margherita_s Napisano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2022 6 minutes ago, Paulina_89 said: Czy ktoś wie może czy wciąż są potrzebne testy na Covid-19 24h przed wylotem do Stanów? Kupiłam bilety moim rodzicom na przylot za 2 tyg i oni teraz panikują, bo nie mogą znaleźć punktu w którym takie testy mogliby zrobić. Oboje są zaszczepieni. Nie widziałam się z moja rodzina w Polsce już od 5-6 lat i mnie ta cala sytuacja wykańcza… Tak, testy w dalszym ciągu są wymagane. Takie testy robi praktycznie każde laboratorium. Wyogoogluj, które konkretnie oferują testy w miejscu, w którym mieszkają Twoi rodzice, zarezerwuj im termin i tyle. Cytuj
mola Napisano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Paulina_89 napisał: Czy ktoś wie może czy wciąż są potrzebne testy na Covid-19 24h przed wylotem do Stanów? Kupiłam bilety moim rodzicom na przylot za 2 tyg i oni teraz panikują, bo nie mogą znaleźć punktu w którym takie testy mogliby zrobić. Oboje są zaszczepieni. Nie widziałam się z moja rodzina w Polsce już od 5-6 lat i mnie ta cala sytuacja wykańcza… Jeśli lecą z WAW to na lotnisku można się przetestować. https://lotnisko-chopina.pl/pl/testy-covid-19.html Od razu powiem - nie wiem jak to w praktyce wygląda, może ktoś kto korzystał się wypowie. Cytuj
ilon Napisano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2022 2 hours ago, Paulina_89 said: Czy ktoś wie może czy wciąż są potrzebne testy na Covid-19 24h przed wylotem do Stanów? Kupiłam bilety moim rodzicom na przylot za 2 tyg i oni teraz panikują, bo nie mogą znaleźć punktu w którym takie testy mogliby zrobić. Oboje są zaszczepieni. Nie widziałam się z moja rodzina w Polsce już od 5-6 lat i mnie ta cala sytuacja wykańcza… Paulina - skad wylatuja? Mimo ze w Polsce pandemii juz nie ma, to punkty testowe sa wciaz dostepne na lotniskach. Ja robilam w niedziele na Okeciu (jest kilka dostepnych punktow na terminalu odlotow - kolejek nie bylo). Rodzice moga zrobic test dzien wczesniej albo w dniu wylotu - jak maja jakas klinike blisko domu to tez jest jakas opcja, ale moim zdaniem na lotnisku jest jakos bardziej dostepne i 'po drodze'. Cytuj
ilon Napisano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2022 A tak w ogole to juz USA by sobie odpuscilo tez z tymi testami i szczepieniami i w ogole. Koniec ventu 1 Cytuj
Roelka v.2 Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 Takie info dla latajacych do/z Warszawy https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/poland-plans-drastic-cut-warsaw-flights-traffic-controller-row-2022-04-26/?utm_campaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook Cytuj
andyopole Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 45 minut temu, Roelka v.2 napisał: Takie info dla latajacych do/z Warszawy https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/poland-plans-drastic-cut-warsaw-flights-traffic-controller-row-2022-04-26/?utm_campaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook Fajnie, co? Mialo byc zamkniete niebo nad Ukraina a PiS zamknal niebo nad Polska. Oni w swojej zalosnosci sa juz smieszni. ... 2 Cytuj
andyopole Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 Doszly mnie sluchy ze teraz ruch zostanie przeniesiony do Baranowa. Ponoc glownym kontrolerem ma byc, a jakze, niejaki Kaczynski Jaroslaw. Z powodu takiego ze ma doswiadczenie w skutecznym sprowadzaniu samolotow na ziemie. 3 1 Cytuj
Paulina_89 Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Napisano 8 Maja 2022 On 4/7/2022 at 11:39 AM, ilon said: Paulina - skad wylatuja? Mimo ze w Polsce pandemii juz nie ma, to punkty testowe sa wciaz dostepne na lotniskach. Ja robilam w niedziele na Okeciu (jest kilka dostepnych punktow na terminalu odlotow - kolejek nie bylo). Rodzice moga zrobic test dzien wczesniej albo w dniu wylotu - jak maja jakas klinike blisko domu to tez jest jakas opcja, ale moim zdaniem na lotnisku jest jakos bardziej dostepne i 'po drodze'. Dziękuje za odpowiedzi. Tak, w końcu zrobili testy na lotnisku w Poznaniu i już są u mnie na miejscu. Jak dzwonili do innych laboratoriów to mówili im, ze już testów nie robią bo przecież jest koniec pandemii itp. wiec trochę były nerwy… Cytuj
Cloe997 Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2022 Powiedzcie mi, gdzie najlepiej szukać biletów lotniczych ? Bezpośrednio u przewoźnika czy na tych wszystkich portalach ? Cytuj
Joanna30 Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2022 Możesz zacząć od szukania na portalach. Ale potem kupować już bezpośrednio u przewoźników. Przynajmniej ja tak robię. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi