Radosny Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Ja oglądam teraz Życie na fali - The O.C. - Kręcone w Orange w Californi
cee Napisano 16 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2018 Skończyłem wczoraj "Unsolved".Jeśli kogoś interesuje hip-hop, 2pac biggie to jest to pozycja obowiązkowa imo Ciekawy i dość fajnie zrobiony.
rzecze1 Napisano 24 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2018 Dnia 29.09.2017 o 13:37, Jackie napisał: Wczoraj był ostatni odcinek, ale wsio jest do obejrzenia online http://www.pbs.org/show/vietnam-war/ Odcinków jest 10, każdy trwa od 1.5 do 2 godzin, całość 18 godzin. Trochę mi to zajęło, ale właśnie skończyłem oglądac i muszę potwierdzic - fantastyczny dokument. Dosc duzo wiem o Wietnamie, ale pomimo tego wiele rzeczy mnie zaskoczyło. No i seria jest świetnie uporządkowana według faz zaangazowania. Generalnie jak to się mówi - pochłaniający, captivating, polecam! Szczególnie zapadająca w pamięc była ostatnia częsc poruszająca kwestie normalizacji stosunków USA-Wietnam po wojnie i fakt, ze ta normalizacja została zapoczątkowana przez byłych więzniów i ich oprawców, i to zaledwie 10 lat po upadku Sajgonu. To jak Ci amerykańscy i wietnamscy weterani się traktowali tak krótko po tak brutalnym konflikcie, gdzie wielu spędziło w wietnamskich wiezeniach lata, jest testamentem tamtego pokolenia. I jednocześnie powiększa hańbę dzisiejszych karłów moralnych, i tych co na Wietnam mieli "doctor's note", i tych co "13 grudnia spali do południa", hańbę tych którzy byli tchórzami lub bezczynnymi obserwatorami historycznych wydarzen, a dziś będąc u władzy napędzają jednych ludzi przeciw drugim aby liczyli krzywdy i walczyli o sprawy które minęły dziesiątki lat temu. Zatem "historyków" zostawię z cytatem wiecznego optymisty z wizyty w Wietnamie w 2016: "Now, we can say something that was once unimaginable. Today, Vietnam and United States are partners. We have shown that hearts can change, and that a different future is possbile, when we refuse to be prisoners of the past." Inna przyszłosc jest mozliwa, gdy odmawiamy bycia zakładnikami przeszłości. Sam bym lepiej tego nie wymyślił
Gary Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Dnia 16.07.2018 o 15:15, cee napisał: Skończyłem wczoraj "Unsolved". Jeśli kogoś interesuje hip-hop, 2pac biggie to jest to pozycja obowiązkowa imo Ciekawy i dość fajnie zrobiony. Też to oglądałem i polecam. Jeżeli nie widziałeś jeszcze polecam sprawę OJ Simpson idzie na prawdę wiele dowiedzieć o procesie Dodatkowo obejrzane w ostatnim czasie Mindhunter (Rozmowy z mordercami również fajne), Mindhunter: Unabomber sprawa unabombera jeżeli ktoś lubi seriale na faktach i coś co na prawdę się wydarzyło. Narcos też pewnie każdy oglądał.
ilon Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 A ja jestem podekscytowana na ten weekend, bo w piatek na netflix wchodzi nowy sezon orange is the new black, a w sobote moje shameless <3
pelasia Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 Shameless w sobotę? To dobra wiadomość !!!! Co do drugiego serialu to poddałam się chyba po 2 sezonie.
ilon Napisano 25 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2018 4 minuty temu, pelasia napisał: Shameless w sobotę? To dobra wiadomość !!!! Co do drugiego serialu to poddałam się chyba po 2 sezonie. Tak, sezon 8. Byl juz co prawda emitowany w TV, ale ja ogolnie staram sie zawsze poczekac az caly sezon wyjdzie i w jeden weekend sobie obejrzec. Bez stresowania sie i czekania tydzien na nowy odcinek. A sezon 9 ma byc we wrzesniu A z OITNB to na poczatku w ogole mi sie nie podobal i strasznie mnie wkurzal. Ale to byly czasy gdzie mieszkalam w lesie i nie mielismy dobrego neta jeszcze, wiec bylam zdana tylko na DVD. I wtedy tez czekalam na pozwolenie na prace, wiec musialam. I szczerze mowiac wkrecilam sie wlasnie gdzies w 2 albo 3 sezonie.
Jackie Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2018 2 godziny temu, cee napisał: Czy ktoś ogląda "black mirror"? My oglądamy. Świetny serial.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.