Annka Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 A ja dziś miałam interwiew. W marcu wysłaliśmy dokumenty do NVC, w maju uzupełnialiśmy. Zaakceptowane 22.07, 22.08 mail z zaproszeniem do Warszawy na 30.09. Lekarza ogarniałam w Warszawie, w Krakowie mają straszne kolejki i termin w sierpniu wyznaczali na listopad. W dniu 4.03.2022 o 13:03, Annka napisał: My składaliśmy wniosek na początku lutego 2020 r. dla mnie i córki. W październiku 2021 r. mąż zrobił naturalizację, wysłaliśmy aktualizację do USCIS i była cisza. W połowie stycznia 2022 r. mąż przez ich stronę wysłał zapytanie do naszych spraw, pisząc, że wysyłał dokumenty do zmiany kategorii wizy. Pod koniec stycznia przekazali nasze sprawy najpierw do jednego USCIS a później do NVC, z NVC po kilku dniach była odpowiedź, żeby wypełniać wnioski. Tydzień temu poszły wszystkie dokumenty do NVC. I znowu czekamy ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parenthesis Napisano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Października 2022 On 9/30/2022 at 11:25 PM, Annka said: A ja dziś miałam interwiew. W marcu wysłaliśmy dokumenty do NVC, w maju uzupełnialiśmy. Zaakceptowane 22.07, 22.08 mail z zaproszeniem do Warszawy na 30.09. Lekarza ogarniałam w Warszawie, w Krakowie mają straszne kolejki i termin w sierpniu wyznaczali na listopad. Wow, jak szybko! U nas DQ ok. 20.07.2022, ale cisza jeśli chodzi o interview. Mąż obywatel, na początku września wysłaliśmy Expedite Request, ale wczoraj wpadło info, że nie przyśpieszą. Nie wiem w ogóle jak na to patrzeć i jak to traktować, skoro post wcześniej @Carycapisze, że czekała na rozmowę prawie pół roku... Taką miałam nadzieję, że ten etap pójdzie najszybciej, eh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parenthesis Napisano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Update: wiza przyznana. 01.12 miałam rozmowę w Warszawie, dużo czekania, ale sama rozmowa bardzo szybka i przyjemna. Cały proces zajął rok i 13 dni. USCIS: 18.11.2021 NVC DQ: 19.07.2022 Interview letter: 08.11.2022 Medyczny (Kraków): 16.11.2022 Rozmowa w ambasadzie: 01.12.2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 3.12.2022 o 09:13, parenthesis napisał: Update: wiza przyznana. 01.12 miałam rozmowę w Warszawie, dużo czekania, ale sama rozmowa bardzo szybka i przyjemna. Cały proces zajął rok i 13 dni. USCIS: 18.11.2021 NVC DQ: 19.07.2022 Interview letter: 08.11.2022 Medyczny (Kraków): 16.11.2022 Rozmowa w ambasadzie: 01.12.2022 no bo mąż obywatel dlatego rok, myślałam ze ten wątek jest dla stałych rezydentów. Edytowane 4 Grudnia 2022 przez mvgda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parenthesis Napisano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 On 12/4/2022 at 6:21 PM, mvgda said: no bo mąż obywatel dlatego rok, myślałam ze ten wątek jest dla stałych rezydentów. Yup, dorzuciłam swoje info, bo wcześniej osoby będące w związkach z obywatelami też się dzieliły wieściami w tym wątku. A terminy są dla wszystkich istotne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 19 godzin temu, parenthesis napisał: Yup, dorzuciłam swoje info, bo wcześniej osoby będące w związkach z obywatelami też się dzieliły wieściami w tym wątku. A terminy są dla wszystkich istotne. No to kiedy przeprowadzka do USA i jaki kierunek/stan? Maż już się pewnie nie może doczekać Zazdroszczę, że tak szybko się udało! Powodzenia! Mam nadzieję, że wszystko szybko się poukłada tu na miejscu i szybko przywykniesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parenthesis Napisano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 On 12/30/2022 at 8:53 PM, Iskierka said: No to kiedy przeprowadzka do USA i jaki kierunek/stan? Maż już się pewnie nie może doczekać Zazdroszczę, że tak szybko się udało! Powodzenia! Mam nadzieję, że wszystko szybko się poukłada tu na miejscu i szybko przywykniesz! W lutym, kierunek Illinois, okolice Chicago. A potem... zobaczymy Chcemy obczaić różne stany i miasta, żeby zobaczyć, które miejsce nam najbardziej odpowiada. Dzięki, też mam nadzieję, że się uda szybko przestawić i zaaklimatyzować. Podziwiam, że ty wytrzymałaś tak długi czas oczekiwania na wizę. Cały ten system to jakaś paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 W dniu 3.01.2023 o 13:19, parenthesis napisał: W lutym, kierunek Illinois, okolice Chicago. A potem... zobaczymy Chcemy obczaić różne stany i miasta, żeby zobaczyć, które miejsce nam najbardziej odpowiada. Dzięki, też mam nadzieję, że się uda szybko przestawić i zaaklimatyzować. Podziwiam, że ty wytrzymałaś tak długi czas oczekiwania na wizę. Cały ten system to jakaś paranoja. Jak prawdziwy Polak! Zapraszamy do Chicago, nie zapomnij zabrać ciuchów na syberyjskie mrozy, dzisiaj rano mój termometr pokazywał -18C, myślałam, że mam zwidy. Całe szczęście, że mam w samochodzie podgrzewane foteli, to przynajmniej zadek tak nie odmarza. Chicago jest przeurocze, ale wiosną, uczciwie powiem, że chyba nie ma piękniejszego okresu, ale wybieracie sobie nienajlepszy miesiąc na przyjazd, słyniemy z mrozów. Aczkolwiek podobno w tym roku coś delikatnie nas Matka Ziemia traktuje Powodzenia i pozdrawiam z zachodnich przedmieść! A co do aklimatyzacji - dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba wreszcie zaczynam nazywać Stany swoim domem, zajęło mi to, bagatela, tylko 6 miesięcy, na Niemcy potrzebowałam 8 Ale, ale...! ogólnie dobrze czasem zaczynać w miejscu, gdzie są polskie sklepy czy polski kościół, człowiek od czasu do czasu usłyszy język ojczysty i jakoś ta emigracja lżejsza się robi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi