jorku 18 września z przesiadka na Heathrow z warszawy, lot wygląda następująco: Warszawa 11,45- Heathrow liniami British Airlines lądowanie o 13:30 na terminal 3, wylot z Heathrow terminal 3 o 14:30 lot British Airlines obsługiwany przez American Airlines moje pytanie brzmi czy : - godzina na przesiadkę mi wystarczy? - czy mój bagaż nadany w Warszawie zostanie przekazany do samolotu Lini American Airlines czy murze go odebrać i nadać ponownie na lotnisko w Londynie ??
Joanna30 Napisano 1 Września 2017 Zgłoś Napisano 1 Września 2017 A odlatujesz z tego samego terminalu? Generalnie godzina powinna wystarczyć, jeśli udało Ci się kupić taki bilet. Bagaż nadasz do NYC i tam go odbierzesz. Zakładając, że na Heathrow wyrobią się z jego przełożeniem Powinni.
margherita_s Napisano 1 Września 2017 Zgłoś Napisano 1 Września 2017 Tylko 1h na Heathrow? Bałabym się. To spore lotnisko. Bagaż, tak jak mówi moja przedmówczyni, poleci od razy do NYC.
mathew75 Napisano 1 Września 2017 Zgłoś Napisano 1 Września 2017 Jeśli przesiadka jest w obrębie tego samego terminala, to nie powinno być problemów. Miałem kiedyś przesiadkę z T3 na T5. Trafiłem na ogromną kolejke do kontroli dokumentów i do security. 1,5h mi zajęło, choć po godzinie czekania poszedłem fast trackiem. Innym razem, na takiej samej przesiadce, nie było wcale (prawie) ludzi. W Twoim przypadku, odchodzi jazda autobusem, pomiędzy terminalami i dojazd kolejką do 5B lub 5C. Nie wiem, czy czeka Cię security check. Coraz częściej mi się to zdarza przy przesiadkach.
margherita_s Napisano 1 Września 2017 Zgłoś Napisano 1 Września 2017 No właśnie - jeśli będzie security check, a do tego ogromna kolejka, to może być problem. Ja miałam tak we Frankfurcie. Zawsze 1h na przesiadkę mi wystarczało (ten sam terminal), aż tu nagle - security check, którego nigdy wcześniej nie było. I ledwo zdążyłam wejść na pokład. Stres ogromny.
M4tte0 Napisano 3 Września 2017 Zgłoś Napisano 3 Września 2017 4 godziny temu, Joanna30 napisał: A odlatujesz z tego samego terminalu? Generalnie godzina powinna wystarczyć, jeśli udało Ci się kupić taki bilet. Bagaż nadasz do NYC i tam go odbierzesz. Zakładając, że na Heathrow wyrobią się z jego przełożeniem Powinni. tak przylot na Heathrow jest na 3 terminal i odlot tez z 3 ciego :]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.