Joanna30 Napisano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2015 Naraz to znaczy? Wiza pracownicza nie jest tożsama z emigracją. Można mieć kilka petycji na siebie. Można na przykład być w Stanach na wizie pracowniczej, a jednocześnie czekać na swoją kolej np. w sponsorowaniu przez rodzeństwo bądź rodzica. Cytuj
zielonywkarty Napisano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2015 No wlasnie znam przypadek ze pracodawca staral sie o wize pracownicza dla pewnej pani ale okazalo sie ze ktos kiedys zglosil ja do zielonej karty jako brat /siostra obywatela czy jakos tak. I podobno oba wnioski zostaly cofniete i ban na 10 lat. Dlatego dopytuje. Jak zloze petycje o zielona karte jako brat/siostra obywatela to moge normalnie jedzic na work and travel i inne cuda ? Cytuj
kzielu Napisano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2015 Obywatel składa petycję, nie Ty. Jeździć możesz próbować, moga odmówić Ci wizy. 1 Cytuj
Renegade Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 18.08.2015 dostaliśmy zaproszenie do ambasady na 14 września 1 Cytuj
mateuss94 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Mam takie pytanie do was, do jakiego czasu trzeba wyjechać do USA po pozytywnej rozmowie u konsula? Cytuj
Joanna30 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Do takiego czasu, do którego ważna jest wiza. Zwykle jest to pół roku (bodajże od badań lekarskich). Cytuj
mateuss94 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki Pytam bo rozmowę mam na początku września ale też oboje z siostra w październiku kontynuujemy studia i nie wiemy czy będzie dla nas lepiej wyjechać jeszcze we wrześniu czy poczekać do innego 'wolnego' okresu żeby pojechać na dłużej a nie na 2-3tyg Cytuj
Renegade Napisano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2015 Ok 6 miesięcy do ważności badań lekarskich Cytuj
mateuss94 Napisano 1 Września 2015 Zgłoś Napisano 1 Września 2015 Jeszcze jedno pytanie ode mnie Ostatnio dostałem krótka notkę dla osób które mają wyznaczony termin rozmowy w sprawie wizy imigracyjnej. W owej wiadomości jest fragment " Przed wizytą w konsulacie każda osoba z wyjątkiem uczestników Loterii Wizowej, musi wypełnić formularz DS-260 Elektroniczne Podanie o Wizę Imigracyjna... Jeśli formularz nie zostanie wypełniony przed przyjazdem do ambasady, Państwa spotkanie zostanie odwołane... " Ja ten formularz DS-260 wypełniłem przy okazji dokonywania opłat i wysyłania dokumentów do NVC i teraz nie wiem czy trzeba to jakoś składać ponownie? Wydaje mi się, że nie ale przezorny zawsze ubezpieczony Cytuj
wodnik Napisano 2 Września 2015 Zgłoś Napisano 2 Września 2015 Jeszcze jedno pytanie ode mnie Ostatnio dostałem krótka notkę dla osób które mają wyznaczony termin rozmowy w sprawie wizy imigracyjnej. W owej wiadomości jest fragment " Przed wizytą w konsulacie każda osoba z wyjątkiem uczestników Loterii Wizowej, musi wypełnić formularz DS-260 Elektroniczne Podanie o Wizę Imigracyjna... Jeśli formularz nie zostanie wypełniony przed przyjazdem do ambasady, Państwa spotkanie zostanie odwołane... " Ja ten formularz DS-260 wypełniłem przy okazji dokonywania opłat i wysyłania dokumentów do NVC i teraz nie wiem czy trzeba to jakoś składać ponownie? Wydaje mi się, że nie ale przezorny zawsze ubezpieczony Nie trzeba.jedynie weź ze sobą wydrukowane potwierdzenie, że ds został wypełniony. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi