Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, we wrześniu starałam się pierwszy raz o wizę i dostałam odmowę - brak związków z krajem ...

W grudniu planuję drugi raz złożyć wniosek.

Czy jak teraz zapisze się na loterię to składając wniosek w grudniu gdzieś to muszę odnotować?

Czy to dobry krok jak chcę w grudniu ponownie się starać?

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam 8 lat podstawówki, 3 lata zawodówki i 5 semetrów (2,5 roku) technikum na podbudowie zawodówki bo mnie wylali przed maturą. Łącznie mam 13 lat nauki czy mogę aplikować?!

Druga sprawa, jestem specjalistą i pracuje w dziedzinie które są dopuszczone do wizy kilkanaście lat więc mogę obejść tą maturę i edukację z tego co piszę na stronie, jak to wygląda w praktyce?

Napisano

Mam 8 lat podstawówki, 3 lata zawodówki i 5 semetrów (2,5 roku) technikum na podbudowie zawodówki bo mnie wylali przed maturą. Łącznie mam 13 lat nauki czy mogę aplikować?!

Druga sprawa, jestem specjalistą i pracuje w dziedzinie które są dopuszczone do wizy kilkanaście lat więc mogę obejść tą maturę i edukację z tego co piszę na stronie, jak to wygląda w praktyce?

Szkoła się nie liczy w Twoim przypadku - brak średniego. Jeśli znajdziesz się w grupie szczęśliwców to podczas rozmowy w Konsulacie będziesz musiał wykazać się zawodem z listy i doświadczeniem zawodowym. ALE jeśli masz fach techniczny w ręku to może spróbuj Australię albo Nową Zelandię lub Kanadę w systemie punktowym. Szybciej. Pewniej.

Napisano

Marzenka nic się nie zaznacza w da 160 o loterii

Zapytaj się ludzi co byli po wizę i jej nie dostali a nie wysłali zgłoszenia do loterii. Teraz widzisz jak z tym jest.

Jolaos2 malo kto idzie przez pracę. Pisz do Ambasady co należy mieć za dokumenty aby udowodnić doświadczenie zawodowe bo tutaj możesz dłuższy czy krótszy czas czekać a czas ucieka ;)

Napisano

Czy jak teraz zapisze się na loterię to składając wniosek w grudniu gdzieś to muszę odnotować?

Najlepiej wydrukować stronę z potwierdzeniem albo zapisać na HDD...

Aaaa pytasz czy będzie to miało jakikolwiek wpływ na decyzję pracownika konsulatu w zakresie przyznania Ci wizy turystycznej? Nie. I tak nie dostaniesz w tak krótkim okresie czasu - twój poprzedni wniosek wraz z decyzją znajduje się w systemie i będziesz musiał/musiała się naprawdę postarać aby wykazać powstanie więzów z krajem w tak krótkim czasie.

Swoją drogą mamy XXI wiek, 2016r, a ludzie wciąż sądzą, że służby graniczne i konsularne pracują w oparciu o notesiki?? Dla Waszej wiadomości - KE kopiuje rozwiązania zaimplementowane w USA w zakresie systemów granicznych i próbuje je wprowadzić w UE (vide EES/RTP/ETIAS i inne). Heh...

Napisano

Do wszystkich, którzy chcą aplikować "przez" prace, nie "edukacje" to jest o wiele cieższa i trudniejsza droga. Tak stwierdziłem przeglądając całe te forum. Chyba nie ma tu osoby, która dostała wize po wylosowaniu GC składając pod warunkiem pracy a nie edukacji. Mogę się mylić, jednak tak mi się wydaje. Tak więc, jeżeli macie możliwość aplikowac, bo spełniliście warunek wykształcenia 12 letniego (średniego) to nie kombinujcie z zawodem.

Napisano

Do wszystkich, którzy chcą aplikować "przez" prace, nie "edukacje" to jest o wiele cieższa i trudniejsza droga. Tak stwierdziłem przeglądając całe te forum. Chyba nie ma tu osoby, która dostała wize po wylosowaniu GC składając pod warunkiem pracy a nie edukacji. Mogę się mylić, jednak tak mi się wydaje. Tak więc, jeżeli macie możliwość aplikowac, bo spełniliście warunek wykształcenia 12 letniego (średniego) to nie kombinujcie z zawodem.

Co znaczy nie kombinujcie? Ja jestem po studiach (mam inżyniera) ale mam bardzo przeciętną pracę. Więc będzie gdzieś moment gdzie będę mógł się "szczycić" wykształceniem" zamiast pracą? :D

Napisano

Co znaczy nie kombinujcie? Ja jestem po studiach (mam inżyniera) ale mam bardzo przeciętną pracę. Więc będzie gdzieś moment gdzie będę mógł się "szczycić" wykształceniem" zamiast pracą? :D

Nie zrozumiałeś mnie. Poczytaj forum. Wiele osób, po wylosowaniu GC odmówiono wizy, gdyż nie spełniali warunków "zawodu" . Łatwiej w mojej opinii jest aplikować spełniając warunki wykształcenia

Napisano

Nie zrozumiałeś mnie. Poczytaj forum. Wiele osób, po wylosowaniu GC odmówiono wizy, gdyż nie spełniali warunków "zawodu" . Łatwiej w mojej opinii jest aplikować spełniając warunki wykształcenia

Dlatego pytam czy jest jakiś wybór aplikowania przez pracę albo przez wykształcenie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...