Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
26 minutes ago, rzecze1 said:

Także tak, niestety to co się teraz dzieje to jest ogromna ogromna katastrofa.

Pytanie kto faktycznie rzadzi krajem -  dzisiaj pojawily sie artykuly ze Hegseth mu ciemnote wciska odnosnie sytuacji w Iranie (co brzmi w 100% prawdopodobnie dla kogokolwiek kto kiedykolwiek posluchal  wypowiedzi Hegsetha). Niektore rzeczy wymyslane przez ludzi z administracji na 100%  nie sa ich autorstwa (jak Mullin oglaszajacy ze CBP na lotniskach w sanctuary cities nie beda wpuszczac zagranicznych turystow).

Najwieksza katastrofa w chwili obecnej nie jest to co robi "prezydent" tylko to ze kongres - w szegolnosci republikanie - mu na to pozwalaja. Zero odpowiedzialnosci za cokolwiek.

• Upvote 1
Napisano (edytowane)
31 minutes ago, kzielu said:

Pytanie kto faktycznie rzadzi krajem - 

Obawiam się, że… nikt.

Z tego co inni… reszta świata… próbuje ogarnąć… i w to włączam nie tylko tradycyjnie spokojnych Chińczyków którzy z zasady nie przeszkadzają wrogom gdy ci się zaplątują we własne sznurowadła, ale także Rosjan… o Europejczykach nie wspominając… to każdy uważa, że dryfujecie.

System pękł. Wielki okręt w małym porcie który stracił sterowność. Trzeba uniknąć zderzenia, i manewrować tak aby się nie zderzyć, ale ogólnie każdy już właściwe nie może się doczekać czasu aż sobie popłyniecie na mieliznę precz.

Europa oczywiście wolałaby przewidywalnego silnego partnera, ale tym razem już po roku widać, że każdy jest sfrustrowany kopaniem się z pokemonami typu Hegseth’a czy Vance’s.. I reality chyba wreszcie uderzyło - it’s over.

Gdy klauni wprowadzają się do pałacu nie stają się królami. To pałac staje się cyrkiem. I nawet nawet gdyby po Trumpie przyszło dwóch demokratycznych prezydentów to tego upadku autorytetu USA (such as it was…) już nie da się odwrócić. 

Edytowane przez rzecze1
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, rzecze1 napisał:

W drugiej kadencji natomiast otoczył się psychofanami

W pierwszej kadencji ci mądrzejsi wyciągali mu głupsze ustawy że sterty dokumentów do podpisania. Teraz uznał podobnie jak PiS ustami któregoś ze swoich "myślicieli" : nie możemy zatrudniać fachowcow bo oni nie chcą realizować linii partii.

Co by nie mówić, jest nadzieja ze kurs dolara się podniesie, na czym mi szczegolnie akurat teraz zależy. 

Edytowane przez andyopole
Napisano
6 minutes ago, rzecze1 said:

I reality chyba wreszcie uderzyło - it’s over.

My anty-trumpisci mowilismy o tym nie raz. Ze trump jako prezydent bedzie katastrofalny. Pierwsza kandencja byla chaotyczna ale "zbawil" nas covid. Co nas teraz zbawi? Nie kongres. Moze jezeli cholesterol zrobi swoje... 

Napisano
13 minutes ago, katlia said:

Moze jezeli cholesterol zrobi swoje... 

Uuuu. Nie wiem.

Ja jestem z tych którzy uważają, że Vance byłby dużo gorszy. Trump jest narcyzem. I klaunem. But - when the push comes to shove- he always chickens out.

Vance to młody, pełen wigoru nowo-chrześcijański idealista (a chyba każdy zna kogoś ktoś świeżo rzucił palenie, alkohol lub został veganem… as God my witness… converts are the worst :rolleyes:...)

Liberalne media go często przedstawiają jako niezręcznego l nieudacznika który jest akward w obyciu, zmienia nazwiska, poglądy, religie.

Do not be fooled by your own propaganda. Koleś jest poskładany i ma spore realne zaplecze za sobą. Vance to dopiero byłby bad news.

Liberałowie szybko zatęskniliby za starym niepoprawnym dziadkiem Trumpem. 

Napisano
13 minutes ago, rzecze1 said:

Uuuu. Nie wiem.

Ja jestem z tych którzy uważają, że Vance byłby dużo gorszy.

Trudno sobie wyobrazic poparcie calej partii republikanskiej dla Vance'a. Ani go nie lubia ani go nie szanuja ale najbardziej istotne jest ze sie niego nie boja. 

Napisano
3 minutes ago, katlia said:

Trudno sobie wyobrazic poparcie calej partii republikanskiej dla Vance'a. Ani go nie lubia ani go nie szanuja ale najbardziej istotne jest ze sie niego nie boja. 

Wypisz wymaluj CV Trumpa z prawyborów 2016 ^_^