Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 minutes ago, Paulina_89 said:

Czy ktoś wie może czy wciąż są potrzebne testy na Covid-19 24h przed wylotem do Stanów? Kupiłam bilety moim rodzicom na przylot za 2 tyg i oni teraz panikują, bo nie mogą znaleźć punktu w którym takie testy mogliby zrobić. Oboje są zaszczepieni. 

Nie widziałam się z moja rodzina w Polsce już od 5-6 lat i mnie ta cala sytuacja wykańcza… 

Tak, testy w dalszym ciągu są wymagane. Takie testy robi praktycznie każde laboratorium. Wyogoogluj, które konkretnie oferują testy w miejscu, w którym mieszkają Twoi rodzice, zarezerwuj im termin i tyle. 

Napisano
Godzinę temu, Paulina_89 napisał:

Czy ktoś wie może czy wciąż są potrzebne testy na Covid-19 24h przed wylotem do Stanów? Kupiłam bilety moim rodzicom na przylot za 2 tyg i oni teraz panikują, bo nie mogą znaleźć punktu w którym takie testy mogliby zrobić. Oboje są zaszczepieni. 

Nie widziałam się z moja rodzina w Polsce już od 5-6 lat i mnie ta cala sytuacja wykańcza… 

Jeśli lecą z WAW to na lotnisku można się przetestować. 

https://lotnisko-chopina.pl/pl/testy-covid-19.html

Od razu powiem - nie wiem jak to w praktyce wygląda, może ktoś kto korzystał się wypowie.

Napisano
2 hours ago, Paulina_89 said:

Paulina - skad wylatuja? Mimo ze w Polsce pandemii juz nie ma, to punkty testowe sa wciaz dostepne na lotniskach. Ja robilam w niedziele na Okeciu (jest kilka dostepnych punktow na terminalu odlotow - kolejek nie bylo). Rodzice moga zrobic test dzien wczesniej albo w dniu wylotu - jak maja jakas klinike blisko domu to tez jest jakas opcja, ale moim zdaniem na lotnisku jest jakos bardziej dostepne i 'po drodze'.

• 3 tygodnie później...
Napisano
45 minut temu, Roelka v.2 napisał:

Fajnie, co?

Mialo byc zamkniete niebo nad Ukraina a PiS zamknal niebo nad Polska. Oni  w swojej zalosnosci sa juz smieszni. ...

• Upvote 2
Napisano

Doszly mnie sluchy ze teraz ruch zostanie przeniesiony do Baranowa. Ponoc glownym kontrolerem ma byc, a jakze, niejaki Kaczynski Jaroslaw. Z powodu takiego ze ma doswiadczenie w skutecznym sprowadzaniu samolotow na ziemie. 

• Haha 3
  • Downvote 1
  • 2 tygodnie później...
Napisano
On 4/7/2022 at 11:39 AM, ilon said:

Paulina - skad wylatuja? Mimo ze w Polsce pandemii juz nie ma, to punkty testowe sa wciaz dostepne na lotniskach. Ja robilam w niedziele na Okeciu (jest kilka dostepnych punktow na terminalu odlotow - kolejek nie bylo). Rodzice moga zrobic test dzien wczesniej albo w dniu wylotu - jak maja jakas klinike blisko domu to tez jest jakas opcja, ale moim zdaniem na lotnisku jest jakos bardziej dostepne i 'po drodze'.

Dziękuje za odpowiedzi. Tak, w końcu zrobili testy na lotnisku w Poznaniu i już są u mnie na miejscu. Jak dzwonili do innych laboratoriów to mówili im, ze już testów nie robią bo przecież jest koniec pandemii itp. wiec trochę były nerwy… 

• 6 miesięcy później...