Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
10 hours ago, adriana21 said:

Jak dlugo zazwyczaj czeka sie na wyniki? (Robie w Krakowie jesli ma to jakies znaczenie). Zalezy mi na tym zeby szybko wrocic do UK a martwi mnie ze moze dlugo beda przetrzymywac paszport :/

Wyniki czego? Badań? Ja czekałem 2/3 dni. 
Jedyne przetrzymanie paszportu jakiego doświadczysz to będzie już po rozmowie w ambasadzie, osobiście z paszportem rozstałem się tylko na 3 dni.

Napisano

@ala2022 nic nie mam na mysli. Outlier w sensie pojedynczy punkt odstajacy od reszty. Numery sa zapraszane w kolejnosci w jakiej staly sie documentarily qualified. W przypadku wysokich numerow dzieje sie to w momencie kiedy ktos wysle dokumenty w momencie kiedy nie ma backlogu.

Napisano
2 godziny temu, jullav napisał:

To się zapisz na badanie w tym czasie

A można tak zrobić nie mając zaproszenia z KCC na wywiad? 
To trochę dziwne moze dlatego te terminy na wizyty są tak odległe? 

Julia sugerujesz żeby ryzykować i zapisac się na badanie przed zaproszeniem?

Napisano

Tak, ja się zapisywałem nie mając zaproszenia i nikt mnie o to nie pytał. Dzisiaj byłam na badaniu i tez nikt nie pytał, tylko numer sprawy trzeba było podać i adres w stanach. Sugeruje żeby dzwonić i się zapisywać, ale z tego co słyszałam nie ma miejsc do 24 września, na samym badaniu widziałam ludzi, którzy przyszli bez zapisu i powiedzieli ze już po prostu nie ma czasu. Byli niezadowoleni ale ich przyjęli.
Napisano
2 hours ago, Padme said:

Za badania płacisz z własnej kieszeni. Jak masz kaprys i pieniądze możesz na nie chodzić co tydzień.

Napisano
42 minutes ago, mcpear said:

Za badania płacisz z własnej kieszeni. Jak masz kaprys i pieniądze możesz na nie chodzić co tydzień.

Tu wychodzi troche pazernosc tych placowek. W innych placowkach/ambasadach przy DV wymagaja 2NL do medical, zeby uniknac sytuacji, ze osoby ktorym sie "niespieszy" zaklepia terminy tym, ktorzy faktycznie maja interview. Co maja zrobic osoby, ktore dostana zaproszenia na wrzesien, a najblizszy wolny termin na medical bedzie po 30 wrzesnia?

Napisano
Tu wychodzi troche pazernosc tych placowek. W innych placowkach/ambasadach przy DV wymagaja 2NL do medical, zeby uniknac sytuacji, ze osoby ktorym sie "niespieszy" zaklepia terminy tym, ktorzy faktycznie maja interview. Co maja zrobic osoby, ktore dostana zaproszenia na wrzesien, a najblizszy wolny termin na medical bedzie po 30 wrzesnia?

No tu jest wina KCC, które nie umawialo przez cały miesiąc nikogo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...