Bryza Napisano 7 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 a mógłby mi ktoś powiedzieć jaki wpływ branie udziału w loterii wizowej ma na przyszłe podróże turystyczne do USA? Czy nie ma potem tego zakodowanego w systemie i jeśli nie zostanę wylosowany nie będę mógł odwiedzać USA turystycznie?
sly6 Napisano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 raz na rok jest takie samo pytanie,,wyslalem,wysle zgloszenie i co z wiza turystyczna,wjazdem? to nie ma zadnego wplywu jesli nie zostales wylosowany
.f. Napisano 7 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 A ja mam pytanie bo na wielu stronach powtarza się info typu: "A high school diploma or its equivalent, meaning the successful completion of a 12-year elementary and secondary education program." "Osoba wysyłająca wniosek, w przypadku zwycięstwa, będzie musiała udowodnić, że ma co najmniej średnie wykształcenie lub jego odpowiednik (w USA oznacza to ukończenie dwunastoletniego programu nauczania w szkole podstawowej i średniej) ALBO wykazać się dwuletnim stażem pracy w ciągu ostatnich pięciu lat, w zawodzie, do wykonywania którego niezbędne są co najmniej dwa lata szkolenia bądź praktycznego doświadczenia." Czy to znaczy że GC może otrzymać osoba która ukończyła 12 lat nauki (6 lat podstawówka + 3 lata gimnazjum + 3 technikum)? Teraz idę do 3 klasy technikum więc zanim będą wyniki to klasę 3 ukończę i będę miał skończone 12 lat edukacji ale do matury pozostanie nadal 1 rok. Czy może jedyna opcja to starać się przez rodzica?
maciopa Napisano 7 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 ŚREDNIE wykształcenie otrzymuje się wraz ze świadectwem ukończenia ŚREDNIEJ szkoły - czyli po ukończeniu liceum, technikum. Skoro Wybrałeś technikum to średnie wykształcenie będziesz miał za dwa lata.
.f. Napisano 7 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2011 Wiem kiedy będę miał średnie tylko miałem pytanie co do tych 12 lat nauki
rynr Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 na Twoim miejscu brałbym udział, bo na rozmowie będziesz miał papier ukończenia szkoły pozdrawiam
ppp1 Napisano 9 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2011 kiedy bedzie wiadomo na 100% że polska jest w loterii lub jej niema na 2012
Joanna30 Napisano 9 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2011 Ale to przecież wiadomo, że w DV-2012 nas nie ma. For DV-2012, natives of the following countries1 are not eligible to apply because the countries sent a total of more than 50,000 immigrants to the United States in the previous five years:BRAZIL, CANADA, CHINA (mainland-born), COLOMBIA, DOMINICAN REPUBLIC, ECUADOR, EL SALVADOR, GUATEMALA, HAITI, INDIA, JAMAICA, MEXICO, PAKISTAN, PERU, PHILIPPINES, POLAND, SOUTH KOREA, UNITED KINGDOM (except Northern Ireland) and its dependent territories, and VIETNAM. Persons born in Hong Kong SAR, Macau SAR, and Taiwan are eligible. http://travel.state.gov/pdf/1318-DV2012Instructions-ENGL.pdf Teraz rzecz się rozchodzi o 2013 rok A o tym, czy się łapiemy będzie wiadomo we wrześniu.
sly6 Napisano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2011 dokladnie to 15 wrzesnia bo wtedy bedzie wiadomosc na stronach rzadowych ..
Joanna30 Napisano 9 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2011 Ciekawe, ile jeszcze razy usłyszymy tu pytanie "kiedy będzie wiadomo"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.