Roelka v.2 Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Po raz pierwszy wysylamy samochod do Stanow. Wymagania co do czystości pojazdu sa lekko absurdalne. Spędziliśmy z mężem dobre 2 godziny myjac i odkurzajac wszelkie zakamarki auta... i po wstępnej kontroli odrzucili nasz pojazd z powodu lekkiej warstwy kurzu w okolicach silnika (tak, tam tez czyscilismy ale widac niedokladnie). Powiem szczerze, ze nigdy nie myslalam ze bede musiala czyścić wnętrzności samochodu paleczkami do uszu i szczoteczka do zębów... :/ Ale samochod w koncu przyjeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Po raz pierwszy wysylamy samochod do Stanow. Wymagania co do czystości pojazdu sa lekko absurdalne. Spędziliśmy z mężem dobre 2 godziny myjac i odkurzajac wszelkie zakamarki auta... i po wstępnej kontroli odrzucili nasz pojazd z powodu lekkiej warstwy kurzu w okolicach silnika (tak, tam tez czyscilismy ale widac niedokladnie). Powiem szczerze, ze nigdy nie myslalam ze bede musiala czyścić wnętrzności samochodu paleczkami do uszu i szczoteczka do zębów... :/ Ale samochod w koncu przyjeli... Ale to z powodu COVID? Czy to w wojsku taki, nomen omen, wojskowy dryl ? Jak mój chłop wysyłał auto z PL do Stanów (statkiem), to pies z kulawą nogą się nie zainteresował, czy umyty (oczywiście był umyty), a już o myciu silnika to absolutnie nie było żadnej mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Dnia 2.08.2020 o 16:33, andyopole napisał: A na obiad dziś bób. U nas bobu za cholerę nie dostaniesz, chyba że mrożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 17 minutes ago, Zuza007 said: Ale to z powodu COVID? Czy to w wojsku taki, nomen omen, wojskowy dryl ? Jak mój chłop wysyłał auto z PL do Stanów (statkiem), to pies z kulawą nogą się nie zainteresował, czy umyty (oczywiście był umyty), a już o myciu silnika to absolutnie nie było żadnej mowy. Hmm, skoro w normalnych okolicznosciach nie ma takich dziwnych wymagan, to chyba jednak jest to ten wojskowy dryl :p Ale nie spodziewalam sie, ze beda tak wszedzie zagladac. Czeka nas jeszcze kontrola mieszkania i zaczynam sie zastanawiac jak dokladnie beda sprawdzac czystosc. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 15 minut temu, Jackie napisał: U nas bobu za cholerę nie dostaniesz, chyba że mrożony Tutaj też nie kupisz. Tak jak korzenia pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 2 godziny temu, andyopole napisał: Tutaj też nie kupisz. Tak jak korzenia pietruszki. W zasadzie jak sprawdziłam to owszem, jest świeży bób... online. Nawet bym się skusiła ale pakują w styropian, skubańcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Jackie napisał: W zasadzie jak sprawdziłam to owszem, jest świeży bób... online. Nawet bym się skusiła ale pakują w styropian, skubańcy. Ale styropianu nie musisz gotowac a tym bardziej zjadac! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Jackie napisał: W zasadzie jak sprawdziłam to owszem, jest świeży bób... online. Nawet bym się skusiła ale pakują w styropian, skubańcy. Jackie moze to wafle ryzowe nie styropian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Dostajemy pierdzielca. Ja w zasadzie mogę z domu siedzieć i grać w WoW ale chciałabym spędzić trochę czasu mężem i synem i nie bardzo jest jak wyjść, z wyjątkiem spaceru w lesie tuż obok gdzie jest więcej kleszczy niż drzew. Przerobiliśmy już wszystkie gry planszowe świata, obejrzeliśmy wszystkie nowe seriale które nas interesowały. W tym tygodniu było trochę chłodniej ale od jutra znów 30 st C. Zawsze się śmialiśmy z mężem z ludzi którzy mają basen w IL ale teraz to by się nam przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 34 minutes ago, Jackie said: Dostajemy pierdzielca. Ja w zasadzie mogę z domu siedzieć i grać w WoW ale chciałabym spędzić trochę czasu mężem i synem i nie bardzo jest jak wyjść, z wyjątkiem spaceru w lesie tuż obok gdzie jest więcej kleszczy niż drzew. Przerobiliśmy już wszystkie gry planszowe świata, obejrzeliśmy wszystkie nowe seriale które nas interesowały. W tym tygodniu było trochę chłodniej ale od jutra znów 30 st C. Zawsze się śmialiśmy z mężem z ludzi którzy mają basen w IL ale teraz to by się nam przydał Dobra sesja w WoWa nie jest zla. U nas tez nie da sie z domu wyjsc. 34C. Ma tak byc przez pare następnych dni. Niemcy dalej nie wierza w klimatyzację, wiec nawet w mieszkaniu jest goraco i duszno. W poniedziałek opuszczamy mieszkanie i przenosimy sie do hotelu, gdzie tez AC brak. Do USA nie chetnie sie przeprowadzam, ale kurcze, fajnie bedzie miec AC w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi