Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
59 minut temu, ilon napisał:

Kurcze, ja przestalam kupowac avocado toast, nie chodze juz na $7 latte do starbucksa a domu jak nie bylo tak nie ma. Widze ze licho wypadam na tle was wszystkich :D 

Jak sie chce mieszkac z widokiem na Capitol. ...    :)

Trzeba sie zakwaterowac na Greenpoincie w basemencie, bedzie taniej.  :P

Napisano (edytowane)
52 minuty temu, ilon napisał:

W przysiadzie w srode bylo 185, nie wiem czy wystarczajaco na forumowe standardy LOL. 

A ile Ci placa od kilograma?  

edit: podejrzewam ze sama doplacasz za to ze mozesz poniesc ten ciezar. Musi byc odwrotnie. Gdy mnie sie zachcialo zwiedzac Europe to kupilem autobus, wynajalem sie do biur turystycznych i mialem przyjemne  z pozytecznym. 

Edytowane przez andyopole
Napisano
1 hour ago, ilon said:

W przysiadzie w srode bylo 185, nie wiem czy wystarczajaco na forumowe standardy LOL. 

Moim zdaniem swietny wynik (sam z siebie) - a dodatkowo to wiekszosc cwiczacych w ogole ani przysiadow ani martwego w ogole nie robia a to jest absolutna podstawy wiec w ogole respekt :)

Napisano
20 minutes ago, andyopole said:

A ile Ci placa od kilograma?  

Zgaduje ze to w funtach - nie zebym nie wierzyl w mozliwosci Ilon ale taki wild guess. Jak w kg to zamiast w ksiegowosci, powinna robic kariere w Trojboju  ;-) 

• Like 1
  • Haha 1
Napisano

A ja dziś wyszedłem z "Evacuation warning". Właśnie dostałem wiadomość, że już nie jestem objęty. Po raz pierwszy solidnie się paliło dość blisko - 7 mil w linii prostej - ale generalnie dwie doliny - czyli jakby zeszło w jedną (co prawda zurbanizowaną) i podeszło pod górkę i zeszło to byłbym w centrum. Ale spaliłoby się wtedy chyba z kika tysięcy domków. Aczkolwiek pył i sadzę to na ogródku mam chyba na 1 mm równiusieńko pokrytą. Na szczęście wiatr ustał i zdołali zabezpieczyć kolejne domy, ale gdyby wiatr wiał 24h dłużej to straty mogły być kolosalne. Pod tą pierwszą górkę to ogień w tym wietrze podzszedł w 2 godziny. A domy zaczęły się palić szybciej niż ogień podszedł pod płoty. Iskry i palące się fragmenty drzew (palmy i iglaki głównie) dobry wiatr przewiewa z kilkadziesiąt metrów. Spada to na dach i jak złapie ciut drewna z poddasza to praktycznie po 20-30 minutach dom już jest nie do ugaszenia. Oj te wszystkie mensions z kartonu, gipsu i papieru ...

https://www.cnn.com/2022/05/13/weather/orange-county-california-fire-drought/index.html

Welcome to California. Jeszcze San Andreas i będzie pełnia atrakcji. BTW ubezpieczalnie wymawiają u nas powszechnie ochronę przed trzęsieniami ziemi - chyba się coś w prawie zmieniło bo to chyba w CA nie mogło być opcjonalne.

Napisano
8 minut temu, mcpear napisał:

Aczkolwiek pył i sadzę to na ogródku mam chyba na 1 mm równiusieńko pokrytą

Mialem tak dwa lata temu. U mnie w miasteczku nie widziano slonca przez tydzien, tyle bylo dymu. Ja widzialem codziennie, tam gdzie wtedy pracowalem bylo troche lepiej.

Napisano
26 minutes ago, andyopole said:

Jak sie chce mieszkac z widokiem na Capitol. ...    :)

Hehehe, ogolnie to nie chce ale to nie moja wina ze Capitol taki duzy ze akurat go widac :D 

11 minutes ago, kzielu said:

Moim zdaniem swietny wynik (sam z siebie) - a dodatkowo to wiekszosc cwiczacych w ogole ani przysiadow ani martwego w ogole nie robia a to jest absolutna podstawy wiec w ogole respekt :)

To jest taki absolutny max na ten moment, moze jak za rok mi firma zacznie placic za premium health insurance to pyknie 2ka z przodu :P 

Napisano
39 minutes ago, ilon said:

Hehehe, ogolnie to nie chce ale to nie moja wina ze Capitol taki duzy ze akurat go widac :D 

To jest taki absolutny max na ten moment, moze jak za rok mi firma zacznie placic za premium health insurance to pyknie 2ka z przodu :P 

225 - po dwie 45-ki. Przy okazji zrob video z panow w silowni przygladajacych sie w trakcie... 

Napisano
1 hour ago, kzielu said:

225 - po dwie 45-ki. Przy okazji zrob video z panow w silowni przygladajacych sie w trakcie... 

Haha jak kiedys ta dwojka wskoczy to zrobie :P 

Poza tym kochani to szczesliwego piatku 13go!!!!