paan Napisano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2019 Czy jak wypełniłem ds 260 wcześniej czyli jakieś 2 tyg temu to teraz muszę to zaktualizować?
sly6 Napisano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2019 Godzinę temu, paan napisał: Czy jak wypełniłem ds 260 wcześniej czyli jakieś 2 tyg temu to teraz muszę to zaktualizować? A coś się zmieniło w Twoim życiu?
Pio76 Napisano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 Mozna zmienic miejsce interview na Warszawe mimo ze sie w Polsce nie mieszka i nie ma sie adresu ?
srk Napisano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 Nie dv2020 ale GC wygralem i pytanie mam:) W styczniu bylem w USA - by aktywowac status, pozniej wrocilismy do Polski aby syn ukonczyl rok szkolny. Dostalismy pieczatki na granicy i kazano czekac na fizyczne GC. Na skrzynke pocztowa znajomego przyszla tylko moja karta, zona i syn nie otrzymali bo zle wpisali adres w uscis . Nas juz jednak w USA nie bylo. Mam takie, moze glupie pytanie. Wszyscy posiadamy pieczatki, ktore przez rok zastepuja GC. Dodatkowo ja zielona karte fizycznie mam w USA. Czy moge wjechac do USA na samej pieczatce, mimo ze GC fizycznie juz jest? Czy znajomy musi mi ja wyslac do Polski i bede musial ja okazac? Bede wdzieczny za odpowiedzi.
MeganMarkle Napisano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 4 hours ago, srk said: Nie dv2020 ale GC wygralem i pytanie mam:) W styczniu bylem w USA - by aktywowac status, pozniej wrocilismy do Polski aby syn ukonczyl rok szkolny. Dostalismy pieczatki na granicy i kazano czekac na fizyczne GC. Na skrzynke pocztowa znajomego przyszla tylko moja karta, zona i syn nie otrzymali bo zle wpisali adres w uscis . Nas juz jednak w USA nie bylo. Mam takie, moze glupie pytanie. Wszyscy posiadamy pieczatki, ktore przez rok zastepuja GC. Dodatkowo ja zielona karte fizycznie mam w USA. Czy moge wjechac do USA na samej pieczatce, mimo ze GC fizycznie juz jest? Czy znajomy musi mi ja wyslac do Polski i bede musial ja okazac? Bede wdzieczny za odpowiedzi. Na pieczątce spokojnie wjedziesz bo działa jak GC. A wysyłanie GC poczta do PL to nie jest dobry pomysł...
srk Napisano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 no dokladnie Megan. Ale wolalem sie upewnic:)
Zelka Napisano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2019 Ja również mam pytanie odnośnie wjazdu na pieczątce. Załóżmy, że wyjadę do USA, żeby aktywować procedure wydania gc i odrazu po tygodniu wrócę do Polski, ile mam potem czasu na powrót do Ameryki? Mam jeszcze pewne sprawy do załatwienia w Polsce i chciałabym wyjazd do USA możliwie jak najbardziej opóźnić, czy jeśli wlece do Ameryki po załóżmy 11 miesiącach od aktywizacji gc to może to powodować jakieś problemy na granicy?
Xarthisius Napisano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2019 10 minutes ago, Zelka said: Ja również mam pytanie odnośnie wjazdu na pieczątce. Załóżmy, że wyjadę do USA, żeby aktywować procedure wydania gc i odrazu po tygodniu wrócę do Polski, ile mam potem czasu na powrót do Ameryki? Mam jeszcze pewne sprawy do załatwienia w Polsce i chciałabym wyjazd do USA możliwie jak najbardziej opóźnić, czy jeśli wlece do Ameryki po załóżmy 11 miesiącach od aktywizacji gc to może to powodować jakieś problemy na granicy? W teorii, kazda nieobecnosc LPR powyzej 6 miesiecy, a krocej niz 1 rok moze powodowac dodatkowe pytania na granicy. W skrajnym wypadku, moze sie nawet skonczyc skierowaniem do sadu imigracyjnego, przed ktorym trzeba udowodnic, ze sie nie porzucilo rezydentury. W praktyce, w szczegolnosci dluzsza nieobecnosc (<1 rok) zaraz po aktywacji, jest raczej na porzadku dziennym.
iisaa Napisano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2019 Jesli wypelnilam wniosek DS-260 to mam teraz czekac na maila z dalsza informacja? Jaka jest dalsza procedura?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.