KaeR Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 28 minut temu, ilon napisał: Ja mam nawet taki dosc ladny zwrot. Moglabym kupic szczeniaczka Ale jak sie okazalo, mialam u mnie na W2 zle wpisany SSN. Jak wypelnialam forme, to moja '1' wzieli za '7' i nigdy sie nie zorientowalam. W sumie jakos mnie to nie zaskoczylo, bo zawsze slysze komentarze na temat mojej '1', '7' i '9'. No ale jutro mam miec naprawione, wiec nie bede musiala aplikowac o przedluzenie... A ja cos czulem, ze w USA skoncze, bo jeszcze w Polsce pisalem "amerykanskie" 1 i 7. Podpatrzylem u siostry, kotra chodzila w USA do liceum. :] Czasem sie jakis nauczyciel do mnie przyp*.
andyopole Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2017 Nasz adres to 1089 1t Street. Ostatnio jakis magik wyslal do nas towar na adres 7089 1st Street... Paczka pobladzila po miescie i wrocila nazad...
ilon Napisano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2017 Ja na szczescie dalam rade naprawic blad przed deadlinem. To ile czasu trzeba czekac na kasiurke, bo nie wiem czy juz pakowac rzeczy na amazonie do koszyka?
kasya Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Wracam do wątków podatku w USA. W czerwcu otrzymałam zieloną kartę i wystapiłam o tzw. biały paszport. Przez cały rok osiągałam dochody w Polsce jak je rozliczyc w USA? Które dokumenty musze wypełnić i jak to powiązac z polskim Urzędem Skarbowym Pomóżcie proszę ... please
newborn Napisano 25 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2018 Odświeżam bo temat dla mnie istotny czy przy białym paszporcie trzeba się rozliczać z irs jakie ? Shifty znalazłeś jakąś firmę która pomogła w rozliczeniu ?
Łukasz90 Napisano 25 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2018 Na białym paszporcie pozostajesz rezydentem USA , więc musisz się rozliczać.
sly6 Napisano 25 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2018 bialy paszport to powoduje ze Cie wpuszczą na teren USA i np nie skueruja sprawy o odebranie Ci GC rozliczanie pozostaje bez zmiany nawet jak będziesz dwa lata po za USA.
kzielu Napisano 25 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2018 4 godziny temu, newborn napisał: Odświeżam bo temat dla mnie istotny czy przy białym paszporcie trzeba się rozliczać z irs jakie ? Shifty znalazłeś jakąś firmę która pomogła w rozliczeniu ? Zawsze trzeba się rozliczać, chyba że nie chcesz być rezydentem.
sly6 Napisano 25 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2018 kiedys padlo pytanie jak utrzymać GC. To tez dla Sadu jest powodem ze nadal chcesz mieć związki z USA gdy bys mial rozprawe o odebranie GC.Do tego sponsorowanie,obywatelstwo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.