Roelka v.2 Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 36 minutes ago, kzielu said: Ja chodze w malo uczeszczanych godzinach ale przy ostatniej liczbie przypadkow to troche zaczynam watpic czy to dobry pomysl... Ja wole nie ryzykować. :/ Tak wyglada moj obecny set-up. Chciałabym jeszcze dokupić rowing machine. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Najlepszy jest kot i jego myszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 20 minutes ago, kzielu said: Najlepszy jest kot i jego myszy Kotom podoba sie bieganie i zabawa na tych matach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebol83 Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Takie właśnie przyszło mi na myśl pytanie : " Jak sądzicie, czy w związku z obecnie panującą sytuacją i ogólnymi ograniczeniami, USA przeniesie się do przyszłości ( bądź Europejskiej teraźniejszości ) i przestawi się na płatności kartą, zbliżeniowo itd? Że wyeliminuje czeki? " Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Ja wiem, nie zrobią tego w jeden dzień, wiem, że to nie jest tak że takie coś już nie istnieje w Stanach, ale chodzi mi ( sądząc po Waszych opiniach ) ich większą popularyzacje.... Let's discuss .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whysoserious3 Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 31 minutes ago, Sebol83 said: Takie właśnie przyszło mi na myśl pytanie : " Jak sądzicie, czy w związku z obecnie panującą sytuacją i ogólnymi ograniczeniami, USA przeniesie się do przyszłości ( bądź Europejskiej teraźniejszości ) i przestawi się na płatności kartą, zbliżeniowo itd? Że wyeliminuje czeki? " Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Ja wiem, nie zrobią tego w jeden dzień, wiem, że to nie jest tak że takie coś już nie istnieje w Stanach, ale chodzi mi ( sądząc po Waszych opiniach ) ich większą popularyzacje.... Let's discuss .... Nie, ponieważ: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 2 hours ago, Sebol83 said: Takie właśnie przyszło mi na myśl pytanie : " Jak sądzicie, czy w związku z obecnie panującą sytuacją i ogólnymi ograniczeniami, USA przeniesie się do przyszłości ( bądź Europejskiej teraźniejszości ) i przestawi się na płatności kartą, zbliżeniowo itd? Że wyeliminuje czeki? " Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Ja wiem, nie zrobią tego w jeden dzień, wiem, że to nie jest tak że takie coś już nie istnieje w Stanach, ale chodzi mi ( sądząc po Waszych opiniach ) ich większą popularyzacje.... Do tej pory jeszcze nie miałam sytuacji gdzie nie moglabym zaplacic za cos karta... Czekiem placilismy moze raz w przeciągu kilku lat. Takze osobiscie nie rozumiem gdzie tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Do tej pory jeszcze nie miałam sytuacji gdzie nie moglabym zaplacic za cos karta... Czekiem placilismy moze raz w przeciągu kilku lat. Takze osobiscie nie rozumiem gdzie tu jest problem. Chyba chodzi o tzw przelewy miedzy kontami niezaleznie od banku. Ale wg mnie na to juz tez jest rozwiazanie w postaci np paypala, cashapp, venmo itp.Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 2 hours ago, Sebol83 said: Takie właśnie przyszło mi na myśl pytanie : " Jak sądzicie, czy w związku z obecnie panującą sytuacją i ogólnymi ograniczeniami, USA przeniesie się do przyszłości ( bądź Europejskiej teraźniejszości ) i przestawi się na płatności kartą, zbliżeniowo itd? Że wyeliminuje czeki? " Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Ja wiem, nie zrobią tego w jeden dzień, wiem, że to nie jest tak że takie coś już nie istnieje w Stanach, ale chodzi mi ( sądząc po Waszych opiniach ) ich większą popularyzacje.... Let's discuss .... Troche bez sensu ten post. Skad Ci sie wzielo ze tu nie ma platnosci kartami ? Zblizeniowe tez sa, nie w takim stopniu jak w EU ale sa. Z tamtej dyskusji o zacofaniu systemu bankowego serio wyniosles ze w sklepach ludzie placa czekami ? (zdarza sie, ale niezwykle rzadko). Jak napisalem - bez sensu. Tutaj nawet platnosci karta to maja przyslowiowe stoliki na stadionie dziesieciolecia - jakies stoiska na farmer's market czy gosc ktory przyjezdza uszczelnic mi dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 12 minutes ago, Patipitts said: Chyba chodzi o tzw przelewy miedzy kontami niezaleznie od banku. Ale wg mnie na to juz tez jest rozwiazanie w postaci np paypala, cashapp, venmo itp. Sent from my iPhone using Tapatalk Rzeczywiście, system przelewów pomiedzy bankami kuleje. Ale zaczyna sie to zmieniac. Moj bank teraz oferuje przelewy z aplikacja Zelle na przyklad. Jeszcze parę lat temu moglam robic przelewy tylko pomiędzy swoimi kontami. No i tak jak wspomnialas, istnieje mnóstwo innych aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 4 hours ago, Sebol83 said: Takie właśnie przyszło mi na myśl pytanie : " Jak sądzicie, czy w związku z obecnie panującą sytuacją i ogólnymi ograniczeniami, USA przeniesie się do przyszłości ( bądź Europejskiej teraźniejszości ) i przestawi się na płatności kartą, zbliżeniowo itd? Że wyeliminuje czeki? " Dokladnie jak juz ponizej wspomniano, mozesz placic karta wszedzie. Mi naprzyklad chwilke po tym jak sie covid zaczal to BOA przyslal mi nowa karte do platnosci zblizeniowych. Milo z ich strony, ale i tak w wiekszosci miejsc place telefonem albo zegarkiem. Mam cala ksiazeczke czekowa i w sumie fajnie, ze ja mam, bo uzywam sobie ja w takich sytuacjach jak na przyklad czynsz albo roznorakie platnosci do urzedow, taxy, mandaty, cokolwiek. Zwlaszcza gdy za platnosc karta licza sobie kilka dolcow wiecej. Wole wypisac czek i im wyslac, a za oszczedzone dolarki kupic sobie kawe w kawiarni naprzeciw biura i wesprzec lokalnego sprzedawce. Wracajac do rozmowy o silowni, nie wiem w jakiej masce cwiczysz @kzielu, ale najlepiej, przynajmniej mi, trenuje sie w tej zwyklej surgical mask, w materialowej ciezej mi sie oddycha i ogolnie jest dosc niewygodnie. Ostatnio walnelam sobie 6 mil w masce co sobie przeliczam, ze jakbym tej maski nie miala to zrobilabym dyche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi