andyopole Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2020 10 minut temu, rzecze1 napisał: WOW. Polska "prawica" trzyma się u Was niezle... Wygląda na to, ze niewiele wśród amerykańskiej Polonii się zmieniło w przeciągu ostatnich 30 lat. W wiekszosci okregow wyborczych wygral Trzaskowski. Jedynie tam gdzie sa duze skupiska Goralenvolku I wyznawcow Radia Maryja wygral Duda.
mcpear Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Pierwszy z czterech spodziewanych w moim domu pakietów wyborczych dotarł do skrzynki - dwie pieczątki są.
andyopole Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 W naszych stronach jeszcze nikt się nie pochwalił że dostał. Idę powiesić flagę.
Xarthisius Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Trzeba przyznac ze konsulat w Chicago jest bardzo konsekwentny. Dzis przyszla karta tylko dla mnie, tak jak w pierwszej turze. Zakladam, ze @mola dostalaby jutro, ale przez swieto, bedzie w poniedzialek.
andyopole Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Akurat byłem w garażu gdy szedł nasz listonosz. U nas idzie "z buta" najpierw "tamtą" strona ulicy a potem wraca moją stroną. W tamtą stronę niósł w ręku dużą kopertę, myślałem że będzie moja. Niestety, do mnie doniósł tylko rachunki... Tak że, poniedziałek. Znów będę zbierał pakiety od Polonii na wysyłkę "overnight" we czwartek.
mcpear Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 2 hours ago, Xarthisius said: Trzeba przyznac ze konsulat w Chicago jest bardzo konsekwentny. Dzis przyszla karta tylko dla mnie, tak jak w pierwszej turze. Zakladam, ze @mola dostalaby jutro, ale przez swieto, bedzie w poniedzialek. Mam swoją teorię. Czy mola ma twoje nazwisko czy do rodowego dodała swoje? I czy rodowe nie jest dalej w alfabecie niż twoje. Tak było w przypadku mojej żony, która w alfabetycznym porządku jest dużo wyżej niż reszta domowników.
Xarthisius Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 35 minutes ago, mcpear said: Mam swoją teorię. Czy mola ma twoje nazwisko czy do rodowego dodała swoje? I czy rodowe nie jest dalej w alfabecie niż twoje. Tak było w przypadku mojej żony, która w alfabetycznym porządku jest dużo wyżej niż reszta domowników. Ma rodowe, ale zdecydowanie wygrywa w przedbiegach, bo zaczyna sie od pierwszej litery alfabetu.
mcpear Napisano 3 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Czyli podobnie jak u mnie. Znaczy się wysyłają alfabetycznie. Aczkolwiek właśnie dotarły do mnie pozostałe 3
andyopole Napisano 4 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2020 36 minut temu, mcpear napisał: Czyli podobnie jak u mnie. Znaczy się wysyłają alfabetycznie. Aczkolwiek właśnie dotarły do mnie pozostałe 3 Gdyby wysylali alfabetycznie już bym miał. W dzienniku byłem zawsze najdalej ósmy.
MeganMarkle Napisano 5 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2020 Powiem wam, że nawet ja się jednak zdecydowałam zagłosować w drugiej turze (kij w oko Dudzie!) i się zapisałam na wybory (i męża tez), ale nic do domu jeszcze nie dostaliśmy.... my z nazwiska w drugiej połowie alfabetu raczej wiec może coś jest w tej teorii
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.