andyopole Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2018 36 minut temu, jkb napisał: Nie mam pojecia... Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Też się przymierzam do PVC bo sąsiad ma taki. Głupio by przy tym wyglądały zwykłe dechy. Cytuj
jkb Napisano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2018 34 minuty temu, andyopole napisał: Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Też się przymierzam do PVC bo sąsiad ma taki. Głupio by przy tym wyglądały zwykłe dechy. Coz moge powiedziec - nie mam pojecia bo nie jest to nigdzie rozpisane Moj sasiad wlasnie ma dechy, nie wyglada to w sumie najgorzej Cytuj
ilon Napisano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 Dnia 4/22/2018 o 09:56, andyopole napisał: To jest jakiś sposób, umawianie na randkę żeby się najeść... To je "ale gryfno frela..." Musisz znalezc jakas tam atrakcyjna i mila Pania w OR co Ci bedzie obiadki gotowac, to zaraz zaoszczedzisz na ten plot Cytuj
andyopole Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 3 godziny temu, ilon napisał: Musisz znalezc jakas tam atrakcyjna i mila Pania w OR co Ci bedzie obiadki gotowac, to zaraz zaoszczedzisz na ten plot Niestety, taką która mi dorówna w gotowaniu znaleźć trudno. Inne trzeba karmić najpierw na randkach, nie wiem jaki byłby zwrot z tej inwestycji ... Cytuj
pelasia Napisano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 Godzinę temu, andyopole napisał: Niestety, taką która mi dorówna w gotowaniu znaleźć trudno. Inne trzeba karmić najpierw na randkach, nie wiem jaki byłby zwrot z tej inwestycji ... Jak to sie mowi... w naturze Cytuj
andyopole Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 42 minuty temu, pelasia napisał: Jak to sie mowi... w naturze Chyba że w pierogach... Cytuj
agatenka Napisano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 Dnia 4/23/2018 o 14:13, andyopole napisał: To jest zussamen do kupy. Ile za robotę wzieli? Koszty robocizny mnie ciekawią. Akurat jestem na bieżąco więc Ci wszystko pięknie policzę. Wczoraj kupowałam 300ft vinylowego w Lowe's (6ft wysokości), tak normalnie za wszystko (panele, słupki, caps, beton) wyszłoby około $3700 (nie mamy sales taxu). Po lekkiej kombinacji ( zniżki, gift karty, kupowanie przez strone z 4% cash back) udało mi się to zbić do $2978. Podejrzewam że nie każdemu będzie się chciało tak dłubać, więc odejmę tylko zawsze dostępny kupon na 10% -także mniej więcej 300ft - $3330 ($11-ft) Tak więc 200ft płotu - $2200 (niech będzie $2750 max dodajac gate ) - jak widzisz robocizna około $5000 lub więcej. 2 lata temu z moim lubym postawiliśmy 260ft przez weekend a do kontaktorów nam bardzo daleko Pierwsze przęsło było prz.... i zajeło chyba ze 2 godziny, kolejne już raz dwa - dodam że stoi do tej pory hahaha i jest nawet prosty 1 1 Cytuj
andyopole Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2018 Dzięki za bardzo ładna kalkulację! Też zamierzam wziąć jakiegoś Meksia do pomocy i zrobić to samemu a zaoszczędzony grosz przepuścić w jakiś grzeczny sposób. Wczoraj oglądałem te rzeczy na homedepot.com. Czy w środek plastikowego słupka trzeba włożyć 4x4" i potem go zabetonowac czy sam plastic wsadza się w beton? Jakoś sam plastic mi się wydaje zbyt lichy a na dodatek miewam w tym miejscu silne poprzeczne do płotu podmuchy wiatru. Cytuj
agatenka Napisano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2018 My nie dawaliśmy 4x4, a przeżył dość mocne wichury. Ten starszy mamy właśnie z Home Depot, teraz taniej wychodzi z Lowe's (za praktycznie ten sam produkt). Plus w Lowe's ( czy w sklepie czy w online) zawsze możesz użyć kuponów. Te kupisz tutaj: http://hugeoff.com/ 1 Cytuj
andyopole Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2018 45 minut temu, agatenka napisał: My nie dawaliśmy 4x4, a przeżył dość mocne wichury. Ten starszy mamy właśnie z Home Depot, teraz taniej wychodzi z Lowe's (za praktycznie ten sam produkt). Plus w Lowe's ( czy w sklepie czy w online) zawsze możesz użyć kuponów. Te kupisz tutaj: http://hugeoff.com/ Dzięki za cenne wskazówki, masz u mnie szesciopak, odbiór wlasny. Raz jest taniej tu, raz tam, generalnie odwalają cyganstwo i jeśli chce się zrobić wiekszy zakup wtedy trzeba urządzić polowanie. Niestety, co by nie mówić, zmonopolizowali rynek. W ten sposób kiedyś kupiłem pralkę i suszarkę. Najtańsze były w środę przed Thanksgiving. W Black Friday już o $150 drożej na sztuce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi