Kriskross Napisano 4 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Odsetek odmów w FY 2018: 3.99% Czyli wizy zostają w 2019r.
Miszczo1212 Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Kto mi wytlumaczy dlaczego taka KAnada czy UK czy inne kraje UE maja takie wysokie procenty odmow ? Kanada ma 39% o ile dobrze przeczytalem. Ogolnie te procenty w tym roku poszly w gore u wszystkich tak mi sie wydaje. Gdyby ktos szukal; https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY18.pdf
sly6 Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 3 minuty temu, Miszczo1212 napisał: Kto mi wytlumaczy dlaczego taka KAnada czy UK czy inne kraje UE maja takie wysokie procenty odmow ? Kanada ma 39% o ile dobrze przeczytalem. Ogolnie te procenty w tym roku poszly w gore u wszystkich tak mi sie wydaje. Bo jeśli chcesz być ponad 3 mówiące w Stanach musisz starać się o wizę turystyczna. W Polsce będzie podobnie gdy już będziemy w ruchu bez wizowym.
Miszczo1212 Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 8 minut temu, sly6 napisał: Bo jeśli chcesz być ponad 3 mówiące w Stanach musisz starać się o wizę turystyczna. W Polsce będzie podobnie gdy już będziemy w ruchu bez wizowym. Nas predzej wyrzuca z tego ruchu bezwizowego jak hucznie wszyscy hydraulicy, budowlancy itp. wyjada na roboty do USA i zaczna ich cofac z lotniska
mcpear Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 1 hour ago, Miszczo1212 said: Kto mi wytlumaczy dlaczego taka KAnada czy UK czy inne kraje UE maja takie wysokie procenty odmow ? Kanada ma 39% o ile dobrze przeczytalem. Ogolnie te procenty w tym roku poszly w gore u wszystkich tak mi sie wydaje. Gdyby ktos szukal; https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY18.pdf Bo o wizę w tych krajach występują przeważnie tacy, którzy nie kwalifikują się do ruchu bezwizowego. Czyli tacy, którzy byli w przeszłości skazani, którzy przekroczyli w przeszłości nielegalnie pobyt, którym już raz odmówiono wjazdu / wizy itd. Jeśli byś z grona Polaków, którzy dostali wizę usunął tych wszystkich którzy bez problemu by dostali autoryzację na ESTA to znacząco zmniejszyłaby się ilość osób, które w Polsce wystąpiłyby o wizę (śmiem twierdzić, że o ponad 90% mniej by się starało o wizę). Mniej starających spowodowałoby że ci wszyscy, którzy by jej nie dostali stanowiliby znacząco więcej niż dzisiejsze niespełna 4% ogółu (bo "ogół" byłby mniejszą liczbą)
mcpear Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Nie wiem czy napisałem jasno - pokaże Tobie na przykładzie. Załóżmy że w Polsce 100 tyięcy ludzi aplikowało o wizę. 3990 z nich tej wizy nie dostało. Co stanowi 3.99%. Wyobraź sobie jednak, że gdyby Polska była w VVP to 95 tysięcy z nich nie musiałoby o tę wizę wystąpić - pojechaliby na ESTA do USA. Nadal jednak jest iluś z nas, którzy albo w przeszłości przedłużyli pobyt w USA, albo odmówiono im wjazdu albo odmówiono im wizy albo byli skazani - musi się o tę wizę nadal starać. W moim przykładzie będzie to 5 tysięcy z nas. O ile nadal odmówią wizy 3990 z nas to odsetek odmów przy tej samej ilości odmów wzrośnie do prawie 80%. Stąd też kraje uczestniczące w VVP mają zawyżone odsetki odmów.
motorolnik Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 2 godziny temu, Miszczo1212 napisał: Nas predzej wyrzuca z tego ruchu bezwizowego jak hucznie wszyscy hydraulicy, budowlancy itp. wyjada na roboty do USA i zaczna ich cofac z lotniska Dlaczego niby po wprowadzeniu ESTA ci hydraulicy, budowlańcy itp. mieliby hucznie wyjeżdżać nielegalnie pracować do USA skoro teraz też mogą?
andyopole Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 10 minut temu, motorolnik napisał: Dlaczego niby po wprowadzeniu ESTA ci hydraulicy, budowlańcy itp. mieliby hucznie wyjeżdżać nielegalnie pracować do USA skoro teraz też mogą? Bo wszystkie Kurpie, Lomzaki, Sledziki I cala reszta. ktorym dotychczas odmawiano wizy do USA mysla ze teraz zrobia sobie w kompie ESTA, kupia bilet i fruu.
ilya_ Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 1 godzinę temu, andyopole napisał: Bo wszystkie Kurpie, Lomzaki, Sledziki I cala reszta. ktorym dotychczas odmawiano wizy do USA mysla ze teraz zrobia sobie w kompie ESTA, kupia bilet i fruu. greenpoint znow bedzie polski. Na manhattan av bedzie znow bedzie mozna uslyszec klasyczne "kur....", a nie jakis amerykanski belkot.
ilya_ Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 1 godzinę temu, andyopole napisał: Bo wszystkie Kurpie, Lomzaki, Sledziki I cala reszta. ktorym dotychczas odmawiano wizy do USA mysla ze teraz zrobia sobie w kompie ESTA, kupia bilet i fruu. Polscy pseudo wlasciciele firemek budowlanych juz zacieraja rece bo pojawi sie nowy studencki narybek, ktory to za te 12-15 usd/ h bedzie ten azbest zrywal...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.