Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszystkie antyszczepionkowe posty będą od teraz usuwane a osoby je postujące dostaną ostrzeżenia/bany. Wpadacie tu tylko po to by mącić.

• Like 2
  • Upvote 2
  • Downvote 4

Napisano
2 minutes ago, Jackie said:

Wszystkie antyszczepionkowe posty będą od teraz usuwane a osoby je postujące dostaną ostrzeżenia/bany. Wpadacie tu tylko po to by mącić.

Nie wiem czy wiesz-ale w USA jest wolność wypowiedzi.

• Upvote 2
  • Downvote 1
Napisano
Just now, RobertNYc said:

Nie wiem czy wiesz-ale w USA jest wolność wypowiedzi.

A ja mam prawo moderować forum. Znajdź sobie inne forum na swoje teorie spiskowe.

• Upvote 2
  • Downvote 4
Napisano (edytowane)
1 minute ago, Jackie said:

A ja mam prawo moderować forum. Znajdź sobie inne forum na swoje teorie spiskowe.

Masz płacone za to?

Jakie teorie spiskowe? O czym ty mówisz?

Edytowane przez RobertNYc
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Napisano

To forum i tak jest padaka, tylko jakies 5 osob sie udziela. Powinno sie nazywac "klub wwzajemnej adoracji" :)

A kochany admin moze robic to co obecna wladza, cenzurowac, bo tylko tyle potrafi :)

• Upvote 4
  • Downvote 2
  • Jackie zablokował ten temat
  • Jackie odblokował ten temat
Napisano

No, a wczoraj wszedłem tu w ogóle aby DLA ODMIANY skomentować coś pozytywnego co administracji Bidena, i panu sekretarzowi Blinkenowi, się udało. 

AUKUS. Nowy „defense pact” US, UK i Australii. W zamierzeniu jest antychiński, w praktyce - zobaczymy… Ale wszystko co formalnie łączy cześć świata na której się dziś generalnie standardowo wiesza psy i odprawia „name and shame”, jest moim zdaniem pozytywne. Bo ostatecznie, poprawność poprawnością, ale to tu, na Zachód, zwykli ludzie nadal ciągną. A nie gdzie indziej. Jak to mawiają w tej amerykańskiej grupie małych, dumnych chłopców?… The West is the Best… ;)

W każdym razie - w aspekcie międzynarodowym, jest to bardzo potrzebny oddech dla Bidena pogrążonego w katastrofie afgańskiej, dla Australii - pożyteczny postęp, bo oni jednak są fizycznie najbardziej zagrożeni, a dla Borysa - dowód na to, że izolacja UK to fikcja, a sam „antyliberalny Borys” to wytwór medialny liberalnych mediów, który może i ładnie pasował do załączonego obrazka (Trumpa) ale nigdy nie miał z rzeczywistością wiele wspólnego. O czym zresztą tu wielokrotnie wspominałem.

Francuzi się trochę wkurzyli… extra bonus ;) ... no bo stracili kupę pieniędzy na kontraktach na te atomowe łodzie… ale może im to jakoś przetłumaczy La Liberte czy inny New York Times w jakimś spontanicznym editorial, international edition :mellow:

All in all - a good day! Go Biden. ^_^

Napisano
1 hour ago, rzecze1 said:

Francuzi się trochę wkurzyli… extra bonus ;) ... no bo stracili kupę pieniędzy na kontraktach na te atomowe łodzie… ale może im to jakoś przetłumaczy La Liberte czy inny New York Times w jakimś spontanicznym editorial, international edition :mellow:

Troche mnie rozmieszyli - przeciez to zwykly biznes a nie jakies miedzynarodowe pakty...

Z drugiej strony to tylko lodzie o napedzie atomowym - zadna wielka przewaga na polu walki ale brzmi dobrze.

Napisano
On 9/17/2021 at 2:38 PM, kzielu said:

Troche mnie rozmieszyli - przeciez to zwykly biznes a nie jakies miedzynarodowe pakty...

Oj widzisz, tu Francuzów nie rozumiesz :)Pakt faktyczny, czy tylko na papierze, oni na takie wykluczenia są wyjątkowo wrażliwi. Nawet bym powiedział dużo bardziej niż Polacy.

I to właśnie „wykluczenie” jeszcze bardziej ich uderzyło niż jakieś mniej lub bardziej konkretne straty finansowe. Ambasadorów z Waszyngtonu i Canberry nawet odwołali na konsultacje… LOL!

Lubię ich kulturę, kuchnię, język… ale w polityce Francja od jakichś plus minus 80 lat to jest jeden wielki „pain in the arse”... I tu nawet pomimo tego, że już od jakiegoś czasu żyją w Unii na kredyt Niemców, to nie widać u nich najmniejszych perspektyw na zmianę tego „mocarstwowego” nastawienia.