MeganMarkle Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 3 hours ago, Karuzelka said: Megan od razu uprzedzam, abyś się nie martwiła opłatami za mosty póki nie masz blach Dzięki na razie na szczęście przez żadne mosty nie jeździmy, bo mieszkamy zaraz przy BART station. Plus nie mamy za bardzo gdzie jeździć będąc bez pracy :p wszystko co trzeba mamy w okolicy
MeganMarkle Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 5 hours ago, mcpear said: Orange County Ale zawodowo jestem w bay area prawie co drugi tydzień, a zapowiedzieli mi, że mam być częściej A no tak, zapomniałam, a nawet przecież gadaliśmy o tym kiedyś w którymś z wątków :p
Boomz Napisano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 16 minut temu, MeganMarkle napisał: Umowa ma 46 stron, w tym milion załączników :-/ niektóre klauzule są idiotyczne i dyskryminujące moje prawe w mojej opini, Bo Oni tu piszą wszystko, łącznie z tym, że nie wolno handlować narkotykami na terenie naszej społeczności, i że nie wolno zastraszać ani grozić innym mieszkańcom, itp... Ale Amerykanin kolega z pracy twierdzi, że też tego nie czyta, bo gdyby tam było coś jawnie złośliwego, np. że trzeba im dać milion dolarów za każdą rysę na ścianie, to i tak w każdym sądzie by przegrali. Ciekawe czy tak jest.
ilon Napisano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 U mnie w sumie nie bylo jakos mega duzo tych dziwnych rzeczy. Jedyna w sumie co stwierdzilam, ze jest troche dziwna to ze po wprowadzeniu mam sobie kupic dywany i miec je w tych miejscach gdzie najwiecej chodze, zeby sasiad pode mna sie nie skarzyl ze mu sie sufit trzesie
Jackie Napisano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 17 godzin temu, MeganMarkle napisał: mega mi sie tez nie podoba nasz lease na wynajem mieszkania. Umowa ma 46 stron, w tym milion załączników :-/ niektóre klauzule są idiotyczne i dyskryminujące moje prawe w mojej opini Daj kilka przykładów bo ciekawa jestem. Mamy znajomego który jest prawnikiem wygrał sprawę o naruszenie przepisów umowy z HOA, skłócając ze sobą przy okazji pół osiedla
MeganMarkle Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 17 hours ago, Boomz said: Bo Oni tu piszą wszystko, łącznie z tym, że nie wolno handlować narkotykami na terenie naszej społeczności, i że nie wolno zastraszać ani grozić innym mieszkańcom, itp... Ale Amerykanin kolega z pracy twierdzi, że też tego nie czyta, bo gdyby tam było coś jawnie złośliwego, np. że trzeba im dać milion dolarów za każdą rysę na ścianie, to i tak w każdym sądzie by przegrali. Ciekawe czy tak jest. No właśnie w mojej umówię jest pełno załączników mówiących o tym jak żyć w porządku i higienie żeby nie było „bed bugs” i „mold” itp... ale jest tez np wybornie mi sie nie podobający papier ze zgoda na dowolne nieodpłatne i nieograniczone używanie przez nich mojego wizerunku do dowolnych celów - wtf? Generalnie mówią mi ze to chodzi o to ze to nowy budynek i potrzebują moc używać zdjeć i ujęć mieszkańców na nich złapanych na potrzeby marketingowe i tyle ale wg mnie umowa jest tak skonstruowana że mogliby założyć mi pod prysznicem kamerę i mogli być używać dowolnie tych materiałów.
MeganMarkle Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 2 minutes ago, Jackie said: Daj kilka przykładów bo ciekawa jestem. Mamy znajomego który jest prawnikiem wygrał sprawę o naruszenie przepisów umowy z HOA, skłócając ze sobą przy okazji pół osiedla Właśnie podałam w poście powyżej było tego więcej ale większość była akceptowalna i w miarę logiczna, tylko to prawo do mojego wizerunku wydaje mi sie nie fair - powinnam sie martwić? podpisałam bo mega nam zależało na mieszkaniu, jest super! Nowiusieńki budynek, mieszkanie spod igły, palmy za oknem, cicha okolica, blisko sklepy i wielki plac zabaw no i rzut kotem do kolejki miejskiej.
Boomz Napisano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 6 minut temu, MeganMarkle napisał: wg mnie umowa jest tak skonstruowana że mogliby założyć mi pod prysznicem kamerę i mogli być używać dowolnie tych materiałów. No właśnie coś takiego podobno nie przejdzie, i ten Amerykanin, sprytny gość mówi, że wygrała byś to w każdym sądzie. No ale prawnikiem nie jest więc może tak sobie optymistycznie zakłada.
katlia Napisano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 54 minuty temu, MeganMarkle napisał: ale jest tez np wybornie mi sie nie podobający papier ze zgoda na dowolne nieodpłatne i nieograniczone używanie przez nich mojego wizerunku do dowolnych celów - wtf? Generalnie mówią mi ze to chodzi o to ze to nowy budynek i potrzebują moc używać zdjeć i ujęć mieszkańców na nich złapanych na potrzeby marketingowe i tyle ale wg mnie umowa jest tak skonstruowana że mogliby założyć mi pod prysznicem kamerę i mogli być używać dowolnie tych materiałów. Tak, w wielu miejscach widzi sie takie wymagania/pozwolenia: naprzyklad w szkolach czy summer camp, to jest normalne, ale u mnie w pracy tez bylo cos takiego do podpisania bo czesto robili produkcje reklamowe na kampusie. w 99% czasu to nie jest problem, Megan. Nie martw sie Szanse ze akurat pokazesz sie w jakiejs reklamowce sa nikle.
katlia Napisano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2018 46 minut temu, Boomz napisał: No ale prawnikiem nie jest może tak sobie optymistycznie zakłada. No, jak gdyby prawnicy nie pisali tych umow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.