ilya_ Napisano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2018 ktos stoi za calym srodowiskiem podburzajacym Tych ludzi...bo przeciez sami tych Swoich pieknych bajecznych plaz i margarit za 1 usd by nie zostawili dla jakiejs tam ameryki gdzie na dentyste trzeba cala tygodniowke wydac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertNYc Napisano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2018 48 minut temu, ilya_ napisał: tak karawana ludzi jak pokazuja w tv to w sumie to wyglada jak taka "reklama", ze ten mur jest potrzebny... Co tego ze ten mur jest potrzebny-to nie ma absolutnie żadnych wątpliwości. Tyle ze nie ma chętnych by wybulić te $25 miliardów na jego budowę. A Meksyk, wbrew temu co Trampek obiecywał przed wyborami prezydenckimi-też jakoś sie nie kwapi by go sfinansować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Października 2018 2 godziny temu, RobertNYc napisał: Co tego ze ten mur jest potrzebny-to nie ma absolutnie żadnych wątpliwości. Tyle ze nie ma chętnych by wybulić te $25 miliardów na jego budowę. A Meksyk, wbrew temu co Trampek obiecywał przed wyborami prezydenckimi-też jakoś sie nie kwapi by go sfinansować. A ta wypowiedz to tak na powaznie, czy dla jaj? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertNYc Napisano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości-to poczekaj trochę, aż ok 7 tysięczna armia stanie u wrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Października 2018 11 godzin temu, RobertNYc napisał: Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości-to poczekaj trochę, aż ok 7 tysięczna armia stanie u wrót. Ale czaisz ze oni zglosza sie na granice (POE) jako refugees ? W 100% _legalnie_ ? (pytanie retoryczne oczywiscie bo wiadomo ze nie a Twoja wypowiedz o Meksyku to LOLOL). Zaden idiotyczny mur z ta sytuacja nie ma nic wspolnego. A jak uwierzyles Trumpowi ze Meksyk sfinansuje mur to nie mam wiecej pytan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertNYc Napisano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2018 17 godzin temu, kzielu napisał: Ale czaisz ze oni zgloszo sie na granice (POE) jako refugees ? W 100% _legalnie_ ? (pytanie retoryczne oczywiscie bo wiadomo ze nie a Twoja wypowiedz o Meksyku to LOLOL). Zaden idiotyczny mur z ta sytuacja nie ma nic wspolnego. A jak uwierzyles Trumpowi ze Meksyk sfinansuje mur to nie mam wiecej pytan Widzę ze zbyt bystry, to ty nie jesteś, bo nie zauważyłeś oczywistej w moich postach ironii i sarkazmu. A mówiąc konkretnie: to nie jestem i nigdy nie byłem zwolennikiem D.Trumpa. I nigdy nie traktowałem poważnie tych jego obietnic przedwyborczych. Z tylko jednym się z nim zgadzam-a mianowicie z tym ze niezbędny jest mur na południowej granicy USA, w przeciwnym wypadku problem nielegalnej imigracji nigdy nie zostanie rozwiązany. Ale jeśli chce on na poważnie, uchwalenia funduszy przez Kongres na ten mur-to niestety ale będzie musiał pójść na spory kompromis w sprawie legalizacji sporej części nielegalnych imigrantów. A jeśli chodzi o tych jak ująłeś: "refugees", a którzy są w rzeczywistości w 99.9% zwykłymi emigrantami ekonomicznymi, to ich szanse są mizerne. Ci z nich co nie złożyli wniosku o azyl w Meksyku i którym nie zostanie przyznany status uchodźcy-zostaną odprawieni z niczym. I co wtedy twoim zdaniem nastąpi? Grzecznie wrócą skąd przyszli? Nie sądzę. Większość będzie forsować granicę na własną rękę, a sporej części, ze względu na brak efektywnych barier na sporym odcinku-to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Zostaną deportowani... A tak z ciekawości - to jakim emigrantem Ty byłeś - ekonomicznym ? Jakimś innym ? To coś złego ? Bo tu co najmniej pół forum to ekonomiczni a przynajmniej Ci z loterii .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2018 7 godzin temu, RobertNYc napisał: Ci z nich co nie złożyli wniosku o azyl w Meksyku i którym nie zostanie przyznany status uchodźcy-zostaną odprawieni z niczym. I co wtedy twoim zdaniem nastąpi? Grzecznie wrócą skąd przyszli? Nie sądzę. Większość będzie forsować granicę na własną rękę, a sporej części, ze względu na brak efektywnych barier na sporym odcinku-to się uda. O azyl polityczny mozna wystąpić z terenu stanów zjednoczonych. Nie wiem dokładnie jak to wygada formalnie, ale chyba USA nie moze ich odrzucić z granicy w przypadku zagrożenia życia. Nie wiem gdzie ich przetransportują, ale pewnie musza przyjąć póki wnioski nie zostaną rozważone, a to moze trwać kilka lat. Ja znałam dziewczynę która wystąpiła o azyl i jej sprawa ciąga sie 3 lata a na końcu dostała GC przez męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertNYc Napisano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Dnia 25.10.2018 o 08:33, pelasia napisał: O azyl polityczny mozna wystąpić z terenu stanów zjednoczonych. Nie wiem dokładnie jak to wygada formalnie, ale chyba USA nie moze ich odrzucić z granicy w przypadku zagrożenia życia. Nie wiem gdzie ich przetransportują, ale pewnie musza przyjąć póki wnioski nie zostaną rozważone, a to moze trwać kilka lat. Ja znałam dziewczynę która wystąpiła o azyl i jej sprawa ciąga sie 3 lata a na końcu dostała GC przez męża. "Trump may halt entry for nearly all seeking asylum on southern border". https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/ncna924661 Edytowane 26 Października 2018 przez RobertNYc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Godzinę temu, RobertNYc napisał: "Trump may halt entry for nearly all seeking asylum on southern border". Key word " May". Nie wiem jak to wyglada z prawnej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi