Miszczo1212 Napisano 8 Marca 2019 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 11 minut temu, Jackie napisał: Delta chwali się swoim "niewiarygodnie zajebistym" wifi które ponoć (jeśli im wierzyć) daje nawet możliwość śmigania po Netflixie, ale jeszcze mi się nie zdarzyło żeby wifi na pokładzie samolotu Delty pozwoliło na więcej niż sprawdzenie emailów i fejsa. Być może ktoś miał więcej szczęścia. Znaczy mi chodzi o to czy jest na tyle mocne, ze moglbym zadzwonic do Polski na jakas video rozmowe i tak pytam sie, zeby na marne nie wyrzucić kasy
mcpear Napisano 10 Marca 2019 Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 Dzisiaj rozbił się samolot linii etiopskich. W sumie nowiusieńki B737-MAX. Drugi w niedugim czasie i to w dość podobnych okolicznościach (pierwszy był w Indonezji). Jeśliby okazało się, że uziemią flotę MAXów na czas badania okoliczności to sugeruję w najbliższym czasie nie kupować lotów Southwestem (bardzo dużo MAXów mają u siebie o ile się nie mylę) bo pewnie siatka będzie mocno podziurawiona. @kzielu może zapewne jakieś przecieki "z branży" rzucić - czy robi się gorąco w temacie.
Jackie Napisano 10 Marca 2019 Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 Dnia 8.03.2019 o 15:16, Miszczo1212 napisał: Znaczy mi chodzi o to czy jest na tyle mocne, ze moglbym zadzwonic do Polski na jakas video rozmowe i tak pytam sie, zeby na marne nie wyrzucić kasy Nie próbowałam video rozmów. Może ktoś inny próbował i miał więcej szczęścia ode mnie.
Jackie Napisano 10 Marca 2019 Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 20 minut temu, mcpear napisał: Dzisiaj rozbił się samolot linii etiopskich. W sumie nowiusieńki B737-MAX. Drugi w niedugim czasie i to w dość podobnych okolicznościach (pierwszy był w Indonezji). W necie już pełno teorii spiskowych. Ja nie jestem panikara, poczekam na wyniki śledztwa. Tym niemniej mój cykor mąż od razu sprawdził czym będziemy lecieć na następne międzynarodowe wakacje - lecimy Royal Jordanian, nie mają tego modelu.
kzielu Napisano 10 Marca 2019 Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 2 godziny temu, mcpear napisał: Dzisiaj rozbił się samolot linii etiopskich. W sumie nowiusieńki B737-MAX. Drugi w niedugim czasie i to w dość podobnych okolicznościach (pierwszy był w Indonezji). Jeśliby okazało się, że uziemią flotę MAXów na czas badania okoliczności to sugeruję w najbliższym czasie nie kupować lotów Southwestem (bardzo dużo MAXów mają u siebie o ile się nie mylę) bo pewnie siatka będzie mocno podziurawiona. @kzielu może zapewne jakieś przecieki "z branży" rzucić - czy robi się gorąco w temacie. Wiekszosc floty Southwestu to 737 (nie 737Max) - chyba jakies juz Maxy odebrali ale we flocie ich jest zdecydowana mniejszosc. Z przeciekow z branzy nic nie razie nie mam - silniki nasze, ale pierwszy to byla kwestia platowca / obslugi / pilotow (zdania troche podzielone) a tutaj to niewiele wiadomo na razie. Ogolnie to niepokojace - nie pamietam programu ktory mial dwa wypadki zaraz po wejsciu do sluzby...
vlade Napisano 10 Marca 2019 Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 2 godziny temu, kzielu napisał: Ogolnie to niepokojace - nie pamietam programu ktory mial dwa wypadki zaraz po wejsciu do sluzby... Comet...
Miszczo1212 Napisano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2019 A delta używa maxy? Bo w sumie juz sie troxhe boje jak kupowałem bilet to pamietam, ze bylo napisane 737-90 jakos tak, nie znam się.
andyopole Napisano 11 Marca 2019 Zgłoś Napisano 11 Marca 2019 Godzinę temu, vlade napisał: Comet... Stare czasy. Za duże okna miały.
andyopole Napisano 11 Marca 2019 Zgłoś Napisano 11 Marca 2019 3 godziny temu, kzielu napisał: Wiekszosc floty Southwestu to 737 (nie 737Max) - chyba jakies juz Maxy odebrali ale we flocie ich jest zdecydowana mniejszosc. Z przeciekow z branzy nic nie razie nie mam - silniki nasze, ale pierwszy to byla kwestia platowca / obslugi / pilotow (zdania troche podzielone) a tutaj to niewiele wiadomo na razie. Ogolnie to niepokojace - nie pamietam programu ktory mial dwa wypadki zaraz po wejsciu do sluzby... Tam jest jakiś problem z autopilotem i ochroną przed przeciagnieciem. Technika obsługi tej operacji jest inna niż w poprzednich 737 i piloci ponoć nie czytają do końca instrukcji.
Gusia21 Napisano 20 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2019 Hej. Może ktoś się orientuje czy są jakieś linie wewnątrz USA (interesuje mnie lot z Orlando do Nowego Jorku), gdzie można mieć dwie sztuki bagażu podręcznego? Chodzi mi o coś takiego, jak klasa biznes polskim LOTem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.