Valaya Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Wysłałam wniosek grupowy dla 4 osób i czekaliśmy ok 20 może 30 minut na autoryzacje. Mieliśmy małe zgrzyty przy wpisywaniu województwa "lodzkie" bo formularz z uporem maniaka zmieniał na odzkie i u każdej osoby trzeba było 2 razy zatwierdzac przy adresie własnym i pracodawcy/szkoły. Płatność robiliśmy PayPalem i wszystko poszło szybko i sprawnie. Czas operacyjny: pierwsza osoba przez to"odzkie" około 20 minut, każda kolejna 5-10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 (edytowane) Jak narazie ESTA "daje wizy" bez problemow. Czekamy na infromacje od tych u ktorych komplikacje prawdopodobnie wystapia. Edytowane 11 Listopada 2019 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 35 minut temu, Kuba_kuba napisał: po co lecisz do usa z powrotem skoro zrzekles sie gc? Głupie pytanie Choćby na piwo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudus86 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 48 minut temu, Kuba_kuba napisał: po co lecisz do usa z powrotem skoro zrzekles sie gc? Dlatego, ze mam tam rodzine. GC jest dla osób co chcą tam mieszkać, ja Nie zamierzam, wiec po co mi. Wole raz na na jakiś czas tam poleciec. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valaya Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 36 minut temu, Dudus86 napisał: Dlatego, ze mam tam rodzine. GC jest dla osób co chcą tam mieszkać, ja Nie zamierzam, wiec po co mi. Wole raz na na jakiś czas tam poleciec. Niestety, nie wszyscy to rozumieją, dla wielu z nas tu na forum zielona karta jest czymś mocno pożądanym i niestety wielu nie rozumie, że ktoś może mieć inne potrzeby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudus86 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 18 minut temu, Valaya napisał: Niestety, nie wszyscy to rozumieją, dla wielu z nas tu na forum zielona karta jest czymś mocno pożądanym i niestety wielu nie rozumie, że ktoś może mieć inne potrzeby. Domyślam się. Niestety dla mnie Ameryka to nie kraj mlekiem i miodem płynący. Wole PL. Ameryka fajna jest do zwiedzania nie do życia. Przynajmniej ja tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Wiadomo coś o osobach które dostały odmowy wiz i składały wnioski w ESTA? Prześli autoryzacje czy też odmowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabba1 Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Na FB ktoś wstawiał screen odmowy dziewczyny która dostała odmowę ale wizę odmówili jej niedawno, 2 miesiące temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1992 Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Ja ostatnią odmowe miałem prawie 4 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Baritone Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Hej, Mam pytanie odnośnie ESTA: 1. Co mam wpisać w sekcji , w której trzeba podać dane kontaktowe do miejsca, w ktorym się zatrzym w USA (hotel, apartament) ? Nie wiem jeszcze czy będzie to hotel, hostel czy mieszkanie. Nie chciałbym niczego bookować dopóki nie otrzymam autoryzacji z systemu. Mam wpisać nazwę lokum, w którym ewentualnie się zatrzymam juz po otrzymaniu autoryzacji? 2. Żeby wypełnić ESTĘ potrzebuję wcześniej kupić bilety lotnicze? Z tego co wiem to chyba nie, ale wolę się upewnić Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 13 Listopada 2019 przez Mr Baritone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi