cclaudia Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 Jak to jest z public charge w koncu? Na stronie ambasady jest takie info: W przypadku wiz loteryjnych i narzeczeńskich gwarancje finansowe na formularzu I-864 nie są wymagane. niżej jest napisane ze mamy miec dowody... oficjalnie o kwocie nie moge znalezc informacji. Czy te 12k$/osoba to domysly i nieoficjalne info czy majac przykladowo 5k$/osoba nie ma szans na dostanie wizy?
lukasz007 Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 37 minut temu, cclaudia napisał: Jak to jest z public charge w koncu? Na stronie ambasady jest takie info: W przypadku wiz loteryjnych i narzeczeńskich gwarancje finansowe na formularzu I-864 nie są wymagane. niżej jest napisane ze mamy miec dowody... oficjalnie o kwocie nie moge znalezc informacji. Czy te 12k$/osoba to domysly i nieoficjalne info czy majac przykladowo 5k$/osoba nie ma szans na dostanie wizy? Wystarczy zwykły wyciąg z konta że masz zgromadzone wystarczające środki na start tam. Co do wysokości kwoty to zależy jednemu 10 k$ starczy drugiemu będzie mało. Faktycznie mogą Cię o to nawet nie poprosić ale moim zdaniem lepiej mieć taki papier niż pluć sobie w brodę... tym bardziej w dzisiejszych czasach no jak by nie patrzeć jednak kasa na ten start się przyda na mieszkanie czy chodzby na jakiś początek życia za wielką wodą bo z dnia na dzień po przyjeździe do roboty nie pójdziesz.. A co do środków myślę że im więcej tym lepiej. Sama oblicz sobie mniej więcej jakie potrzebujesz zabezpieczenie finansowe na te 2 lub 3 miesiące.. mieszkanie jedzenie tel auto i podobne. To chodzi o to żebyś nie była obciążeniem dla państwa że zaraz po przyjeździe pójdziesz po zasiłki czy coś podobnego. I na koniec moim zdaniem kładł bym nacisk na ten dokument jak w żadnym innym roku bo sam tramp zapowiedział weryfikację imigrantów starających się o obywatelstwo jak i zapewne tych nowych pod względem właśnie obciążenia na kraj.. Good luck
cclaudia Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 26 minut temu, lukasz007 napisał: Wystarczy zwykły wyciąg z konta że masz zgromadzone wystarczające środki na start tam. Co do wysokości kwoty to zależy jednemu 10 k$ starczy drugiemu będzie mało. Faktycznie mogą Cię o to nawet nie poprosić ale moim zdaniem lepiej mieć taki papier niż pluć sobie w brodę... tym bardziej w dzisiejszych czasach no jak by nie patrzeć jednak kasa na ten start się przyda na mieszkanie czy chodzby na jakiś początek życia za wielką wodą bo z dnia na dzień po przyjeździe do roboty nie pójdziesz.. A co do środków myślę że im więcej tym lepiej. Sama oblicz sobie mniej więcej jakie potrzebujesz zabezpieczenie finansowe na te 2 lub 3 miesiące.. mieszkanie jedzenie tel auto i podobne. To chodzi o to żebyś nie była obciążeniem dla państwa że zaraz po przyjeździe pójdziesz po zasiłki czy coś podobnego. I na koniec moim zdaniem kładł bym nacisk na ten dokument jak w żadnym innym roku bo sam tramp zapowiedział weryfikację imigrantów starających się o obywatelstwo jak i zapewne tych nowych pod względem właśnie obciążenia na kraj.. Good luck Thanks a kojarzysz moze czy weryfikuja przy tym tez takie rzeczy jak kredyty (raty, abonamenty)? Nie wiem czy musze sie z tego jakos spowiadac, wolalabym nie splacac wczesniej niektorych abonamentow itp bo bardzo niekorzystnie na tym wyjde i zastanawiam sie czy fakt posiadania czegos takiego w PL moze byc problemem, czy w ogole ambasada ma takie „moce” zeby to sprawdzic?:)
lukasz007 Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 2 minuty temu, cclaudia napisał: Thanks a kojarzysz moze czy weryfikuja przy tym tez takie rzeczy jak kredyty (raty, abonamenty)? Nie wiem czy musze sie z tego jakos spowiadac, wolalabym nie splacac wczesniej niektorych abonamentow itp bo bardzo niekorzystnie na tym wyjde i zastanawiam sie czy fakt posiadania czegos takiego w PL moze byc problemem, czy w ogole ambasada ma takie „moce” zeby to sprawdzic?:) Spokojnie nic nie zamykaj .. więcej luzu jeszcze kupa czasu.
cclaudia Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 15 minut temu, lukasz007 napisał: Spokojnie nic nie zamykaj .. więcej luzu jeszcze kupa czasu. Wiem, ale jak widze posty niektorych w stylu „mam miliony monet i doktorat na harvardzie dostane sie czy nie?” to mam zawal i juz nie wiem za co mam sie zabrac
lukasz007 Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 50 minut temu, cclaudia napisał: Wiem, ale jak widze posty niektorych w stylu „mam miliony monet i doktorat na harvardzie dostane sie czy nie?” to mam zawal i juz nie wiem za co mam sie zabrac Na spokojnie nie ma się co stresować może być tak też jak w większości przypadków że Cię nie zapytają wogole o to tak że szkoda przeżywać na zapas coś zaoszczędzisz jeszcze masz czas i kwiatek będzie :)
mkrzyzan Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 Ja napiszę z doświadczenia nic nie weryfikuje żadnych kredytówWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
seeer Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 przekładał ktoś termin rozmowy po wyznaczeniu? jest wtedy przesuwany o miliony lat na koniec kolejki czy dalej są szanse?
MeganMarkle Napisano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2019 5 hours ago, seeer said: przekładał ktoś termin rozmowy po wyznaczeniu? jest wtedy przesuwany o miliony lat na koniec kolejki czy dalej są szanse? Były na forum opisywane przypadki przekładania i osoby te dostały nowe późniejsze terminy. Biorąc pod uwagę że jest dopiero sierpień i rozmowy się nie zaczęły jeszcze to raczej ryzyko że wiz zabraknie jest małe. Zależy jak bardzo chcesz odroczyć
seeer Napisano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: Były na forum opisywane przypadki przekładania i osoby te dostały nowe późniejsze terminy. Biorąc pod uwagę że jest dopiero sierpień i rozmowy się nie zaczęły jeszcze to raczej ryzyko że wiz zabraknie jest małe. Zależy jak bardzo chcesz odroczyć Dziękuję za odpowiedź Nie wiesz o ile późniejsze terminy dostały? Mam numer 8k, a chciałabym mieć rozmowę w styczniu lub lutym. Nie ma mnie w Polsce do tego czasu,a boję zgłaszać rozmowę zagranicą, bo mogę już wrócić do Polski przed terminem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.