ilya_ Napisano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2018 ktos stoi za calym srodowiskiem podburzajacym Tych ludzi...bo przeciez sami tych Swoich pieknych bajecznych plaz i margarit za 1 usd by nie zostawili dla jakiejs tam ameryki gdzie na dentyste trzeba cala tygodniowke wydac.... Cytuj
RobertNYc Napisano 23 Października 2018 Zgłoś Napisano 23 Października 2018 48 minut temu, ilya_ napisał: tak karawana ludzi jak pokazuja w tv to w sumie to wyglada jak taka "reklama", ze ten mur jest potrzebny... Co tego ze ten mur jest potrzebny-to nie ma absolutnie żadnych wątpliwości. Tyle ze nie ma chętnych by wybulić te $25 miliardów na jego budowę. A Meksyk, wbrew temu co Trampek obiecywał przed wyborami prezydenckimi-też jakoś sie nie kwapi by go sfinansować. Cytuj
pelasia Napisano 24 Października 2018 Zgłoś Napisano 24 Października 2018 2 godziny temu, RobertNYc napisał: Co tego ze ten mur jest potrzebny-to nie ma absolutnie żadnych wątpliwości. Tyle ze nie ma chętnych by wybulić te $25 miliardów na jego budowę. A Meksyk, wbrew temu co Trampek obiecywał przed wyborami prezydenckimi-też jakoś sie nie kwapi by go sfinansować. A ta wypowiedz to tak na powaznie, czy dla jaj? 1 Cytuj
RobertNYc Napisano 24 Października 2018 Zgłoś Napisano 24 Października 2018 Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości-to poczekaj trochę, aż ok 7 tysięczna armia stanie u wrót. Cytuj
kzielu Napisano 24 Października 2018 Zgłoś Napisano 24 Października 2018 11 godzin temu, RobertNYc napisał: Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości-to poczekaj trochę, aż ok 7 tysięczna armia stanie u wrót. Ale czaisz ze oni zglosza sie na granice (POE) jako refugees ? W 100% _legalnie_ ? (pytanie retoryczne oczywiscie bo wiadomo ze nie a Twoja wypowiedz o Meksyku to LOLOL). Zaden idiotyczny mur z ta sytuacja nie ma nic wspolnego. A jak uwierzyles Trumpowi ze Meksyk sfinansuje mur to nie mam wiecej pytan 1 Cytuj
RobertNYc Napisano 25 Października 2018 Zgłoś Napisano 25 Października 2018 17 godzin temu, kzielu napisał: Ale czaisz ze oni zgloszo sie na granice (POE) jako refugees ? W 100% _legalnie_ ? (pytanie retoryczne oczywiscie bo wiadomo ze nie a Twoja wypowiedz o Meksyku to LOLOL). Zaden idiotyczny mur z ta sytuacja nie ma nic wspolnego. A jak uwierzyles Trumpowi ze Meksyk sfinansuje mur to nie mam wiecej pytan Widzę ze zbyt bystry, to ty nie jesteś, bo nie zauważyłeś oczywistej w moich postach ironii i sarkazmu. A mówiąc konkretnie: to nie jestem i nigdy nie byłem zwolennikiem D.Trumpa. I nigdy nie traktowałem poważnie tych jego obietnic przedwyborczych. Z tylko jednym się z nim zgadzam-a mianowicie z tym ze niezbędny jest mur na południowej granicy USA, w przeciwnym wypadku problem nielegalnej imigracji nigdy nie zostanie rozwiązany. Ale jeśli chce on na poważnie, uchwalenia funduszy przez Kongres na ten mur-to niestety ale będzie musiał pójść na spory kompromis w sprawie legalizacji sporej części nielegalnych imigrantów. A jeśli chodzi o tych jak ująłeś: "refugees", a którzy są w rzeczywistości w 99.9% zwykłymi emigrantami ekonomicznymi, to ich szanse są mizerne. Ci z nich co nie złożyli wniosku o azyl w Meksyku i którym nie zostanie przyznany status uchodźcy-zostaną odprawieni z niczym. I co wtedy twoim zdaniem nastąpi? Grzecznie wrócą skąd przyszli? Nie sądzę. Większość będzie forsować granicę na własną rękę, a sporej części, ze względu na brak efektywnych barier na sporym odcinku-to się uda. Cytuj
kzielu Napisano 25 Października 2018 Zgłoś Napisano 25 Października 2018 Zostaną deportowani... A tak z ciekawości - to jakim emigrantem Ty byłeś - ekonomicznym ? Jakimś innym ? To coś złego ? Bo tu co najmniej pół forum to ekonomiczni a przynajmniej Ci z loterii .. Cytuj
pelasia Napisano 25 Października 2018 Zgłoś Napisano 25 Października 2018 7 godzin temu, RobertNYc napisał: Ci z nich co nie złożyli wniosku o azyl w Meksyku i którym nie zostanie przyznany status uchodźcy-zostaną odprawieni z niczym. I co wtedy twoim zdaniem nastąpi? Grzecznie wrócą skąd przyszli? Nie sądzę. Większość będzie forsować granicę na własną rękę, a sporej części, ze względu na brak efektywnych barier na sporym odcinku-to się uda. O azyl polityczny mozna wystąpić z terenu stanów zjednoczonych. Nie wiem dokładnie jak to wygada formalnie, ale chyba USA nie moze ich odrzucić z granicy w przypadku zagrożenia życia. Nie wiem gdzie ich przetransportują, ale pewnie musza przyjąć póki wnioski nie zostaną rozważone, a to moze trwać kilka lat. Ja znałam dziewczynę która wystąpiła o azyl i jej sprawa ciąga sie 3 lata a na końcu dostała GC przez męża. Cytuj
RobertNYc Napisano 26 Października 2018 Zgłoś Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Dnia 25.10.2018 o 08:33, pelasia napisał: O azyl polityczny mozna wystąpić z terenu stanów zjednoczonych. Nie wiem dokładnie jak to wygada formalnie, ale chyba USA nie moze ich odrzucić z granicy w przypadku zagrożenia życia. Nie wiem gdzie ich przetransportują, ale pewnie musza przyjąć póki wnioski nie zostaną rozważone, a to moze trwać kilka lat. Ja znałam dziewczynę która wystąpiła o azyl i jej sprawa ciąga sie 3 lata a na końcu dostała GC przez męża. "Trump may halt entry for nearly all seeking asylum on southern border". https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/ncna924661 Edytowane 26 Października 2018 przez RobertNYc Cytuj
pelasia Napisano 26 Października 2018 Zgłoś Napisano 26 Października 2018 Godzinę temu, RobertNYc napisał: "Trump may halt entry for nearly all seeking asylum on southern border". Key word " May". Nie wiem jak to wyglada z prawnej strony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi