Skocz do zawartości

Promocje linii lotniczych

maciopa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, pelasia napisał:

Ale te ceny to chyba tylko w jedna stone, czyli jesli pomnozysz to i tak ponad 2k moze wyjsć. Nawet w najtańsze dni wychodzi ponad $800. 

Nie, normalnie w 2 strony. Wyszukalam sobie niektore daty na stronie AA. Na MATRIXie pokazuja najtansza cene na tej mapce, ale to tez jest zalezne kiedy jest powrot. Za niecale 5 stowek w dwie strony z przesiadkami w Londynie. 

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Albo raczej - tak bylo wczoraj. Dzisiaj juz nie ma takich cen. Ja codziennie sprawdzam sobie loty na tej trasie i czasami cos takiego wskoczy i normalnie sprawdzam potem na stronie przewoznika. Wczoraj na stowke mozna bylo za tyle bookowac. Dzisiaj juz nie, niestety :P 

Napisano

Tak, ceny były w obie strony, i dobrze pokazały co jest "promocją" z USA do Europy, czyli bilet w cenie około 500-550 dolarów, tak ze wschodniego, jak i z zachodniego wybrzeza.

"W drugą stronę" stronę jest zawsze taniej - z Polski do USA "promocja" to około 1500zł, approx. 400 USD, a z Europy Zachodniej 1300zł, 340 USD. Jeśli ktoś płaci więcej, to teoretycznie przepłaca... ale oczywiście o ile promocje pojawiają się regularnie, tak mają one ograniczenia, restrykcje, i nie zawsze będą kazdemu pasowac nawet jeśli ten ktoś je zauwazy w odpowiednim czasie.

Ale jeśli ktoś ma czas (miesiące) i mozliwośc wyboru róznych dat, tak śmiało bym czekał az ceny spadną właśnie do tych poziomów. Bo prędzej czy pózniej - spadną.

Napisano
3 godziny temu, rzecze1 napisał:

Tak, ceny były w obie strony, i dobrze pokazały co jest "promocją" z USA do Europy, czyli bilet w cenie około 500-550 dolarów, tak ze wschodniego, jak i z zachodniego wybrzeza.

"W drugą stronę" stronę jest zawsze taniej - z Polski do USA "promocja" to około 1500zł, approx. 400 USD, a z Europy Zachodniej 1300zł, 340 USD. Jeśli ktoś płaci więcej, to teoretycznie przepłaca... ale oczywiście o ile promocje pojawiają się regularnie, tak mają one ograniczenia, restrykcje, i nie zawsze będą kazdemu pasowac nawet jeśli ten ktoś je zauwazy w odpowiednim czasie.

Ale jeśli ktoś ma czas (miesiące) i mozliwośc wyboru róznych dat, tak śmiało bym czekał az ceny spadną właśnie do tych poziomów. Bo prędzej czy pózniej - spadną.

$550 z West Coast? Chyba wtedy gdy Subway w NYC kosztował 25 centow.

Najtaniej udało mi się lecieć stąd za ok. $950 w ciągu ostatnich 10 lat. A latam w różnych porach roku. 

Napisano
31 minut temu, margherita_s napisał:

Ja leciałam na Boze Narodzenie w zeszłym roku w grudniu za $650. W tym roku lecę we wrzesniu na wesele znajomych za $550. W obu przypadkach max. 2 przesiadki w jedną stronę.

Wow, ja lecialam raz na swieta, ale daty typowo przed swietami i zaraz po nowym roku. Chyba $1200 zabulilam. 

Napisano
11 minut temu, ilon napisał:

Wow, ja lecialam raz na swieta, ale daty typowo przed swietami i zaraz po nowym roku. Chyba $1200 zabulilam. 

Taka cena na Święta to była okazja, kilka dni tylko wisiała na stronie, później wzrosła do ponad $1000 i już nie spadła.
A wrzesień to chyba dosc mało popularny czas na podroze do Polski, stąd taka niska cena.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...