Ariadna Napisano 14 Października 2018 Zgłoś Napisano 14 Października 2018 11 godzin temu, Ahi_azi napisał: Name – last/family name, first name, middle name – exactly as it appears on your passport. If you have only one name, it must be entered in the last/family name field. Ciekawi mnie czy inni tez stosowali sie do tej instrukcji, jako ciekawostke, napisze, ze przy instrukcji z ubiegłego roku czegoś takiego nie było To dotyczy tylko wyjątków - ludzi którzy mają tylko jedno imię/nazwę. Musisz na instrukcję patrzeć z szerokiej perspektywy. Do loterii zgłaszają się różne osoby - teoretycznie może to być ktoś z jakiegoś plemienia w dorzeczu amazonki kto nie wie jak ma na nazwisko. To są wyjątki wyjątków i Ty się do nich nie zaliczasz. Normalnie wpisujesz imię i nazwisko.
fragles Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 Czy ktos tez ma problem z narzedziem do zdjec ze strony rzadowej zdjecie pobiera obrabia ale nie moge go sciagnac przetworzonego na komputer , po wcisnieciu zapisz i podaniu miejsca docelowego zapisu zdjecie nie jest eksportowane. Probowalem na kilku przegladarkach i niestety nie dziala .
dpiotr Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 A jakiego systemu operacyjnego używasz ? Ja miałem problem z wczytaniem zdjęcia. Ani na win 8 ani na win 10 nie udało mi się załadować zdjęcia. Dopiero zadziałało na wirtualce win 7, również z zapisywaniem przyciętego zdjęcia. Możesz też sprawdzić czy masz najnowszą wersję flash-a (31.0.0.122) ale to raczej nie powinno powodować problemu
heretyk Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 5 godzin temu, fragles napisał: Czy ktos tez ma problem z narzedziem do zdjec ze strony rzadowej zdjecie pobiera obrabia ale nie moge go sciagnac przetworzonego na komputer , po wcisnieciu zapisz i podaniu miejsca docelowego zapisu zdjecie nie jest eksportowane. Probowalem na kilku przegladarkach i niestety nie dziala . Spróbuj w konfiguracji Flasha zaznaczyć opcję "Allow sites to save information on this computer".
nn11 Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 Witam, mam pytanie odnośnie rozmiaru zdjęcia. Czy ma to być równe 600x600 ? Czy 600 pix to minimum? W instrukcji z tamtego roku, rozmiar zawiera się w przedziale od 600 do 1200 pix - chodzi o wymiar bok oczywiście.
fragles Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 1 godzinę temu, dpiotr napisał: A jakiego systemu operacyjnego używasz ? Ja miałem problem z wczytaniem zdjęcia. Ani na win 8 ani na win 10 nie udało mi się załadować zdjęcia. Dopiero zadziałało na wirtualce win 7, również z zapisywaniem przyciętego zdjęcia. Możesz też sprawdzić czy masz najnowszą wersję flash-a (31.0.0.122) ale to raczej nie powinno powodować problemu mac os mojave
fragles Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 1 godzinę temu, heretyk napisał: Spróbuj w konfiguracji Flasha zaznaczyć opcję "Allow sites to save information on this computer". Nie pomoglo niestety
dpiotr Napisano 16 Października 2018 Zgłoś Napisano 16 Października 2018 22 godziny temu, fragles napisał: mac os mojave Co do Maca to nie mam za bardzo doświadczenia. Może spróbuj u kogoś na innym komputerze kto ma najlepiej Windowsa 7.
error Napisano 20 Października 2018 Zgłoś Napisano 20 Października 2018 Witam. I przepraszam za to pytanie, ale chyba jestem ślepa: gdzie znajduje się narzędzie do przycinania zdjęć do loterii wizowej? Zawsze było na oficjalnej polskiej stronie loterii wizowej, a teraz albo jestem ślepa albo już tego nie ma. Wpisywałam w google i też znaleźć nie mogę. Jest to gdzieś jeszcze i czy mogę prosić o link, jeśli tak? A na stronie rządowej odsyła mnie do czegoś, co mi pobiera "FIG_cropper.app.swf". co nawet mi nie działa. I tak poza tym to @szaman życzę Ci by w końcu w tej loterii Ci się poszczęściło
Robson! Napisano 20 Października 2018 Zgłoś Napisano 20 Października 2018 13 minut temu, error napisał: Witam. I przepraszam za to pytanie, ale chyba jestem ślepa: gdzie znajduje się narzędzie do przycinania zdjęć do loterii wizowej? Zawsze było na oficjalnej polskiej stronie loterii wizowej, a teraz albo jestem ślepa albo już tego nie ma. Wpisywałam w google i też znaleźć nie mogę. Jest to gdzieś jeszcze i czy mogę prosić o link, jeśli tak? A na stronie rządowej odsyła mnie do czegoś, co mi pobiera "FIG_cropper.app.swf". co nawet mi nie działa. I tak poza tym to @szaman życzę Ci by w końcu w tej loterii Ci się poszczęściło Użyj przeglądarki internet explorer Zamiast pobierać się to się otworzy program.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.