Patipitts Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 Ja zmienilam po slubie na nazwisko meza, w sumie nie zastanawialam nawet nad tym czy nie zmieniac I sie ciesze ze to zrobilam bo mojego polskiego nazwiska to nawet moj maz nie umie wymowic a co dopiero obcy ludzie. Za to z imieniem mam problem i to taki ze masakra, jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktos je poprawnie zapisal I sie powaznie zastanawiam nad zamerykanizowaniem sobie kiedys imienia bo ciagle mam z tego powodu problemy, nawet ostatnio w2 przyszlo z zle napisanym imieniem. I to nie chodzi o to ze nie czuje sie Polka albo ze mi sie moje imie nie podoba tylko kazdemu musze literowac i tlumaczyc dlaczego moje imie sie tak dziwnie pisze. Cytuj
MeganMarkle Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 6 minutes ago, Patipitts said: Ja zmienilam po slubie na nazwisko meza, w sumie nie zastanawialam nawet nad tym czy nie zmieniac I sie ciesze ze to zrobilam bo mojego polskiego nazwiska to nawet moj maz nie umie wymowic a co dopiero obcy ludzie. Za to z imieniem mam problem i to taki ze masakra, jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktos je poprawnie zapisal I sie powaznie zastanawiam nad zamerykanizowaniem sobie kiedys imienia bo ciagle mam z tego powodu problemy, nawet ostatnio w2 przyszlo z zle napisanym imieniem. I to nie chodzi o to ze nie czuje sie Polka albo ze mi sie moje imie nie podoba tylko kazdemu musze literowac i tlumaczyc dlaczego moje imie sie tak dziwnie pisze. No to się teraz wszyscy zastanawiamy jakież to trudne imię możesz mieć.... obstawiam Katarzyna Cytuj
Patipitts Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 19 minut temu, MeganMarkle napisał: No to się teraz wszyscy zastanawiamy jakież to trudne imię możesz mieć.... obstawiam Katarzyna Pudlo ale podpowiem ze wskazowka znajduje sie w moim nicku Cytuj
andyopole Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 26 minut temu, Patipitts napisał: Pudlo ale podpowiem ze wskazowka znajduje sie w moim nicku Patrycja, najpopularniejsze imię w Białej Podlaskiej. Cytuj
MeganMarkle Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 9 hours ago, Patipitts said: Pudlo ale podpowiem ze wskazowka znajduje sie w moim nicku No niemożliwe że z Patrycją wszyscy tyle problemów maja - przez nawet analogiczne imię jest w angielskim...? Cytuj
andyopole Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 37 minut temu, MeganMarkle napisał: No niemożliwe że z Patrycją wszyscy tyle problemów maja - przez nawet analogiczne imię jest w angielskim...? Wiesz dobrze ze angielski został wykrecony na maxa. Kolega z pracy ma czteroliterowe nazwisko, jak brat Kaina i tez za każdym razem musi spelowac. Cytuj
ilon Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 57 minut temu, MeganMarkle napisał: No niemożliwe że z Patrycją wszyscy tyle problemów maja - przez nawet analogiczne imię jest w angielskim...? No jest, ale pisze sie inaczej i wymawia inaczej. Moja kolezanka tez jest Patrycja i zawsze wszyscy zdziwko, ale jak Patrycja a nie Patricia i skad to sie w ogole wzielo. Wiec zupelnie rozumiem. Cytuj
Patipitts Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 57 minut temu, MeganMarkle napisał: No niemożliwe że z Patrycją wszyscy tyle problemów maja - przez nawet analogiczne imię jest w angielskim...? Nie tyle w wymowie co w pisowni- owszem. Nikt nie potrafi zrozumiec skad sie tam wzielo “j” i namolnie pisza albo Patricia, Patrycia, Patrycya, wszystko oby nie tak jak im podalam bo im nie pasuje. I nawet jak preliteruje to ZAWSZE pytaja czy jestem pewna ze tak sie pisze a ostatnio nawet dalam swoje id I tez mnie babka pytala czy tak sie pisze moje imie jak w id i bo nie mogla uwierzyc i myslala ze w dmv sie pomylili... 1 Cytuj
katlia Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 28 minut temu, Patipitts napisał: Nikt nie potrafi zrozumiec skad sie tam wzielo “j” Drugie imie mojego syna to Andrzej... tez zaskakuje Amerykanow. Widza to "z" i "j" i sa oslupieni 1 Cytuj
MeganMarkle Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 Skoro tak to zaczynam swoje imię doceniać za prosta pisownię i łatwość wymowy :P A przedstawiam się i tak skrócona wersja która jest jeszcze łatwiejsza... Nazwisko za to to kosmos dla nich. Ale w Bay Area jest tylu hindusów i innych Azjatów ze dziwaczne i ciężkie do przeliterowania nazwiska nikogo tu nie dziwią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi