kzielu Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 52 minutes ago, Cloe997 said: Powiedzcie mi, gdzie najlepiej szukać biletów lotniczych ? Bezpośrednio u przewoźnika czy na tych wszystkich portalach ? Google Flights oczywiscie - mozna monitorowac jak sie ceny zmieniaja konkretnych polaczen. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 3 hours ago, kzielu said: Google Flights oczywiscie - mozna monitorowac jak sie ceny zmieniaja konkretnych polaczen. Ja lubię Kayak - można sobie ustawić, żeby pokazywało ceny z bagażem rejestrowanym (albo bez - jak kto woli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Potwierdzam jak powyżej. Używam Google Flights do wyszukania, a następnie kupuje we wyszukane dni u przewoźnika bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 10 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 To ja podam jeszcze martix ita - wg mnie najlepsze wyszukiwarka. Można szukać z kilku różnych lotnisk na raz - np PHL, DCA, JFK - na WAW, KRK, GDA - na dokladne daty , =/- 3 dni albo zaznaczyć cały miesiąc - pokazuje nam wszystkie możliwe kombinacje połączeń . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Lece do PL w kwietniu, glownie w celu przetransportowania zwierzakow do Europy. Wydaje mi sie, ze te temat sie kiedys przewinal ale chce zapytac - Czy ktos podrozowal do Polski bez waznego polskiego paszportu (moj wygasl w lutym) na waznym paszporcie Amerykanskim? Czy moge spodziewac sie jakis problemow? Planuje zabrac ze soba "stary" Polski paszport oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 7 minutes ago, Roelka v.2 said: Lece do PL w kwietniu, glownie w celu przetransportowania zwierzakow do Europy. Wydaje mi sie, ze te temat sie kiedys przewinal ale chce zapytac - Czy ktos podrozowal do Polski bez waznego polskiego paszportu (moj wygasl w lutym) na waznym paszporcie Amerykanskim? Czy moge spodziewac sie jakis problemow? Planuje zabrac ze soba "stary" Polski paszport oczywiscie. To jest tylko potencjalny problem jezeli w PL przechodzisz kontrole graniczna (czyli polecisz LOTem np z ORD / JFK i skadkolwiek jeszcze lataja) - odpowiadajac na pytanie - nie, bo ja zawsze mialem wazny PL paszport, ale latalem bardzo czesto (~3 razy w roku) i nigdy nikomu go nie pokazywalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 25 minutes ago, kzielu said: To jest tylko potencjalny problem jezeli w PL przechodzisz kontrole graniczna (czyli polecisz LOTem np z ORD / JFK i skadkolwiek jeszcze lataja) - odpowiadajac na pytanie - nie, bo ja zawsze mialem wazny PL paszport, ale latalem bardzo czesto (~3 razy w roku) i nigdy nikomu go nie pokazywalem. Wlasnie lece LOTem z Chicago do Warszawy. Potencjalnie jaki to moze byc problem? Do PL chyba mnie wpuszcza? :p @katlia czy dobrze pamietam czy ty lecialas do PL bez waznego polskiego paszportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 (edytowane) Puszczą, wpuszczą. Swojego obywatela muszą. Ale nie wypuszczą, musisz zrobić nowy. Edytowane 8 Marca 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 @andyopole serio?? Nie wypuszcza mnie na Amerykanskim paszporcie?? Lece tylko na 5 dni, na pewno tak szybko nie dostane nowego paszportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Teraz, Roelka v.2 napisał: @andyopole serio?? Nie wypuszcza mnie na Amerykanskim paszporcie?? Lece tylko na 5 dni, na pewno tak szybko nie dostane nowego paszportu. Musisz w takim razie "przekroczyć granice" z pieczątką w USA paszporcie na wjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi