Xarthisius Napisano 7 godzin temu Zgłoś Napisano 7 godzin temu 22 minutes ago, mcpear said: Bardzo mnie urzekł ten rysunek Tylko usun z telefonu/kompa po uploadzie. Smichy chichy, a bedziesz potem wracal z delegacji, przejrza zawartosc, zdenaturalizuja i wysla na wycieczke krajoznawcza do El Salvador. Cytuj
kzielu Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 46 minutes ago, Xarthisius said: Tylko usun z telefonu/kompa po uploadzie. Smichy chichy, a bedziesz potem wracal z delegacji, przejrza zawartosc, zdenaturalizuja i wysla na wycieczke krajoznawcza do El Salvador. Ja serio mialem lekki -jakby to powiedziec niepokoj - przekraczajac granice w DTW - z Global Entry co prawda ale pewnie maja ludzi oflagowanych w systemie jako "wrogow narodu". Za chwile znowu na daleki wschod wiec troche taka loteria czy sie uda wrocic do domu. Cytuj
andyopole Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu 46 minut temu, kzielu napisał: Ja serio mialem lekki -jakby to powiedziec niepokoj Przeciez jestes Citizen? Czy sie myle? Cytuj
Xarthisius Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu 16 minutes ago, andyopole said: Przeciez jestes Citizen? Czy sie myle? Oj Andy Andy, tyle wiosen masz i ludzisz sie ze to cos zmienia? Kogo to obchodzi czy obywatel czy nie? Zonie tylko potem powiedza, ze to "administrative error" byl, ale kzielu juz bedzie poza "jurysdykcja" 1 Cytuj
andyopole Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, Xarthisius napisał: Oj Andy Andy, tyle wiosen masz i ludzisz sie ze to cos zmienia? Kogo to obchodzi czy obywatel czy nie? Zonie tylko potem powiedza, ze to "administrative error" byl, ale kzielu juz bedzie poza "jurysdykcja" Przeciez @kzielu to podpora jego fabryki. Bez niego ani rusz!!! Cytuj
kzielu Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 30 minutes ago, andyopole said: Przeciez jestes Citizen? Czy sie myle? Od dawna, ale obywateli dzielimy na lepszych i gorszych - co do tego to chyba nikt nie powinien miec watpliwosci... Jakbym tylko mial GC to juz w ogole bym sie absolutnie nigdzie nie ruszal w tej chwili. Cytuj
andyopole Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, kzielu napisał: Od dawna, ale obywateli dzielimy na lepszych i gorszych - co do tego to chyba nikt nie powinien miec watpliwosci... Jakbym tylko mial GC to juz w ogole bym sie absolutnie nigdzie nie ruszal w tej chwili. Moj boss tez niedawno powiedzial ze szczesliwie ze zrobilem tego citizena. Faktycznie w dzisiejszych czasach niczego nie mozna wykluczyc. Niedawno slyszalem ze nie wpuscili jednej z najlepszych w dziedzinie chrurgii (nerek?) Libanki, miala GC. Bo pojechala do swojego kraju na pogrzeb czlonka rodziny. Cytuj
pelasia Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu 2 hours ago, kzielu said: Od dawna, ale obywateli dzielimy na lepszych i gorszych - co do tego to chyba nikt nie powinien miec watpliwosci... Jakbym tylko mial GC to juz w ogole bym sie absolutnie nigdzie nie ruszal w tej chwili. Ty gadasz tak jak mój mąż. Nawet nie chce abym do Polski w tym roku leciała. Mówi, że pomaranczowemu odbije i nawet moje obywatelstwo mi nie pomoże, a on całą kasę później na prawników będzie musiał stracić. Cytuj
kzielu Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Napisano 1 godzinę temu Tak przy okazji to jak ktos zarobi majac GC jakies inadmissibility (czyli jakies wykroczenie / przestepstwo / whatever co normalnie skutkowalo by odmowa wizy) to jak wyjedzie to juz spowrotem nie wjedzie - regularnie CBP tak teraz robi za nowej administracji. Na DTW wyciagneli kogos - na moje oko z kolejki dla citizenow / rezydentow - i powiedzieli jej ze "for additional inspection" (czekalem na bagaz). Generalnie lepiej na jakis facebookach / instagramach / tiktokach / grinderach lepiej nic wypisywac cos moze byc traktowane jako krytyka wladzy jak sie nie jest obywatelem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi