sly6 Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2013 jak nie chcesz miec problemow to napisz ze masz bo po co masz myslec ,zastanawiac sie jak masz wyjsc z klamstwa
aj23 Napisano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, mam pytanie odnośnie wpłaty. Chcę zrobić opłatę, ale z tego co ja pamietam to jak sie dostaje potwierdzenie obojetnie jakiej wplaty to na potwierdzeniu widnieje tylko pieczatka z data wplaty i podpis, a zadnego nr nie ma....???????? Gdzie to wpłacić? Trzeba wspomnieć, ze potrzebuje NUMERU DOWODU WPŁATY? Na stronie ambasady jest napisane, ze "Numer będzie zapisany ręcznie przez pracownika banku na Państwa dowodzie opłaty." ...???
aj23 Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 Heh. Naszczęście udało mi się zrobić tą opłatę, ale musiałam się trochę nagimnastykować Jak zaszłam na pocztę i pokazałam im wydrukowany druk 160$ to babka nie wiedziała o co cho i kazała mi druk przekazu wypełnić... Czy może mi ktoś wyjaśnić co to jest TNT? Domyślam się, że coś jak DHL, ale przy wypełnianiu podania o wize nie było druku do TNT jak kiedyś do DHL
haneczka019 Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 TNT to firma kurierska. Nie ma druku, ponieważ nie ma teraz opłaty, nie ma opłaty ponieważ firma kurierska nie dostarcza paszportu z wizą. Odbiera się paszport samemu we wskazanym wcześniej oddziale TNT.
sly6 Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 aj23 ale nalezalo znalesc poczte z bankiem pocztowym a nie kazda poczta ma taki bank u siebie
aj23 Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 wisi szyld "bank pocztowy" tam zachodze, a panie pracujące tam nie maja pojęcia o co chodzi, powinny przynajmniej mnie gdzies pokierowac. Ale znalazlam, nawet na drzwiach bylo napisane, ze opłacanie wiz do 16, 45. Juz moj chlopak ma umowiona rozmowe na 3 lipca, szkoda, ze nie na 4 Jak on powinien sie ubrac? bo jak ja pamietam to panowie w garniakach a panie tez elegancko. a ja wtedy w bluzie czerwonej w kropki:P myslalam, ze za sam ubior wizy nie dostane:P
Wolf Napisano 5 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2013 Ubierz się tak, żeby Ci było wygodnie i żebyś się dobrze czuła. Ja z przyzwyczajenia byłem pod krawatem, ale to mój codzienny strój jest.
wijumi Napisano 11 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Witam wszystkich mam dwa krotkie pytanka .Chcialabym zlozyc wniosek wizowy razem z corka jak to zrobic a po drugie czy oplate moge zrobic na jednym przelewie za dwie osoby
mocha18 Napisano 11 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 POMOCY !!! Passport/Travel Document Type - sa do zaznaczenia : Regular, Official, Diplomatic, Other - nie wiem co tu zaznaczyc
Joanna30 Napisano 11 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Regular oczywiście. http://forum.usa.info.pl/topic/21902-ds-160-krok-po-kroku/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.