Jacob`s Napisano 28 Października 2011 Zgłoś Napisano 28 Października 2011 Nie nie mialem zadnych problemow z papierami, myslalem ze wysylajac papiery do Chicago i tez tam bede mial cala sprawe. Jestem juz po 15 min i po wszystkim.
kzielu Napisano 28 Października 2011 Zgłoś Napisano 28 Października 2011 To z całym szacunkiem dla Kariny, nie mogłeś tego wysłać samemu ? Ja miałem biometrics po miesiącu od wysłania AOSu więc jeżeli Ty miałeś teraz a wysłałeś w sierpniu to raczej bardzo długo... Interview miałem wyznaczony 2 miesiące po wysłaniu dokumentów, tyle że zrobiłem walk-in biometrics ponad 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem...
karina Napisano 28 Października 2011 Zgłoś Napisano 28 Października 2011 To z całym szacunkiem dla Kariny, nie mogłeś tego wysłać samemu ? Ja miałem biometrics po miesiącu od wysłania AOSu więc jeżeli Ty miałeś teraz a wysłałeś w sierpniu to raczej bardzo długo... Interview miałem wyznaczony 2 miesiące po wysłaniu dokumentów, tyle że zrobiłem walk-in biometrics ponad 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem... Teraz sprawy szly duzo wolniej, bo byl czas wakacyjny i niektore lokalne urzedy imigracyjne mialy wiele osob na wakacjach - tak sie dzieje co roku (podobnie jest tuz przed Bozym Narodzeniem). Taka sama jest sprawa z wprowadzaniem danych do komputera - dlatego tez - jak mozecie zauwazyc, wiele osob przedluzajacych green card, tez ma rozne czasy oczekiwania. Akurat Milwaukee jest dosc przepelnione jesli chodzi o osoby starajace sie o pobyt staly plus dochodzi do tego ilosc aplikantow na obywatelstwo. Podobnie jest teraz w Miami. Sama mam wiele osob, ktore wyslaly dokumenty w lipcu i teraz dostaja receipts. Inna rzecz, ze czesc oficerow imigracyjnych zostala przeniesiona do innych biur - niestety jest teraz zagmatwanie troszke. W Newark w NJ sprawy na szczescie ida naprawde szybko, ale juz w Philly, PA jest bardzo duzy zastoj. Nie nie mialem zadnych problemow z papierami, myslalem ze wysylajac papiery do Chicago i tez tam bede mial cala sprawe. Jestem juz po 15 min i po wszystkim. Nope. U siebie bedziesz mial
karina Napisano 28 Października 2011 Zgłoś Napisano 28 Października 2011 Podobnie jest w przypadku pestki, ktora juz 6 tygodni czeka na receipt z Chicago (patrz jej post w osobnym temacie). Nie wspomne juz, ze identyczny problem mielismy z wprowadzaniem danych dot. RFE..
sly6 Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 kiq tez czeka na GC jakis czas wiec ten czas sie wydluza jak widac w nie ktorych miejscach.. dlatego ze tez ktos bedzie miec GC w pare miesiecy a inny po 6 ponad miesiacach
Nowa Napisano 28 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2011 Witam wszystkich! dziekuje bardzo za informacje na forum, sa niezwykle przydatne. Miesiac temu wzielam slub, maz jest obywatelem,teraz zaczynam kompletowac i wypelniac wszystkie formy.Mam pytanie zwiazane z nazwiskiem. Obecnie mam podwojne nazwisko tzn. nazwisko panienskie-nazwisko meza. Ktos moze orientuje sie, ktore nazwisko wpisywac na wypelnianych dokumentach? mysle, ze samo nazwisko meza, natomiast w middle name swoje panienskie. Z drugiej strony wystepuje problem z moim drugim imieniem, ktore zawsze wystepowalo jako wlasnie middle name. Prosze o pomoc.
sly6 Napisano 28 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2011 middle name nalezy podac swoje 2 imie a nie nazwisko panienskie.. podajesz nazwisko meza jesli nim sie bedziesz poslugiwac i bedziesz chciala miec go na zielonej karcie maiden name - to jest nazwisko panienskie
Nowa Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 nawet jezeli w marriage certificate mam zapisane nazwisko panienskie jako "middle name"? dziekuje za odpowiedz.
Nowa Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 Mam jeszcze takie pytanie, nigdzie nie moge na forum znalezc. Czy ktos wie moze co nalezy wpisac w I-485 w part. 2 czesc A pod "Current Occupation"? Czy tam wpisac moj zawod, ktory mam z Polski? jestem w USA, ale nie pracuje nigdzie wiec wydaje mi sie, ze nie powinnam tam wpisywac zawodu. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
pelasia Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 nawet jezeli w marriage certificate mam zapisane nazwisko panienskie jako "middle name"? dziekuje za odpowiedz. oj a dlaczego masz nazwisko panianskie wpisane w marriage cert.jako middle name? middle name to drugie imie a nie nazwisko panienskie. wypelniajac dokumenty wpisz nazwisko takie jakim chcesz sie poslugiwac, jesli chcesz miec w dokumentach dwa nazwiska to tak wpisz, jesli chcesz przyjac nazwisko meza i tylko jego nazwiskiem sie poslugiwac to wpisz tylko jego nazwisko, a w rubryce gdzie jest podaj nazwisko panienskie tak tez uczyn. current occupation to jest obecne zatrudnienie, a nie wyuczony, przeszly zawod, wiec wpisz zgodnie z prawda...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.