Joanna30 Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Nie. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/online-immigrant-visa-forms/ds-260-faqs.html Tu jest przykład wypełnionego wniosku: https://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260 Exemplar.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebo1982 Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 11 minut temu, Joanna30 napisał: Nie. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/online-immigrant-visa-forms/ds-260-faqs.html Tu jest przykład wypełnionego wniosku: https://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260 Exemplar.pdf Dziekuje za odpowiedz a co to jest Your Invoice I.D. number ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek811 Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Witam Mam pytanie odnosnie previous U.S travel. Wiec bylem dwa razy na J-1 i raz chbya na sluzbowa wize nie pamietam dokladnie byla to praca na statku ,potrzebowalem wize bo wchodzilem na statek na W Puerto Rico . Wszystkie te wizy byly w starym paszporcie , nie pamietam dokladnej daty wydania wiz itp . Paszport chyba zostal mi odebrany albo nie pamietam gdzie go mam . CZy konieczne jest wpisywanie wszystkiego dokladnie ? Co zrobic ? Czy te informacje sa gdzies w systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosny Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Kilka razy obiło mi się tutaj o oczy, żeby jak najszybciej wysłać wniosek DS260, ale częściej pojawia się informacja, że to wylosowany numer decyduje o kolejności/szczęściu odwiedzenia konsulatu i rozmowie... Czy warto sie spieszyć z DS, skoro pierwsze rozmowy jesienią, czy jednak jak ktoś z poprzedników pisał, to nie sprint ale maraton...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Teraz, Radosny napisał: Kilka razy obiło mi się tutaj o oczy, żeby jak najszybciej wysłać wniosek DS260, ale częściej pojawia się informacja, że to wylosowany numer decyduje o kolejności/szczęściu odwiedzenia konsulatu i rozmowie... Czy warto sie spieszyć z DS, skoro pierwsze rozmowy jesienią, czy jednak jak ktoś z poprzedników pisał, to nie sprint ale maraton...? To zalezy od danych osób oraz numeru jaki mają. Jak niski a chcą wyjechać szybko to mogą trochę odczekać a później wysłać. Znając życie powiesz proszę się nie spieszyć to ludzie wyślą później ds a później będzie mam rozmowę późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 7 hours ago, Piotrek811 said: Witam Mam pytanie odnosnie previous U.S travel. Wiec bylem dwa razy na J-1 i raz chbya na sluzbowa wize nie pamietam dokladnie byla to praca na statku ,potrzebowalem wize bo wchodzilem na statek na W Puerto Rico . Wszystkie te wizy byly w starym paszporcie , nie pamietam dokladnej daty wydania wiz itp . Paszport chyba zostal mi odebrany albo nie pamietam gdzie go mam . CZy konieczne jest wpisywanie wszystkiego dokladnie ? Co zrobic ? Czy te informacje sa gdzies w systemie? Możesz to sprawdzić tutaj: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search Musisz znać numer starego paszportu na którym przybyłeś do USA. Paszport nie został Tobie odebrany. Stary paszport zwracają jak dostajesz nowy. Ale daty podrózy wydobędziesz z tej strony jak tylko "znajdziesz" chociażby numer starego paszportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 23 minutes ago, Radosny said: Kilka razy obiło mi się tutaj o oczy, żeby jak najszybciej wysłać wniosek DS260, ale częściej pojawia się informacja, że to wylosowany numer decyduje o kolejności/szczęściu odwiedzenia konsulatu i rozmowie... Czy warto sie spieszyć z DS, skoro pierwsze rozmowy jesienią, czy jednak jak ktoś z poprzedników pisał, to nie sprint ale maraton...? Jak masz niski numer i chcesz mieć rozmowę w październiku to musisz w miarę szybko wysłać DS. Jeśli twój numer będzie już "dostępny" a twoje DS nie będzie jeszcze w systemie to po prostu nie wyślą Tobie zaproszenia a kolejnemu z listy. Może się okazać, że jak będziesz opóźniał wysłanie DS to ... w skrajnym przypadku zabraknie wiz. Poradę, że "to nie sprint" wysłał jeden z forumowiczów uczestnikowi, który wczoraj kilka minut po odebraniu informacji o wylosowaniu prawie gotowy był to wysłać. Myślę, że wysłanie DS260 w ciągu tygodnia/10 dni / 2 tygodni / 4 tygodni jest racjonalne. Nie jest bynajmniej "sprinterskie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek811 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 On 5/16/2018 at 10:24 PM, mcpear said: Możesz to sprawdzić tutaj: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search Musisz znać numer starego paszportu na którym przybyłeś do USA. Paszport nie został Tobie odebrany. Stary paszport zwracają jak dostajesz nowy. Ale daty podrózy wydobędziesz z tej strony jak tylko "znajdziesz" chociażby numer starego paszportu Mam numer Wpisalem tam i wychodzie no travel history . To bylo 2002-2004 moze juz tego nie ma w bazie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_p2 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 11 godzin temu, mcpear napisał: Jak masz niski numer i chcesz mieć rozmowę w październiku to musisz w miarę szybko wysłać DS. Jeśli twój numer będzie już "dostępny" a twoje DS nie będzie jeszcze w systemie to po prostu nie wyślą Tobie zaproszenia a kolejnemu z listy. Może się okazać, że jak będziesz opóźniał wysłanie DS to ... w skrajnym przypadku zabraknie wiz. Poradę, że "to nie sprint" wysłał jeden z forumowiczów uczestnikowi, który wczoraj kilka minut po odebraniu informacji o wylosowaniu prawie gotowy był to wysłać. Myślę, że wysłanie DS260 w ciągu tygodnia/10 dni / 2 tygodni / 4 tygodni jest racjonalne. Nie jest bynajmniej "sprinterskie" Nie do końca się z Tobą zgodzę, ja zostałem wylosowany w DV2018 z numerem 12xxx i formularz DS260 wysłałem po prawie pół roku, końcem października w 2018r a zaproszenie na rozmowę dostałem w lutym 2019, także pośpiechu dużego nie było a wszystko się udało Gratulacje dla wszystkich wylosowanych ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Jak się ma niski numer, to można trochę pomanewrować terminem rozmowy i dopasować go np. do roku szkolnego (jeśli mamy dzieci). Wysłanie DSa w maju czy w lipcu nie robi większej różnicy w sensie załapania się na rozmowę. Jak widać wysłanie w październiku również Wszystko zależy od tego, o jak niskim numerze mówimy. 123, 1.234 czy 12.345. W przypadku trzycyfrowego można dostać zaproszenie już na październik. W przypadku kolejnych nie, nawet jeśli DSa wyśle się szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi