Xarthisius Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 15 minutes ago, mcpear said: Wiesz jak to ze statystyką jest: są kłamstewka, kłamstwa, duże kłamstwa, kolosalne kłamstwa i statystyka. Az sie wewnetrznie zagotowalem! Statystyka jest jak kazde inne narzedzie: trzeba umiec uzywac. Mlotkiem tez sobie mozna krzywde zrobic...
Pawex1972 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 17 minut temu, mcpear napisał: Nie wiem skąd masz te dane Ale są one "czysto statystyczne" Poczytajcie , a dopiero potem żartujcie https://forsal.pl/artykuly/835799,rekordowo-wysokie-ceny-domow-w-usa-juz-w-2018-roku.html https://rynekpierwotny.pl/wiadomosci-mieszkaniowe/domy-sa-drozsze-niz-100-lat-temu/5801/ Licznik długu was nie śmieszy ??
Xarthisius Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 2 hours ago, Pawex1972 said: nowych ekonomicznych niewolników ... z DV ... Po raz n-ty uzywasz tego okreslenia. Jako posiadacza zielonej karty z DV6 w polu "category" zaczyna mnie to draznic. W kontekscie wklejanych statystyk mozesz mi przypomniec po cholere chcesz emigrowac do USA i jeczysz ze Trump zablokowal imigracje?
mcpear Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 To nie jest $170k - przeczytaj dokładnie opis osi Y - to jest index realnej ceny domów do realnej ceny w roku 1800 wyrażony w % a nie w dolarach. Chyba nie wierzysz że w roku 1800 dom kosztował $100k
Pawex1972 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Xarthisius napisał: Po raz n-ty uzywasz tego okreslenia. Jako posiadacza zielonej karty z DV6 w polu "category" zaczyna mnie to draznic. W kontekscie wklejanych statystyk mozesz mi przypomniec po cholere chcesz emigrowac do USA i jeczysz ze Trump zablokowal imigracje? Używając systemu twoich żartów odpowiadam. Statystycznie kazdy imigrant jest biedny i musi pracować. Ja być może jestem wyjątkiem i nie muszę. Czy zatem każdy imigrant jest milionerem?? Patrzę na stany przez pryzmat kraju z przepiękną przyrodą i krajobrazami, gdzie zycia braknie by wszystko zwiedzić. Ponadto cenie tradycyjne konserwatywne amerykańskie wartości o które w europie coraz trudniej. Chce stanąć po stronie mocniejszych pomimo, że chwilowo historycznie trochę sie ameryka zapomina.
mcpear Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 16 minutes ago, Pawex1972 said: Poczytajcie , a dopiero potem żartujcie https://forsal.pl/artykuly/835799,rekordowo-wysokie-ceny-domow-w-usa-juz-w-2018-roku.html Artykuł z 18 listopada 2014 - no comments Serio mam czytać go dalej?
Xarthisius Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 2 minutes ago, Pawex1972 said: Używając systemu twoich żartów odpowiadam. Statystycznie kazdy imigrant jest biedny i musi pracować. Ja być może jestem wyjątkiem i nie muszę. Czy zatem każdy imigrant jest milionerem?? Jak masz miliony na koncie to EB5 jest exempt. Po co sie meczyc z procesowaniem DV.
Pawex1972 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 1 minutę temu, mcpear napisał: To nie jest $170k - przeczytaj dokładnie opis osi Y - to jest index realnej ceny domów do realnej ceny w roku 1800 wyrażony w % a nie w dolarach. Chyba nie wierzysz że w roku 1800 dom kosztował $100k Rozbawiłeś mnie, serio Realna czyli średnia, tak to autor sobie opisał. Ta wartosć pokrywa sie równiez z innymi źródłami informacji. cytat: W efekcie mediana cen domów w USA ma sięgnąć poziomu 176,8 tys. dolarów. Oznacza to, że połowa transakcji zawartych w tym roku ma opiewać na wyższe kwoty, a połowa na niższe.
mcpear Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 1) Dołączyłeś wykres do którego się odnosiłem 2) Cytujesz artykuł z 2014 roku jak autor w 2014 roku wyobrażał sobie przyszłość. Serio to są dane rzeczywiste cen domów w roku 2020?
Pawex1972 Napisano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 8 minut temu, Xarthisius napisał: Jak masz miliony na koncie to EB5 jest exempt. Po co sie meczyc z procesowaniem DV. Nie wiem dlaczego opuścił cie juz dobry humor. hahaha Napisałem że żartowałem. Widac te dane tak was przeraziły, że dostaliście po ludzku mega "piany" Jeżeli macie aktualne dane to zachęcam podajcie je . Chce zobaczyc mediane na poziomie 1,7 mln jak to sobie marzycie i piszecie ze mieszkacie w dzielnicach milionerów zapominajac całkiem , że wiekszosc amerkanów mieszka w tanich domach na głebokiej prowincji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.