wodnik Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam wszystkich 15 kiwietnia mam rozmowe w abasadzie , otrzymalam email o wypenienie formularza Ds260 , i nie mam pojecia czy mam go wypelniac jeszcze raz skoro wczesniej ten sam formularz byl wypelniany do NVC ? Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje pozdrawiam Nie musisz wypełniać jeszcze raz tylko wziąć ze sobą wydrukowane potwierdzenie ukończenia go ze strony ceac.state.gov Cytuj
mercer Napisano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2015 zastanawia mnie dlaczego DOS case ID w wizie imigracyjnej wbitej do paszportu, jest inny od tego nadanego przez nvc center (nvc case number) ? tzn jest ten sam , ale powiekszony o dwie cyfry "01". Przez co nie mozna go wpisac do formularz aon line o oplacie za wize Wprowadzaja ludzi w błą zlymi instrukcjami Cytuj
Walter Sobczak Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Jestem właśnie na etapie wypełniania formularza DS-260 Jedno z pytań brzmi "were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security?" jeśli odpowiedz brzmi "tak" należy podać ten numer, który zaczyna się od litery A W stanach byłem na wizie turystycznej w 2005r podczas wylotu na lotnisku wydrukowałem sobie taki druk że opuszczam USA. Moje pytanie brzmi gdzie mogę się do wiedzieć czy mam taki numer i jak go znaleźć? będę wdzięczny za informację Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj
kzielu Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Jestem właśnie na etapie wypełniania formularza DS-260 Jedno z pytań brzmi "were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security?" jeśli odpowiedz brzmi "tak" należy podać ten numer, który zaczyna się od litery A W stanach byłem na wizie turystycznej w 2005r podczas wylotu na lotnisku wydrukowałem sobie taki druk że opuszczam USA. Moje pytanie brzmi gdzie mogę się do wiedzieć czy mam taki numer i jak go znaleźć? będę wdzięczny za informację Dziękuje i pozdrawiam. Nie masz. Na wizach turystycznych nie otrzymuje sie Alien Number. Cytuj
Walter Sobczak Napisano 1 Maja 2015 Zgłoś Napisano 1 Maja 2015 Nie masz. Na wizach turystycznych nie otrzymuje sie Alien Number. Dzięki. Cytuj
Walter Sobczak Napisano 11 Maja 2015 Zgłoś Napisano 11 Maja 2015 Witam jeszcze raz Mam pytanie o formularz I-864 dlaczego na stronie ambasady sa dwa rózne wnioski I-864? Jeden w zakładce wizy imigracyjne-wymagane dokumenty. zaczyna się od instrukcji i liczy w sumie 11 stron. a drugi w zakładce Formularze i liczy 9 stron. Który jest aktualny? jaka jest wysokość "Poverty guidelines" od, której potrzebuje dodatkowego sponsora.? Czy dla konsula ma znaczenie jeśli na rozmowę przyniosę wyciąg z mojego konta w Polsce gdzie pokaże że jestem się w stanie uczymac w Stanach z własnych oszczędności, czy kieruje się on tylko wysokością zadeklarowaną w Affidavit of support i automatycznie musi odrzucic dany wniosek jesli wartość jest po niżej ustalonej kwoty. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj
kzielu Napisano 11 Maja 2015 Zgłoś Napisano 11 Maja 2015 Tu masz najbardziej aktualne I-864 http://www.uscis.gov/i-864 A tu masz poverty guidelines : http://www.uscis.gov/i-864p Generalnie Twoj sponsor musi zarabiac rocznie wiecej niz 125% poverty limit dla danego household size - wszystko zalezy od tego ile osob ma on/ona w swoim household (oczywiscie wlicza sie w to Ciebie). Jezeli nie osiaga tej kwoty, potrzebne sa assest lub dodatkowy sponsor. Cytuj
Walter Sobczak Napisano 11 Maja 2015 Zgłoś Napisano 11 Maja 2015 Czyli W przypadku gdy w grę wchodzą 2 osoby czyli sponsor i aplikant to Sponsor powinien zarabiać 19 912 x 1,25 = 24 890 $ brutto czy netto? A czy to, że jestem się w stanie utrzymać bez pomocy sponsora ma znaczenie dla konsula? czy jeśli np. nie spełniony jest powyższy wymóg to odrzuca z automatu? Albo np. że mam potwierdzenie spotkania w sprawie pracy? czyli nie będę korzystał z opieki społecznej. Cytuj
Greg27p Napisano 11 Maja 2015 Zgłoś Napisano 11 Maja 2015 Witam mam pytanie dotyczace dokumentow mianowicie wszystkie papiery zebralem mam AOS sponsora i dodatkowego sponsora oplaty zrobione 120$ i 325 $ jest w trakcie ksiegowania czy moge juz to wszystko wysylac czy czekac ? chodzi mi tu o to czy musze cos drukowac dodatkowego po zaksiegowaniu tej wplaty na 325 $ jakiegos potwierdzenia czy cos ??? i jeszcze jedno czy DS 260 wysyla sie do nich poczta tradycyjna czy przez internet ? Cytuj
kzielu Napisano 11 Maja 2015 Zgłoś Napisano 11 Maja 2015 Czyli W przypadku gdy w grę wchodzą 2 osoby czyli sponsor i aplikant to Sponsor powinien zarabiać 19 912 x 1,25 = 24 890 $ brutto czy netto? A czy to, że jestem się w stanie utrzymać bez pomocy sponsora ma znaczenie dla konsula? czy jeśli np. nie spełniony jest powyższy wymóg to odrzuca z automatu? Albo np. że mam potwierdzenie spotkania w sprawie pracy? czyli nie będę korzystał z opieki społecznej. Brutto generalnie, OIDP pozycja 22 na 1040 (ITR). To ze myslisz ze jestes w stanie sie utrzymac nie ma najmniejszego znaczenia, wymog nie jest spelniony - odrzucenie / 221g z poleceniem znalezienia sponsora. Potwierdzone spotkania w sprawie pracy ? Zartujesz rozumiem ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi