beataa Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, jaki mam wybrać typ wizy rejestrując się na TNT? Pomoże ktoś?
Dejmos Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Główny aplikant DV1, pozostałe osoby DV2
jaroamg Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Witam serdecznie wszystkich z loterii DV 2013! To mój ostatni wpis..ponieważ moja zona jako główny aplikant nie zgodziła się pojechać na rozmowę chociaż jest bez pracy 6-ty rok.. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć...?! Już jest po wszystkim jutro mój termin wszystko przepadnie...Jestem zrozpaczony i załamany..pozostaje mi się napić za Was moi mili, którzy odpowiadali mi na czasem głupie pytania ...Trzymam za Was kciuki i życzę Wam powodzenia za wielką wodą...jeszcze raz gratulacje!! "jaroamg 03.12.2012"
Joanna30 Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 A nie dasz rady jej jakoś przekonać? Przecież wcale nie musi emigrować, jeśli nie chce. Wystarczy, żeby tylko przekroczyła granicę. Żeby potraktowała ten wyjazd jako wycieczkę. Nie chciałaby spędzić tygodnia w NYC albo np. na Florydzie? U nas teraz zima, więc może chciałaby się powygrzewać na plaży... Szkoda, żeby Wam te zielone karty przepadły.
Sun Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Jaroamg współczuję Za kilka lat pomyśli co by było gdyby .... i będzie żałować. Ps. Może ona wcale nie chce pracować i wie, że tam by musiała, chociaż na początku.
SuperTraveller Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Nie poddawaj się i nie sięgaj po butelkę. Jeżeli zależy Ci na wyjeździe do USA to zrób wszystko by przekonać żonę do swoich planów, ona nie musi zostawać w Stanach, wystarczy, że przekroczy granicę a dzień później może wracać z powrotem do kraju. Możesz tego już zawsze żałować, świadomość życia które mogłeś mieć a którego nie było Ci dane doświadczyć może być wykańczająca psychicznie. Szansa na to, że w przyszłości ponownie trafi się taka okazja jest bliska zera.
kzielu Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Zdajecie sobie sprawę że namawiacie człowieka do rozbicia małżeństwa ? Z powodu głupiej zielonej karty ?
mikun Napisano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Zdajecie sobie sprawę że namawiacie człowieka do rozbicia małżeństwa ? Z powodu głupiej zielonej karty ? popieram.... dla wielu osob zielona karta to jest nic i nie sa zainteresowane emigracja... z tego co pamietam, o ile sie nie myle, jaroamg pisał ze ma 2 lata do emerytury, ludziom w tym wieku trudniej emigrować...
haneczka019 Napisano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 W jakim wieku? W niektórych zawodach można w "kwiecie" wieku przejść na emeryturę .
sly6 Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 Jaroamg dziekuje Ci za ten post wielu osobom otworzy to oczy na cos innego, ze ten glowny aplikant nie bedzie chcial leciec ,isc na rozmowe po GC Niech to bedzie historia na przyszlosc ,wiedza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.