Laurka Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 Gratulacje dla kogoś z Polski (chyba tutaj nieaktywnego), kto z NOA1 z 28 listopada dostał wczoraj aprroval w CSC Nieźle tam mają w tej Kalifornii teraz...
jkb Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 No mają fajnie... ludzie z lipca, sierpnia, września dalej sobie czekają...
Laurka Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 No mają fajnie... ludzie z lipca, sierpnia, września dalej sobie czekają... ...z pianą na ustach.
jkb Napisano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2013 ...z pianą na ustach. I nie ma się co dziwić. Ja już widzę po tym, co się dzieje, że na mój AOS to ja sobie jeszcze parę miesięcy poczekam, chociaż niebawem 4 miesiące miną. NBC sobie pierdzi w stołek z tymi petycjami...
Laurka Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 I nie ma się co dziwić. Ja już widzę po tym, co się dzieje, że na mój AOS to ja sobie jeszcze parę miesięcy poczekam, chociaż niebawem 4 miesiące miną. NBC sobie pierdzi w stołek z tymi petycjami... Oni też? Czy to znaczy, że nadal nie masz pozwolenia na pracę?
Nigella Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Laurka, można mieć pozwolenie na pracę (EAD), nie mając jeszcze AoS Wyrabiasz sobie kartę EAD i spokojnie czekasz potem na "zieloną", w tym czasie możesz legalnie pracować.
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 dodam do tego ze jak juz dostaniesz GC to takie pozwolenie mozesz wsadzic do szafy pamietaj o tym Laurka ,bo sa ludzie ze mowia aby nadal je przedluzac i placic
jkb Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Ale podczas trwającego AOS przedłużanie EAD/AP jest za darmo... Więc nie rozumiem za co płacić
lmonika Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Wiecie co, mamy ślub zaplanowany na 24 sierpnia i wydaje mi się,że zdążymy z papierologią na styk. A począkowo myślelismy o maju. Nie wiem co oni tam wyrabiają z tymi petycjami. We mnie też się gotowało jak widziałam,że akceptują petycje które otrzymali później niż nasza... Słyszałam,że z małżeńskimi jest jeszcze więcej czekania...
Laurka Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Wiecie co, mamy ślub zaplanowany na 24 sierpnia i wydaje mi się,że zdążymy z papierologią na styk. A począkowo myślelismy o maju. Nie wiem co oni tam wyrabiają z tymi petycjami. We mnie też się gotowało jak widziałam,że akceptują petycje które otrzymali później niż nasza... Słyszałam,że z małżeńskimi jest jeszcze więcej czekania... Z tego co do tej pory przeczytałam to zrozumiałam, że formularze o pozwolenie na pracę składa się razem z pakietem AoS, więc sobie wykoncypowałam, że otrzymuje się je razem. Zdecydowanie za dużo czytam na wyrost i przez to się jeszcze bardziej denerwuję, a nawet nie mamy pierwszego etapu za sobą :/ Imonika czy Ty już czekasz na wywiad w ambasadzie? My planujemy ślub 20 lipca, ale chyba zacznę używać czasu przeszłego. Planowaliśmy. Gdybyśmy dostali NOA2 w momencie kiedy przyszło RFE to jeszcze byłaby nadzieja, a teraz to już czarno to widzę I naprawdę szlag mnie trafia jak widzę, że 2 lata temu ludzie dostawali NOA2 po 2-3 miesiącach. Naprawdę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.