Tirowiec1312 Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 (edytowane) 23 minutes ago, Xarthisius said: Piekne spectrum sklonnosci do ryzyka. O Ile serwis parabankowy jeszcze nie powoduje u mnie szybszego bicia serca, to na crypto (nawet tethered) chyba bym sie nie odwazyl Za pierwszym razem owszem, potem to już rutyna, a opłaty ciężko pobić. Ktoś kiedyś opowiadał o Citi, które pozwalało wewnętrznie przelewać środki między kontami EU i US, ale Citi teraz wychodzi z rynku detalicznego w Polsce, więc ta furtka powoli się zamyka. Edytowane 18 Maja 2023 przez Tirowiec1312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 19 godzin temu, mateusz71 napisał: Na wakacjach to jasne, po wyjeździe na stałe trzeba zadbać o credit score także raczej revolut w tym nie pomoże... Racja, zapomniałam o budowaniu credit score, które w Stanach jest mega ważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasowski Napisano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Cześć, mam zapytanie czy jeżeli ja wygrałem q loterii a moja partnerka nie, to czy mogę ją dodać ? Nie jesteśmy jeszcze po ślubie i prawdę mówiąc planowaliśmy dopiero przyszły rok albo nawet dwa. Czy jest możliwe jej dodanie do Mnie czy tylko rodzina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Cześć, mam zapytanie czy jeżeli ja wygrałem q loterii a moja partnerka nie, to czy mogę ją dodać ? Nie jesteśmy jeszcze po ślubie i prawdę mówiąc planowaliśmy dopiero przyszły rok albo nawet dwa. Czy jest możliwe jej dodanie do Mnie czy tylko rodzina ? Przed wypelnieniem ds-260 musicie sie pobrac,i wtedy dodajesz zone do wniosku,gdzie i ona jako Twoja zona wypelnia osobny ds-260. Bez slubu nie poleci z Toba na Twojej zielonej karcie.Sent from my SM-A415F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasowski Napisano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Jeszcze jedno zapytanie mam odnośnie Social Security number rozumiem że w zapytaniu czy chce aby administracja go wyrobiła dla Mnie mam zaznaczyć tak ? Jest to odpowiednik naszego peselu czy jak w Holandi BSN ? Numer który jest przypisany do jeden osoby na zawsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 1 hour ago, Ananasowski said: Jeszcze jedno zapytanie mam odnośnie Social Security number rozumiem że w zapytaniu czy chce aby administracja go wyrobiła dla Mnie mam zaznaczyć tak ? Jest to odpowiednik naszego peselu czy jak w Holandi BSN ? Numer który jest przypisany do jeden osoby na zawsze ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 6 hours ago, Kora83 said: Przed wypelnieniem ds-260 musicie sie pobrac,i wtedy dodajesz zone do wniosku,gdzie i ona jako Twoja zona wypelnia osobny ds-260. Bez slubu nie poleci z Toba na Twojej zielonej karcie. Nie. Mozna poczatkowo wypelnic ds-260 jeszcze jako singiel. Potem dodac Zone. Wszystko jest opisane w pierwszym poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Nie. Mozna poczatkowo wypelnic ds-260 jeszcze jako singiel. Potem dodac Zone. Wszystko jest opisane w pierwszym poscie.No tak moze rowniez wypelnic jako singiel,i po slubie odblokowac forme,co tez moze spowolnic caly jego proces do otrzymania daty spotkania z konsulem ,ale jako jego partnerka (bez slubu) nie bedzie jej przyslugiwalo prawo do zielonej karty. Wtedy chyba jak juz przeprowadzi sie do USA,moze aplikowac o wize dla niej (jesli bedzie juz jego zona,a kolega bedzie juz mial wize ) i to trwa troche,zgadza sie?Sent from my SM-A415F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) 26 minutes ago, Kora83 said: No tak moze rowniez wypelnic jako singiel,i po slubie odblokowac forme,co tez moze spowolnic caly jego proces do otrzymania daty spotkania z konsulem Nie, bo mozna dodac Zone po otrzymaniu 2nl (case in point np. @tomasz8822 w tym roku). Again, przeczytaj pierwszy post. 26 minutes ago, Kora83 said: ,ale jako jego partnerka (bez slubu) nie bedzie jej przyslugiwalo prawo do zielonej karty. Wtedy chyba jak juz przeprowadzi sie do USA,moze aplikowac o wize dla niej (jesli bedzie juz jego zona,a kolega bedzie juz mial wize ) i to trwa troche,zgadza sie? Nie sugerowalem niedodawania Zony wogole i procesowania F2A, tylko powiedzialem, ze nie trzeba czekac ze zlozeniem DS-260 na slub. Edytowane 21 Maja 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eliz Napisano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Dziękuję wszystkim Administratorom a szczególnie dla Xarthisius za cenne uwagi i odpowiedzi które pozwoliły mi doprowadzić cały proces do końca. Odkryłam to forum 2 mie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi