katlia Napisano Środa o 17:51 Zgłoś Napisano Środa o 17:51 46 minutes ago, kzielu said: Nasz geniusz ekonomi wyczail ze gospodarka tego kraju faktycznie opiera sie na niskoplatnej i w wiekszosci nielegalnej sile roboczej i stwierdzil ze lapanki gestapo na farmach i fabrych to nie bardzo... Beda natomiast lapanki w niebieskich stanach i miastach... Cytuj
Xarthisius Napisano Środa o 18:04 Zgłoś Napisano Środa o 18:04 58 minutes ago, kzielu said: Nasz geniusz ekonomi wyczail ze gospodarka tego kraju faktycznie opiera sie na niskoplatnej i w wiekszosci nielegalnej sile roboczej i stwierdzil ze lapanki gestapo na farmach i fabrych to nie bardzo... To trwalo chyba tylko 24h. Potem Miller doprowadzil dziadka do pionu i raidy na farmach, w hotelach itp wznowiono... Cytuj
andyopole Napisano Środa o 18:06 Zgłoś Napisano Środa o 18:06 14 minut temu, katlia napisał: Beda natomiast lapanki w niebieskich stanach i miastach... U mnie tez juz zaczeli. Od poludnia stanu w Medford a ostatnio juz calkiem blisko mnie w Tigard. Farmerzy w rozpaczy, plony zostaja na polach, nie ma komu zbierac. Cytuj
katlia Napisano Środa o 18:27 Zgłoś Napisano Środa o 18:27 22 minutes ago, Xarthisius said: To trwalo chyba tylko 24h. Potem Miller doprowadzil dziadka do pionu i raidy na farmach, w hotelach itp wznowiono... Kurcze, hard to keep up... Cytuj
kzielu Napisano Środa o 18:59 Zgłoś Napisano Środa o 18:59 54 minutes ago, Xarthisius said: To trwalo chyba tylko 24h. Potem Miller doprowadzil dziadka do pionu i raidy na farmach, w hotelach itp wznowiono... A za chwile "nooooobody wants to work" jak boomerowi jednemu z drugim McD albo Waffle House zamkna.... Cytuj
agatenka Napisano wczoraj o 01:36 Zgłoś Napisano wczoraj o 01:36 Do Tego "on hold" jest większość wiz "studenckich" łącznie z J1 , która przede wszystkim używana jest do wakacyjnych programów typu work&travel. Duzo mlodych osob ktore dostalo wize wczesniej, zalapalo sie na program, ale w maju wszystkie rozmowy byly juz wstrzymane. U nas w okolicach ( typowo turystyczne miasteczko) juz widac niedobory pracowników a jak takie same zasady beda panowaly za rok, znowu wrócą zasady jak za pandemii gdy sklepy i restauracje zamykały się na kilka dni w tygodniu. Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 02:24 Zgłoś Napisano wczoraj o 02:24 (edytowane) 51 minutes ago, agatenka said: Do Tego "on hold" jest większość wiz "studenckich" łącznie z J1 , która przede wszystkim używana jest do wakacyjnych programów typu work&travel. Wlasnie to zniesli dzisiaj kosztem zwiekszonego vettingu, wiec pewnie uzyskanie wizy bedzie trwalo wieki... Priorytet beda mialy J1 dla lekarzy/pielegniarek, bo oni akurat zwyczajowo zaczynaja kontrakty w lipcu / sierpniu. https://www.washingtonpost.com/national-security/2025/06/18/student-visas-social-media-vetting-state-department/ https://abcnews.go.com/US/wireStory/us-resumes-visas-foreign-students-demands-access-social-122988256 (tu bez paywalla) Edytowane wczoraj o 02:27 przez Xarthisius Cytuj
agatenka Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu Właśnie chwile po wrzuceniu posta przeczytałam email od jednego ze sponsorów, mam nadzieje ze to tez nie bedzie trwalo 24h .. "U.S embassies have been instructed to put in place new screening processes for applicants social media accounts and reopen appointments" Cytuj
andyopole Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, agatenka napisał: Właśnie chwile po wrzuceniu posta przeczytałam email od jednego ze sponsorów, mam nadzieje ze to tez nie bedzie trwalo 24h .. "U.S embassies have been instructed to put in place new screening processes for applicants social media accounts and reopen appointments" Legendarna amerykanska wolnosc slowa wlasnie ginie na naszych oczach... Cytuj
rzecze1 Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu On 6/18/2025 at 4:34 PM, Xarthisius said: Urzekl mnie dzis komentarz do wywiadu Teda Cruza z Tuckerem: Ted Cruz has done some pretty despicable things but making Tucker Carlson look like the voice of reason has to be the worst. Pierwszy raz w życiu zgodziłem się z Carlsonem. Rozłożył tu Cruza na łopatki. Gdyby perska propaganda chciała wykreować kreskówkowy okaz ignoranckiego, fanatycznego, amerykańskiego podżegacza wojennego, cokolwiek by stworzyli nie dorównałoby temu bezwstydnemu oryginałowi z Teksasu. Unfricking believable. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi