Xarthisius Napisano 13 Października 2021 Zgłoś Napisano 13 Października 2021 19 minutes ago, 9kk said: przepraszam ale teraz widzę że niepoprawnie zadałam pytanie a że nie mogę już edytować to zapytam jeszcze raz '' Zespół szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych im. Stanisława Staszica'' przetłumaczyć jako ''Complex of Economics and Gastronomy Schools Stanisław Staszic'' a może po prostu ''Technical college'' ? Szkola srednia to nie jest college. Vocational high school to najblizej co sie da powiedziec. Stanislaw Staszic's Vocational School of Economics and Gastronomy? 19 minutes ago, 9kk said: Co najlepiej wpisać w Degree or Diploma jeżeli chodziłam do tego technikum 2 lata ale przeniosłam się i ukończyłam liceum? Jezeli post wczesniej, pytalas co wpisac w degree w przypadku kiedy nie ukonczylas jeszcze studiow i dostalas odpowiedz, to co wpisac w przypadku nieukonczenia technikum?
9kk Napisano 13 Października 2021 Zgłoś Napisano 13 Października 2021 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Szkola srednia to nie jest college. Vocational high school to najblizej co sie da powiedziec. Stanislaw Staszic's Vocational School of Economics and Gastronomy? Jezeli post wczesniej, pytalas co wpisac w degree w przypadku kiedy nie ukonczylas jeszcze studiow i dostalas odpowiedz, to co wpisac w przypadku nieukonczenia technikum? o faktycznie, trochę się zakręciłam :)) dziękuję bardzo za pomoc!
9kk Napisano 21 Października 2021 Zgłoś Napisano 21 Października 2021 Hej, Tak się zastanawiam bo w miejscu dotyczącym szkół '' Date of attendance to '' wpisałam datę w którą wypełniałam DS a nie datę w której kończę studia czyli 2022 rok( bo DS musi być wypełniany zgodnie ze stanem faktycznym ), dobrze zrobiłam?
Xarthisius Napisano 21 Października 2021 Zgłoś Napisano 21 Października 2021 17 minutes ago, 9kk said: Hej, Tak się zastanawiam bo w miejscu dotyczącym szkół '' Date of attendance to '' wpisałam datę w którą wypełniałam DS a nie datę w której kończę studia czyli 2022 rok( bo DS musi być wypełniany zgodnie ze stanem faktycznym ), dobrze zrobiłam? Tak
9kk Napisano 5 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2021 Hej, zauważyłam ze w pytaniu o dokumentacje szczepień zrobiłam błąd bo zamiast odpowiedzieć I will get all the required vaccines to be in accordance with US law at my medical examination to napisałam I will get all the required vaccines to be inaccordance with US law at my medical examination czy prosić o odblokowanie czy to pierdoła i mogę tak zostawić?
Xarthisius Napisano 5 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2021 10 minutes ago, 9kk said: Hej, zauważyłam ze w pytaniu o dokumentacje szczepień zrobiłam błąd bo zamiast odpowiedzieć I will get all the required vaccines to be in accordance with US law at my medical examination to napisałam I will get all the required vaccines to be inaccordance with US law at my medical examination czy prosić o odblokowanie czy to pierdoła i mogę tak zostawić? Ty tak na serio, czy trolujesz?... Nie, nie musisz odblokowywac DS-260 i tego poprawiac.
9kk Napisano 5 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2021 2 godziny temu, Xarthisius napisał: Ty tak na serio, czy trolujesz?... Nie, nie musisz odblokowywac DS-260 i tego poprawiac. nie nie troluje, już tak mam ze muszę się upewniać, nawet jeśli wiem że to prawdopodobnie głupota to i tak wolę pytać:))Dziękuję!
Damianq Napisano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2021 W dniu 15.05.2021 o 17:11, Xarthisius napisał: Paszport, ktory masz miec ze soba na interview ma byc: "valid for six months beyond the intended date of entry into the U.S. for you and each family member applying for a visa." Twoje intended date of entry bedzie ograniczac z gory data badania lekarskiego, zatem najpozniej mozesz zrobic badania w maju 2022. Yup. Zaloguj sie do CEAC i sam zobacz jak to wyglada. Powinny czekac na Ciebie 3 DS-260 do wypelnienia. Czy ja dobrze interpretuje to co napisałeś? Paszport mam ważny do 05/2023, badania są ważne 6 miesięcy czyli muszę wjechać do USA nie później niż 6 miesięcy od daty badania lekarskiego. Resumując najpóźniej muszę wjechać do USA w grudniu 2022 czyli tak jak napisałeś najpóźniej mogę zrobić badania w maju 2022 roku przy założeniu, że chce wykorzystać maksymalnie czas tych 6 miesięcy. Zakładając jednak, że wyjadę bezpośrednio po "rozmowie" to badania mogę mieć nawet we wrześniu 2022 roku byle by wyjechać wcześniej niż w grudniu 2022 tak? PS. Przy okazji zapytam... Co wpisujecie tam gdzie trzeba podać ID do socialmedia? Mam na myśli fb i instagrama. Czy w przypadku fb jest to to co wyświetla się w linku do naszego profilu np. jan.kowalski.3 czy może ciąg liczb który wyświetla się jak wklei się link do swojego profilu w strone typu "what's my facebook identifier?" Analogicznie instagram, czy swój nickname na insta czy również ciąg liczb jak w przypadku fb?
Xarthisius Napisano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2021 1 hour ago, Damianq said: Czy ja dobrze interpretuje to co napisałeś? Paszport mam ważny do 05/2023, badania są ważne 6 miesięcy czyli muszę wjechać do USA nie później niż 6 miesięcy od daty badania lekarskiego. Resumując najpóźniej muszę wjechać do USA w grudniu 2022 czyli tak jak napisałeś najpóźniej mogę zrobić badania w maju 2022 roku przy założeniu, że chce wykorzystać maksymalnie czas tych 6 miesięcy. Zakładając jednak, że wyjadę bezpośrednio po "rozmowie" to badania mogę mieć nawet we wrześniu 2022 roku byle by wyjechać wcześniej niż w grudniu 2022 tak? 6 miesiecy (conajmniej) paszport ma miec na rozmowie. Twoj paszport spelnia ten warunek bez problemu. Przy badaniach robionych we wrzesniu, teoretycznie wiza bedzie wazna az do lutego 2023. Przy przekraczaniu granicy z IV nie wiem jak dlugo musi byc wazny paszport. Zasada: "Passport valid for travel to the United States – Your passport must be valid for at least six months beyond your period of stay in the United States" obowiazuje tylko turystow, bo w koncu imigrujesz "na cale zycie".
Damianq Napisano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2021 Dzięki za info. A z socjal media co w końcu wpisywaliscie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.