Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem

KW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
15 godzin temu, Sigma1992 napisał:

Nie No jasne ze nie przyjechałam brac ślub przecież to jest chore zeby tak robic .

Dlatego wlasnie postanowilas to zrobic :P 

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Bardzo bylabym wdzieczna gdyby ktos mi podpowiedzial jak bedzie wygladal proces uzsykania GC dla mojego syna.

Przybylam do USA w maju zeszlego roku na B2 z mezem i synem(8L.). Maz zlozyl wniosek o zmiane statusu na F1 i oczywiscie F2 dla nas, gdzie do dnia dziesiejszego nie mamy decyzji. W miedzy czasie wiele sie zmienilo, od grudnia jestesmy w separacji i zlozylismy wniosek o rozwod. Ja poznalam pare mscy temu "Obywatela" ktory mi sie oswiadczyl i "namawia" mnie na slub. Jesli chodzi o moja osobe jestem swiadoma ze jesli sie zgodze uzyskam zielona karte ale co z moim synem ? Wiem ze moj ewentualny maz musialby zlozyc osobna petycje dla mojego dziecka, ale czy to sie wiaze z jakas kolejka, problemami itp ?

Pozdrawiam

Napisano
29 minut temu, pannamloda napisał:

Bardzo bylabym wdzieczna gdyby ktos mi podpowiedzial jak bedzie wygladal proces uzsykania GC dla mojego syna.

Przybylam do USA w maju zeszlego roku na B2 z mezem i synem(8L.). Maz zlozyl wniosek o zmiane statusu na F1 i oczywiscie F2 dla nas, gdzie do dnia dziesiejszego nie mamy decyzji. W miedzy czasie wiele sie zmienilo, od grudnia jestesmy w separacji i zlozylismy wniosek o rozwod. Ja poznalam pare mscy temu "Obywatela" ktory mi sie oswiadczyl i "namawia" mnie na slub. Jesli chodzi o moja osobe jestem swiadoma ze jesli sie zgodze uzyskam zielona karte ale co z moim synem ? Wiem ze moj ewentualny maz musialby zlozyc osobna petycje dla mojego dziecka, ale czy to sie wiaze z jakas kolejka, problemami itp ?

Pozdrawiam

Proces jest praktycznie identyczny jak dla Ciebie, a w zasadzie latwiejszy. Syn bedzie immediate relative obywatela, nie ma zadnej kolejki (poza normalnym czasem oczekiwania na AOS przy concurrent filing).

• 3 tygodnie później...
Napisano

wow ... na prawdę nie szkoda Ci chłopaka, który musi przez to wszystko przechodzić??  ma jedynie 8 lat, trzeba chyba nie mieć serca, żeby skazywać swoje dziecko na tego typu "atrakcje" właściwie zaraz po przyjeździe .... :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...