mvgda Napisano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 5 godzin temu, cclaudia napisał: Wizyta w Warszawie czy Krakowie? Macie dopiero badania czy juz orzeczenie? w warszawie, oba badania robię w jeden dzień, standardowo rano na warynskiego a później wilanow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Dnia 25.01.2020 o 00:09, mvgda napisał: w warszawie, oba badania robię w jeden dzień, standardowo rano na warynskiego a później wilanow Daj koniecznie znać jak badania Ile było dodatkowych szczepionek? Jakieś trudne pytania na orzeczeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 2 godziny temu, cclaudia napisał: Daj koniecznie znać jak badania Ile było dodatkowych szczepionek? Jakieś trudne pytania na orzeczeniu? badania ma warynskiego zajęły mi może z pol godziny, najpierw rejestracja, później rtg (wywołują) i pobranie krwi, robiłam je koło 8:50 i miałam się zgłosić do odbioru na 13. Całość za badania wyszła tutaj 94zł. Pozniej wywiad lekarski w wilanow family practice (bardzo miły lekarz). Za sama wizytę 300zl + badanie moczu na rzeżączkę 100zl. U mnie dodatkowych szczepionek nie było, miałam mieć standardowo dodatkowo różyczkę (jak chyba wszyscy) ale obecnie nie są w posiadaniu tej szczepionki wiec na karcie lekarz zaznaczył ze obecnie nie mają jej (ale to nie utrudnia w otrzymaniu wizy) i poinstruował ze możliwe jak będę już w USA i będą wymagali na uniwersytet np to żeby zrobić, flu tez nie dostałam wiec obyło się bez kosztów za szczepienia. Czas wizyty to jakieś pół godziny i łącznie za badania 494 zł Dodatkowo 4 zdj paszportowe(1 na warynskiego pozostałe do WFP) co do pytan to standardowe o stan zdrowia, przebyte choroby, nałogi, depresja. Badanie ciśnienia, wagi, wzrostu, wzorku, prawidłowej postawy ciała. Nic strasznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Godzinę temu, mvgda napisał: badania ma warynskiego zajęły mi może z pol godziny, najpierw rejestracja, później rtg (wywołują) i pobranie krwi, robiłam je koło 8:50 i miałam się zgłosić do odbioru na 13. Całość za badania wyszła tutaj 94zł. Pozniej wywiad lekarski w wilanow family practice (bardzo miły lekarz). Za sama wizytę 300zl + badanie moczu na rzeżączkę 100zl. U mnie dodatkowych szczepionek nie było, miałam mieć standardowo dodatkowo różyczkę (jak chyba wszyscy) ale obecnie nie są w posiadaniu tej szczepionki wiec na karcie lekarz zaznaczył ze obecnie nie mają jej (ale to nie utrudnia w otrzymaniu wizy) i poinstruował ze możliwe jak będę już w USA i będą wymagali na uniwersytet np to żeby zrobić, flu tez nie dostałam wiec obyło się bez kosztów za szczepienia. Czas wizyty to jakieś pół godziny i łącznie za badania 494 zł Dodatkowo 4 zdj paszportowe(1 na warynskiego pozostałe do WFP) co do pytan to standardowe o stan zdrowia, przebyte choroby, nałogi, depresja. Badanie ciśnienia, wagi, wzrostu, wzorku, prawidłowej postawy ciała. Nic strasznego No to niezła rozbieżność cen w Krakowie badanie moczu 219 zł. Ogromne dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Oficjalne dane za grudzien 2019... Jedna wiza i to nawet nie ktos wylosowany, tylko jakis malzonek (DV2) przeszedl pozytywnie AP. Szalone tempo w tym roku! Lacznie 12 wiz (6 wylosowanych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Oficjalne dane za grudzien 2019... Jedna wiza i to nawet nie ktos wylosowany, tylko jakis malzonek (DV2) przeszedl pozytywnie AP. Szalone tempo w tym roku! Lacznie 12 wiz (6 wylosowanych). mam nadzieje ze to nie tak ze tylu ludziom odmawiają jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 13 minutes ago, mvgda said: mam nadzieje ze to nie tak ze tylu ludziom odmawiają jednak Nope. Warszawa miala do stycznia 1 odmowe. Dodajmy ze Warszawa poza Polakami obsluguje tez m.in. Bialorus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 pytanie odnośnie zdjęcia do wizy, czy uszy musza być widoczne? na stronach rządowych nic nie ma a wielu fotografów mówi ze to wymóg, jak z tym jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 1 godzinę temu, mvgda napisał: pytanie odnośnie zdjęcia do wizy, czy uszy musza być widoczne? na stronach rządowych nic nie ma a wielu fotografów mówi ze to wymóg, jak z tym jest? A wymogi nie są takie same jak do zdjecia ktore sie wrzucalo podczas aplikowania? w ogole to do lekarza, na rozmowe i do wizy idą te same fotki? W tym samym wymiarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 4 godziny temu, cclaudia napisał: A wymogi nie są takie same jak do zdjecia ktore sie wrzucalo podczas aplikowania? w ogole to do lekarza, na rozmowe i do wizy idą te same fotki? W tym samym wymiarze? nie, do lekarza idą paszportowe, do wizy wizowe 2x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.