mola Napisano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 (edytowane) 9 minut temu, kzielu napisał: A tak przy okazji - moze to glupie pytanie - co w zasadzie jest nadzienie "z różą" ? Albo marmolada z płatków różanych, albo z owoców dzikiej róży Edytowane 11 Lutego 2021 przez mola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Tylko to ze zdjecia powyzej kupilem w Meijerze i do prawdziwej konfitury z rozy to temu daleko. Najlepsza konfiture zawsze moja Ciotka robila, no ale wiadomo to za wielka woda w kraju przodkow... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Godzinę temu, mola napisał: Chyba za późno. Ale przyjmuję spadki jakby coś Za pozno to na zeniaczke, szczegolnie w moim przypadku ale adopcja zawsze jest mozliwa. chocby taka "warunkowo-paczkowa". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 58 minut temu, andyopole napisał: Za pozno to na zeniaczke, szczegolnie w moim przypadku ale adopcja zawsze jest mozliwa. chocby taka "warunkowo-paczkowa". Piszę się, tylko nie wiem jak takie pączki w paczce Ci wysyłać. Tymczasem dziecko wróciło z przedszkola i wciągnęło trzy pączki z miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 4 minuty temu, mola napisał: Tymczasem dziecko wróciło z przedszkola i wciągnęło trzy pączki z miejsca... To jakiś "ciasteczkowy potwór"! W kogo to się wrodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Taki ersatz. "Bida z nendzo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 10.02.2021 o 02:37, Joanna30 napisał: Hm... Ranek mi się rozbił, bo słucham Zetki i tam mi piosenki/wiadomości wyznaczają rytm poranka. A tu była wielka d*. W pracy przerzuciłam się na własną muzę, albo słucham internetowo Eski Rock, bo tam sama muza, przeplatana tym komunikatem o proteście. Także kicha Ja słuchałem tego dnia RNŚ, oni nie nadają reklam więc mieli normalny program. Co chwilę jednak odczytywali komunikat o wsparciu protestu. Edytowane 12 Lutego 2021 przez andyopole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 9 godzin temu, kzielu napisał: A tak przy okazji - moze to glupie pytanie - co w zasadzie jest nadzienie "z różą" ? Mój Tata uwielbiał nadzienie różane w pączkach. W sezonie kwitnienia pracowicie zbierał płatki różanych kwiatów, potem je smażył. Mamie pozostawało "tylko" zrobienie pączków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale bym sobie zjadla takiego porzadnego polskiego paczusia, z rozanym nadzieniem albo z budyniem i kilogramem czekolady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malgoo Napisano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Raz w roku paczki piec chce.. ale tylko raz! Z pozostałych białek wyszły 'beziki' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi