Wojtek18 Napisano 5 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Czempislaw wejdz na strone 7, w tym temacie. Jest tam o Zdjeciu/dv24. Przeczytaj, moze Ci to pomoze. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba15 Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Witam, wracając do tematu programu do obróbki zdjęć, czy jego zadaniem jest tylko przycięcie zdjęcia do formatu 600x600 a pozostałe kwestie (pozycja, światło, wielkość głowy w stosunku do całego zdjęcia) musimy sami zweryfikować ? Przykład: wrzucam zdjęcie do programu, obcina mi część głowy a program pokazuje, że zdjęcie jest ok. Wiadome, że takiego zdjęcia nie mogę wrzucić. Wiem, że temat pewnie nudny ale proszę o odpowiedź. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) 3 hours ago, zaba15 said: czy jego zadaniem jest tylko przycięcie zdjęcia do formatu 600x600 a pozostałe kwestie (pozycja, światło, wielkość głowy w stosunku do całego zdjęcia) musimy sami zweryfikować ? Tak, poprawnosc zdjecia pod wzgledem nietechnicznych kryteriow musisz ocenic sam. Ten program jest prosty jak budowa cepa. Na pewno nie jest w stanie dokonac takich rzeczy jak segmentacja zeby ocenic czy glowa ma dobre proporcje, albo jak sie swiatlo rozklada, albo czy kolor tla sie zgadza... Dla przykladu, ponizsze zdjecie lyknal bez problemu i scropowal tak, ze mucha nie siada. Pozostaje mi tylko wypelnic zgloszenie... Edytowane 7 Listopada 2022 przez Xarthisius 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz8822 Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) Odnośnie zdjęć i ich narzędzia zachęcam do przeczytania mojego postu z poprzedniego wątku. Powinno to rozwiać trochę wątpliwości https://forum.usa.info.pl/topic/33687-dv-2023-wylosowany-nie-wylosowany/page/16/#comment-323465 Edytowane 9 Listopada 2022 przez tomasz8822 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czempislaw Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 W dniu 9.11.2022 o 11:27, tomasz8822 napisał: Odnośnie zdjęć i ich narzędzia zachęcam do przeczytania mojego postu z poprzedniego wątku. Powinno to rozwiać trochę wątpliwości https://forum.usa.info.pl/topic/33687-dv-2023-wylosowany-nie-wylosowany/page/16/#comment-323465 A czy w czasie wizyty w ambasadzie było jeszcze raz jakoś weryfikowane twoje zdjęcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz8822 Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 13 hours ago, czempislaw said: A czy w czasie wizyty w ambasadzie było jeszcze raz jakoś weryfikowane twoje zdjęcie ?? Mam dość wysoki numer prawie 27k więc mój numer nie jest current nawet. Ale i tak już wiem, że przyniosę nowe zdjęcie bo kiedy mój numer będzie current moje zdjęcie będzie już starsze niż 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim21 Napisano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2022 Właśnie może ktoś przypomnieć jak liczyło się ten numerek, ponieważ już nie mogę znaleźć tego wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Hej czy ktos sie orientuje czy Rosjanie i Bialorusini beda mieli mozliwosc spotkania z konsulem u nas w kraju po wynikach w maju?Czy w tej edycji bedzie wylosowanych wiecej Polakow niz w poprzednich edycjach?Moze ktos z Was czyta na biezaco artykuly na ten temat?Sent from my SM-A415F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 35 minutes ago, Kora83 said: Hej czy ktos sie orientuje czy Rosjanie i Bialorusini beda mieli mozliwosc spotkania z konsulem u nas w kraju po wynikach w maju? Tak 35 minutes ago, Kora83 said: Czy w tej edycji bedzie wylosowanych wiecej Polakow niz w poprzednich edycjach? Nie. Statystycznie tyle samo. Nie zostanie wprowadzony żaden specjalny parytet nadający specjalne uprzywilejowanie Polakom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Godzinę temu, Kora83 napisał: Rosjanie i Bialorusini beda mieli mozliwosc spotkania z konsulem u nas w kraju po wynikach w maju? A czy oni w ogole dostaja wizy do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi