Krzysztof122000 Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 Witam Z góry przepraszam, że rozpoczynam ten temat ponownie pewnie (przeglądałem i czytałem tutaj trochę). Na wstępie powiem, że jestem studentem 1 roku (także młoda osoba). Moim marzeniem jest mieszkanie w Stanach. Mam kilka pytań, dopiero zaczynam się w tym temacie rozglądać dlatego bardzo proszę o pomoc. W jaki sposób można się tam przeprowadzić, pewnie jest to połączone z prac tam w związku z tym jak można się tam zatrudnić. Wiem, że istnieje loteria wizowa. Prosiłbym o wskazówki od czego zacząć i jakie są możliwości, żeby tam wyjechać. Z góry dziękuje za pomoc
Jackie Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/
mcpear Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 Legalnie: przez małżeństwo, loterię albo gdy pracodawca Ciebie zasponsoruje Nielegalnie: parę innych pomysłów, ale na forum takich wskazówek nie udzielamy
kzielu Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 Poza tym teraz jest swietny czas zeby emigrowac do US... Najlepszy w historii ! Record low unemployment za chwile bedzie record high unemployment...
MeganMarkle Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 ....i zakaz wstępu do usa dla obcokrajowcow - jako wisienka na torcie
mvgda Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 co do przeprowadzki, pytam osób które są już w us, czy rzad/media dają jakieś info na temat długości zamknięcia granic? na początku lutego otrzymałam wize i chciałabym wiedzieć czy będę miała ja szanse aktywować w lipcu. Macie jakieś info? oficjalne/nieoficjalne? jakie są przewidywane najgorsze scenariusze odnośnie zamknięcia granic?
kzielu Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 32 minuty temu, mvgda napisał: co do przeprowadzki, pytam osób które są już w us, czy rzad/media dają jakieś info na temat długości zamknięcia granic? na początku lutego otrzymałam wize i chciałabym wiedzieć czy będę miała ja szanse aktywować w lipcu. Macie jakieś info? oficjalne/nieoficjalne? jakie są przewidywane najgorsze scenariusze odnośnie zamknięcia granic? O najgorszych scenariuszach to sie nie mysli w tej chwili - Trump na jedynej konferencji prasowej na ktorej mowil cokolwiek z sensem wspomnial lipiec / sierpien w kontekscie jak dlugo "to" moze potrwac (ogolnie, nie zamkniecie granic). Zadnych konkretnych informacji nie ma bo liczba zarazonych rosnie z dnia na dzien (w tej chwili zdaje sie juz mamy miejsce na podium - za Wlochami i Chinami) - Trump ewidentnie wczoraj gadal o zlagodzeniu restrykcji, ale - tylko wewnetrznych (ogolnie chodzi o liczbe otwartych biznesow - bo mu sie gospodarka wali) i praktycznie ironicznie nie ma w zasadzie nic do gadania bo to sa guidelines a stany same sobie to reguluja. Moim zdaniem jest szansa na otwarcie granic w Lipcu ale jak bym sie baaaardzo powaznie zastanowil nad przyjazdem tutaj.
Joanna30 Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 8 minut temu, kzielu napisał: Zadnych konkretnych informacji nie ma bo liczba zarazonych rosnie z dnia na dzien (w tej chwili zdaje sie juz mamy miejsce na podium - za Wlochami i Chinami) Do końca tygodnia chyba prześcigniecie Włochów...
Krzysztof122000 Napisano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 Oczywiście nie myślę o przeprowadzce teraz na gwałt, na razie rozpoznaje temat i zbieram informacje ;). Jak napisałem jestem na 1 roku studiów, myślę, że warto je skończyć najpierw.
mvgda Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 2 godziny temu, kzielu napisał: O najgorszych scenariuszach to sie nie mysli w tej chwili - Trump na jedynej konferencji prasowej na ktorej mowil cokolwiek z sensem wspomnial lipiec / sierpien w kontekscie jak dlugo "to" moze potrwac (ogolnie, nie zamkniecie granic). Zadnych konkretnych informacji nie ma bo liczba zarazonych rosnie z dnia na dzien (w tej chwili zdaje sie juz mamy miejsce na podium - za Wlochami i Chinami) - Trump ewidentnie wczoraj gadal o zlagodzeniu restrykcji, ale - tylko wewnetrznych (ogolnie chodzi o liczbe otwartych biznesow - bo mu sie gospodarka wali) i praktycznie ironicznie nie ma w zasadzie nic do gadania bo to sa guidelines a stany same sobie to reguluja. Moim zdaniem jest szansa na otwarcie granic w Lipcu ale jak bym sie baaaardzo powaznie zastanowil nad przyjazdem tutaj. przyjazd przyjazdem, jeśli nie aktywuje w lipcu to już mogę nie mieć okazji przyjechać wcale a tak gc bedzie aktywowana wiec będę miała kilka miesięcy na przemyślenie czy rzeczywiście warto
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.